اقتصادبازار: حدود یک سال است که اختلافاتی میان دانشگاه اصفهان و پژوهشگاه شاخص پژوه بر سر وجود این پژوهشگاه در دانشگاه اصفهان به وجود آمده که هر دو طرف ماجرا در پی احقاق حقوق خود هستند.
با تغییر مدیریت در دانشگاه اصفهان و آمدن سرپرست جدید در این دانشگاه اختلافات میان پژوهشگاه شاخص پژوه و دانشگاه اصفهان آغاز شد؛ این اختلافات بر سر نحوه فعالیت و مجوزهای پژوهشگاه شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان می باشد.
مدیریت دانشگاه اصفهان به دلایل مختلف، مخالفت خود را با وجود چنین پژوهشگاهی در دانشگاه اصفهان اعلام نموده و از عدم مجوز این پژوهشگاه از طرف هیأت امنای دانشگاه خبر داده، این در حالی است که رئیس پژوهشگاه شاخص پژوه با رد این ادعا این پژوهشگاه را یکی از موفق ترین پژوهشگاه های خصوصی کشور می داند و فعالیت خود را در مدار قانون و کیفت ارزیابی می کند.
شاخص پژوه مجوز رسمی و قطعی از وزارت علوم دارد
پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی شاخص پژوه با اخذ مجوز رسمی و قطعی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری در قالب 3 پژوهشکده مدیریت، جغرافیا و فناوری های نوین، به عنوان اولین پژوهشگاه خصوصی کشور فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی خود را آغاز کرد.
هر پژوهشکده از این مجموعه منطبق برقوانین و مصوبات پژوهشکده های مورد تأیید شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری براساس شرح خدمات تعریف شده به انجام طرح های تحقیقاتی، پژوهشی و پذیرش پژوهشگران مقاطع دکتری و کارشناس ارشد پژوهش محور در رشته های مصوب مي پردازد.
اما دو روز پیش سایت رسمی وزارت علوم خبری با تیتر با تصویب شورای گسترش آموزش عالی پذیرش دانشجو در پژوهشگاه شاخص پژوه متوقف شد منتشر کرد که از توقف پذیرش دانشجو در این پژوهشگاه خبر می داد.
سرپرست دانشگاه اصفهان: زمین استقرار پژوهشگاه شاخص پژوه از ابتدا غیرقانونی بوده
دکتر هوشنگ طالبی سرپرست دانشگاه اصفهان در خصوص توقف پذیرش دانشجو در پژوهشگاه شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان به خبرنگار ایمنا گفت: از جلوگیری پذیرش دانشجو در پژوهشگاه شاخص پژوه اطلاعی ندارم و فقط از طریق رسانه ها اخباری را شنیده ام، هنوز رسماً چیزی به ما ابلاغ نشده است.
وی افزود: خبر انتقال پژوهشگاه شاخص پژوه به خارج از اصفهان را هم از رسانه ها شنیده ام، ولی مصوبه هیأت امنای دانشگاه اصفهان از سال گذشته است که این پژوهشگاه باید از دانشگاه اصفهان خارج شود و در این ارتباط دانشگاه جلسات متعددی را برای زمینه سازی خروج شاخص پژوه از دانشگاه با این پژوهشگاه داشته است.
طالبی خاطرنشان کرد: برای انتقال پژوهشگاه شاخص پژوه به خارج از دانشگاه اصفهان و چگونگی انجام آن و همچنین مصوبه هیأت امنای دانشگاه اصفهان با مسئولان این پژوهشگاه مذاکره و صحبت شده است؛ اعلام مصوبه ای مبنی بر عدم پذیرش دانشجو توسط این پژوهشگاه مهر تأییدی بر مصوبه قبلی هیأت امنای دانشگاه اصفهان است.
سرپرست دانشگاه اصفهان اظهارداشت: زمینی که در اختیار پژوهشگاه شاخص پژوه قرار گرفته نیاز به مصوبه هیأت امنای دانشگاه اصفهان داشته که این مصوبه اخذ نشده و ساختمان این پژوهشگاه از ابتدای تأسیس به صورت غیرقانونی و بدون مجوز از هیأت امنای دانشگاه ساخته شده است.
سرپرست دانشگاه اصفهان ادامه داد: البته قراردادهایی بعد از قرارداد اولیه جهت اجاره زمین دانشگاه اصفهان بوده ولی در مجموع وقتی اصل پژوهشگاه قانونی نباشد این قراردادها هم زیر سوال می رود.

