اقتصاد بازار: افزايش قيمت انرژي در کشور و دامپينگ کالا از سوي کشورهايي مانند چين و روسيه باعث شده تا قيمت تمام شده توليد و فروش محصولات فولادي با محصولات وارداتي قابل رقابت نباشد که به همين دليل توليدکنندگان اين صنعت درخواست افزايش تعرفه واردات دارند.
بهرام سبحاني اظهار داشت: با توجه به کاهش تقاضا در بازار، واحدهاي فولادي در فروش محصولات خود دچار مشکل شده اند که طبيعتاً براي رفع اين مشکل اولين گام کاهش واردات محصولات فولادي به کشور مي باشد.
وی افزود: در حال حاضر تعرفه واردات اين محصولات 15 درصد مي باشد که با توجه به کاهش شديد بيش از 40 درصدي قيمت هاي جهاني، اين ميزان تعرفه بي اثر شده و پاسخگو نمي باشد و توليدکنندگان فولاد نيز بنا به همين دليل درخواست افزايش تعرفه به صورت پله اي براي محصولات مختلف را دارند، تا در زنجيره توليد شمش فولاد، ورق گرم، ورق سرد و غيره تعرفه هاي جداگانه و ضريب مشخصي داشته باشند؛ به اين صورت که هر چه ارزش افزوده و کيفيت محصولات بالاتر، تعرفه بيشتري داشته و هيچ کالاي پايين دستي مقدم بر کالاي بالا دستي نباشد.
وي با اشاره به پيشنهاد انجمن به وزارت صنعت گفت: فولاد سازان در اين رابطه در حال مذاکره و مکاتبه با وزارت صنعت، معدن و تجارت براي افزايش 25 تا 40 درصدي تعرفه واردات بوده تا حداقل وضعيت توليدکنندگان صنعت فولاد از اين بدتر نشود.
مدير عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در رابطه با تأثيرگذاري اجراي اين پيشنهاد بر روند سودآوري شرکت هاي سنگ آهني گفت: اگر کالاي داخلي با کالاي مشابه خارجي جايگزين نشود طبيعتاً تمامي زنجيره توليد محصول از اين موضوع نفع مي برند.
وي در خاتمه تصريح کرد: در حال حاضر بحث افزايش سودآوري شرکت هاي سنگ آهني و فولادي مطرح نيست، چرا که بقا و حيات اين مجموعه ها مهمتر بوده تا به توليد خود ادامه دهند و شرايط، منجر به تعطيلي آنها نشود.