اقتصاد بازار: از لابه لاي شيشه هاي شكسته و وسايل كهنه رها شده روي زمين قدم برميداريم. اجاق گاز، ميز، روكش صندلي هاي رها شده و ... كه حالا ديگر تلي از خاك برشان نشسته چيزهايي هستند كه درسالن انتظار سينما مشاهده مي شوند.
"طلا و مس"، "هميشه پاي يك زن در ميان است" و ... شايد پوسترهاي آخرين فيلم هاي اكران شده هنوز در پانل اطراف و دورادور سالن نصب است و نگاهي به اسامي فيلم ها يادمان مي اندازد كه تاريخچه تعطيلي اين سينما با وجود اين حجم از بهم ريختگي و گرد و خاك به 4، 5 سال پيش و نه بيشتر مي رسد!
سينما فلسطين را با كابردي دو منظوره بازسازي مي كنيم
اوضاع داخل سالن سينما هم بهتر از سالن انتظار نيست.صندلي هاي رديف هاي بالا تخريب و كنده شده و با وجود اينكه بقيه صندلي ها سرجايشان هستند و پرده سينما همچنان آويزان ولي سكوت و خاموشي سهمگيني كل سالن را فرا گرفته است...
اينجا سينما فلسطين است، همان سالن سينمايي كه با وجود قابليت هاي خاص و معماري قابل توجه و كاربري دو گانه اش براي سينما و تئاتر در خرداد ماه سال 90 به دليل بازسازي وغير قابل استفاده بودن توسط ايران فيلم تعطيل شد و بعدا نه تنها مورد بازسازي قرار نگرفت بلكه دچار تخريب جدي شد كه خوشبختانه با اطلاع رساني و پيگيري رسانه ها، كسبه و...متوقف شد.
و خوشبختانه به تازگي و پس از كش و قوس هايس فراوان اين سالن به همراه چند سالن سينماي ديگر ايران فيلم به حوزه هنري اصفهان واگذار شده است و قرار است طبق برنامه اي مدون و منظم مورد بازسازي و استفاده مجدد قرار بگيرد.
رئيس امور سينمايي حوزه هنري اصفهان در اين رابطه گفت: هدف اصلی حوزه هنری اصفهان، بهسازی، استانداردسازی و بازگشایی سينماهاست و نگاه زير ساختي از سوي حوزه به سينما سازي وجود دارد.
حسيني افزود: متاسفانه در سالهای گذشته متولیان سینما فلسطین با تخریب این سینما، قصد تغییر کاربری آن را به پارکینگ را داشتند كه خوشبختانه اين جريان عملي نشد و اميدواريم اين سينما دوباره به چرخه حيات برگردد.
وي ادامه داد: در حال حاضر طراحي سالن توسط يك اكيپ تخصصي سينمايي در حال انجام است؛ به اين دليل كه بخشي از سالن فلسطين تخريب شده و قرار است دوباره به صورت دو منظوره مورد استفاده قرار گيرد، زمان بيشتري نياز دارد. سالني با ظرفيت 700 نفر كه براي رسيدن به استاندارد و رعايت فاصله مناسب بين صندلي ها به 600 ميرسد.
حسيني درباره برآورد هزينه اين سالن افزود: 1 ميليارد و 500 تا 700 ميليون براي اين سالن هزينه برآورد شده است و سعي داريم تا 4 ماه آينده آن را دوباره یاه اندازي كنيم.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايمنا در خصوص نياز به داشتن كاربري تخصصي سالن سينما و عدم استفاده اين سالن براي برگزاري مراسم و همايش هاي مختلف گفت: كاربري اين سالن فقط قرار است محدود به سينما و تئاتر باشد كه با توجه به كمبود سالن تئاتر توجيه خواهد شد و برنامه هاي جنبي در آن برگزار نخواهيم كرد.
حسيني افزود: با حفظ اسكلت و معماري خاص اين سالن به بازسازي و تجهيز آن شامل تعمير دكور بدنه، كف، صندلي، سقف، تجهيز سيستم اكوستيك سقف، ارتقا سيستم صوت و تصويرو ... خواهيم پرداخت.
براي تحويل سينما 22 بهمن رايزني مي كنيم
با گذر از پياده رو چهارباغ بازديد در مسير سينماها ادامه پيدا مي كند. سينماي بعدي كه ميتوان گفت ديگر چيزي به عنوان سينما از آن باقي نمانده است، سينما 22 بهمن يا همايون است.