رئیس پژوهشگاه شاخص پژوه: ما از همه جا مجوز داریم
دکتر امیر محمودزاده رئیس پژوهشگاه شاخص پژوه در گفتگو با ایمنا گفت: قرارشد جلسه‌ای در خصوص مشکلات پدید آمده با وزیر علوم تحقیقات و فناوری برگزار شود؛ ظاهراً هیأت مؤسس پژوهشگاه شاخص پژوه توافقی با وزیر علوم جهت برگزاری جلسه ای مشترک برای مشکلات فی مابین این پژوهشگاه و دانشگاه اصفهان داشته؛ منتظریم این جلسه تشکیل شود تا نتیجه آن را اعلام کنیم.
جلسه ای که معلوم نیست کی برگزار می شود!
وی افزود: مباحثی همچون توقف پذیرش دانشجو و انتقال این پژوهشگاه به خارج از دانشگاه اصفهان همگی برمی گردد به مشکلاتی که ما جدیداً با دانشگاه اصفهان داریم؛ امروز هیأت مؤسس پژوهشگاه شاخص پژوه در تهران دیداری با هیأتی از وزارت علوم داشته که قرار شده این مشکلات در جلسه ای با حضور معاونت حقوقی وزارت علوم و هیأت مؤسس پژوهشگاه شاخص پژوه، هفته آینده یا هر موقعی که وزیر علوم اعلام کند بررسی شوند.
محمودزاده خاطرنشان کرد: صبح امروز دکتر هاشمی معاون وزیر علوم در تهران صحبت هایی در خصوص مشکلات شاخص پژوه با وزیر علوم داشته که امیدواریم این مسائل حل شود؛ فعالیت ما در مدار قانون و کیفیت است و از هر جلسه ای که درباره این مشکلات تشکیل شود استقبال خواهیم کرد.
وی اظهارداشت: پژوهشگاه شاخص پژوه از همه جا حتی هیأت امنای دانشگاه اصفهان مجوز دارد؛ چرا بعضی فکر می کنند وقتی دولتی عوض می شود ما باید زیر تعهدات خودمان بزنیم؟ این نگاه باید دور ریخته شود؛ قرارداد شاخص پژوه با دانشگاه اصفهان یک قرارداد ساری و جاری 30 ساله است که تمامی مراکز علمی و حقوقی کشور آن را تأیید نموده اند. عده ای بد اندیش و دگر اندیش در دانشگاه اصفهان تلاش دارند برای پنهان کارهای خلاف خودشان مسائل متفرقه ای را مطرح کنند تا مسائل اصلی دیده نشود.

رئیس سابق دانشگاه اصفهان: همان مرجعی که به شاخص پژوه مجوز داده می تواند آن را لغو کند
دکتر محمد حسین رامشت رئیس سابق دانشگاه اصفهان گفت: پژوهشگاه شاخص پژوه از ابتدای فعالیت خود مجوز رسمی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای پذیرش دانشجو داشته است، لذا همان مرجعی که به او مجوز داده اکنون می خواهد مجوز آن را لغو کند؛ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم هم مجوز صادر می کند و هم مجوز لغو می کند و این از اختیارات این شوراست.
وی با اشاره به قرارداد اجاره ای زمین دانشگاه اصفهان با پژوهشگاه شاخص پژوه افزود: دانشگاه اصفهان قراردادهایی با بسیاری از مراکز همچون دانشگاه لولا سوئد داشته، لذا با قراردادش شاخص پژوه هم مثل دیگر قرارداد هاست؛ دانشگاه اصفهان مکان های متعددی را در اختیار مراکز مختلفی گذاشته و با آنان قرارداد اجاره ای بسته است؛ پژوهشگاه شاخص پژوه یکی از پژوهشگاه های رسمی کشور بوده که پس از قرارداد با دانشگاه اصفهان با سرمایه گذاری 80 میلیارد ریالی برای این دانشگاه فعالیت خود را آغاز نموده است؛

دانشگاه برای لغو قرارداد ملزم به پرداخت خسارت است
رامشت پیگیری انتقال زمین پژوهشگاه شاخص پژوه به خارج از محدوده دانشگاه اصفهان را یک مسئله حقوقی دانست و خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه قراردادی 25 تا 30 ساله با دانشگاه اصفهان بسته است که مدیریت جدید دانشگاه اصفهان این قرارداد را قبول ندارد و این موضوع باید از مراجع حقوقی پیگیری شود که در صورت لغو این قرارداد خسارتی بر گردن دانشگاه خواهد افتاد چرا که شرایطی در این قرارداد ذکر شده است.
رئیس اسبق دانشگاه اصفهان در پایان گفت: از ابتدا قرار بود پژوهشگاه شاخص پژوه ساختمانی در زمینی حدود 8 هزار متر برای دانشگاه اصفهان بسازد و ساختمانی دیگر هم در زمینی با همین متراژ برای خودش بسازد که در حقیقت اجاره آن همان چیزی بوده که برای ما می ساخته که در حال حاضر یکی از این ساختمان ها در اختیار این پژوهشگاه است و ساختمان دیگر آن تحت عنوان دانشکده مجازی در اختیار دانشگاه اصفهان است و همچنین در حال ساخت ساختمان دیگری است که متعلق به گروه جغرافیای دانشگاه اصفهان است.
گفتني است پژوهشگاه شاخص پژوه ازاوايل دهه هشتاد، با هسته اولیه گروه پژوهشی بهسازی لرزه ای شاخص پژوه و با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل گرديد.
پژوهشکده فوق پس از توسعه كيفي و طی مراحل قانونی طبق آیین نامه هاي مصوب، تبدیل به پژوهشگاهي" قطعی - رسمی" شد.به علاوه درهمان زمان نيز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز تأسيس رصدخانه علم و فناوری شاخص پژوه را صادر نمود.
بايد ديد با توجه به بروز اين مشكل چه سرانجام و شرايطي در انتظار اين مجموعه خواهد بود.