سينماي واقع در خیابان چهارباغ عباسی، مقابل مدرسهی چهارباغ، در کنار پاساژ محمدی است كه پس از قرار بازسازي در سال 87 توسط حوزه هنري اصفهان ، توسط عده اي به صورت شبانه به طور كامل در آتش سوخت و امروز ديگر جز يك زمين خالي چيزي از آن باقي نمانده است.آتش سوزي كه كارشناسان سازمان آتشنشانی، اين آتشسوزی را عمدی اعلام كردند.
به سختي و از لابه لايي آوار و ويراني به محوطه و جايي كه زماني سالن سينما بوده است، مي رسيم.وسعت سينما 22 بهمن تعجب آور است. سينمايي كه به جز سالن اصلي از يك سالن وباز نيز بهره مند بوده و اكنون جز مخروبه اي از آن باقي نمانده است.
حسینی درباره اين سينما گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده، سینماهای همایون، اندیشه و ایران در مراحل بعدی باید به حوزه هنری استان اصفهان واگذار شوند که در حال حاضر مباحث حقوقی این موضوع در حال انجام است.
سينما خانواده 2 سالنه مي شود
حسيني در رابطه با طراحي سينما خانواده اصفهان گفت: طراحي سينما خانواده انجام شده و قرار است به زودي اقدامات مورد نياز در رابطه با آن آغاز شود.
وي ادامه داد: اين سينما قرار است به يك سالن سينما 300 نفر در پايين و سالني با گنجايش 100 نفر در بخش بالا تبديل شود.
به دليل ساختار خوب سينمايي امكان تبديل شدن به دو سالن را دارد.
حسيني درباره مدت زمان تعطيلي اين سالن براي تجهيز و تعمير افزود: تا جايي كه بتوانيم سالن را تعطيل نمي كنيم ولي طبق برآوردي كه داشته ايم احتمالا در يك پروسه يك ماه تا 45 روزه تعطيلي سينما تجهيز خواهد شد و داراي دو سالن، سيستم گرمايش و سرمايش و تهويه مناسب ، سيتم صدا و ... خواهد شد.
وي برآورد هزينه براي تعمير و تجهيز سينما خانواده را حدود 800 ميليون ذكر كرد.
سينما ساحل پرديس سينمايي مي شود
حسيني در رابطه با جريان ساخت و تبديل سينما ساحل به پرديس سينمايي گفت: احتمالا اوائل سال آينده سينما ساحل تعطيل مي شود تا جريان ساخت پرديس سينمايي در آن آغاز شود.
وي افزود:اين سينما با توجه به قابليت فعلي كه ظرفيتي داراي حدود 670 نفر است كه در آينده به حدود 1100 نفر افزايش پيدال خواهد كرد و داراي 6 سالن كه يك سالن در انتهاي خروجي و يك كافه سينماي روباز با منظره سي و سه پل جزئي از آن است، خواهد شد.
وظيفه اداره ارشاد، فقط نظارت بر حفظ كاربري سينما است
اما مدير امور سينمايي اداره ارشاد اصفهان در رابطه با وضعيت سينما ايران و امكان پيوستن دوباره اين سينما به مجموعه سينماهاي شهر و حوزه هنري اصفهان گفت: اين سينما از بنياد شهيد به بانك دي فروخته شده است ؛ البته تغيير كاربري نداده و وظيفه اداره ارشاد هم صرفا نظارت بر حفظ كاربري سينما است و دخالتي در بقيه امور ندارد؛ حوزه هنري مي تواند با پيگيري و تداوم درخواست براي دريافت اين سينما و برگرداندن آن به مجموعه سينماها تلاش كند.
دهقان درباره شرايط بازگشت سينما 22 بهمن به سينماهاي شهر و نظارت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي براي تغيير شرايط اين سينما گفت: مكاني كه شما از آن به عنوان سينما 22 بهمن ياد مي كنيد، ديگر سينما نيست و قبل از انقلاب فعاليت سينمايي داشته است و الان پرونده اي به عنوان سينما ندارد؛ چون اين مكان متقاضي و مالك مشخص ندارد و با برخي مشكلات حقوقي درگير است كه بايد حل شود و مشكل فعلي آن ربطي به اداره ارشاد ندارد.
وي همچنين در رابطه با وضعيت تالار انديشه گفت: تالار انديشه يك سالن آمفي تئاتر بوده و كاربري سينمايي نداشته است. اين سالن هم اكنون جزء اموال بنياد شهيد است كه اميدواريم بزودي در اختيار حوزه هنري قرار بگيرد و و با تجهيز و بازسازي مورد استفاده قرار بگيرد.