اقتصادبازار: همایش سالانه مشتریان، کارگزاران و شرکت های حمل و نقل که به همت ذوب آهن اصفهان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
معاون بازاریابی و فروش شرکت ذوب آهن اصفهان در این مراسم با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید تیرآهن سبک و نیمه سبک در این شرکت به منظور صادرات انجام می شود، اظهار داشت: تولید تیرآهن بال پهن سبک اکنون وارد بازار شده و سایز ۲۰ آن نیز تا یک ماه آینده وارد بازار داخل می شود.
نعمت الله محسنی مهمترین رویداد ذوب آهن اصفهان را تولید ریل ملی عنوان کرد و افزود: این پروژه با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی از آبان ماه وارد مرحله بهره برداری می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این نیز با خودکفایی ذوب آهن اصفهان از واردات تیرآهن H نیز بی نیاز خواهیم شد و امیدواریم تولید آن تا سایز ۵۰۰ میلی متر نیز انجام شود.
معاون بازاریابی و فروش شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه سال گذشته ذوب آهن اصفهان عنوان نخستین شرکت صادرکننده ممتاز را کسب کرد، گفت: این شرکت همچنین گواهینامه رعایت حقوق مصرف کننده را دریافت کرد.
وی با اشاره به اینکه رضایتمندی از مشتریان ذوب آهن ۷۶ درصد است، تاکید کرد: در نظر داریم میزان رضایتمندی از مشتریان ذوب آهن به ۱۰۰ درصد برسد.
رشد 18 درصدی صادرات ذوب آهن در سال 93
محسنی به برخی از اقدامات در حوزه فروش ذوب آهن اشاره کرد و گفت: فروش ریل راه آهن، متنوع سازی روش های فروش سال ۹۳ که در این راستا شاهد رشد ۱۸ درصدی فروش نسبت به سال ۹۲ بودیم همچنین صادرات ۵۶ درصد رشد داشت.
وی ادامه داد: تحویل به موقع محصولات، مطالعات میدانی و بازاریابی در حوزه خلیج فارس، ترکیه، عمان، کنیا، موزامبیک، آذربایجان، قطر، کویت، امارات متحده عربی، ترکمنستان و ...، تکمیل پروژه نورد چند گانه از جمله اقدامات در حوزه فروش ذوب آهن است.
معاون بازاریابی و فروش شرکت ذوب آهن اصفهان یادآور شد: بازسازی نورد ۳۵۰ آغاز شده و تا دو ماه آینده برخی محصولات آن وارد بازار می شود.
وی با اشاره به رقابت پذیری صنعت فولاد کشور، تاکید کرد: کاهش قیمت فولاد باید متناسب با بازارهای جهانی باشد
یک اقتصاددان نیز در این نشست با اشاره به اینکه صنعت فولاد در داخل کشور و البته در دنیا بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین نمی شود، اظهار داشت: یک سری از عوامل در بازار فولاد تعیین کننده قیمت هاست و متغیرهای کلان بین المللی بر بازار فولاد اثر می گذارد.
مرتضی ایمانی راد با انتقاد بر اینکه دولت و وزارت صنعت نسبت به قیمت فولاد بی توجه هستند، بیان داشت: درحالی که دولت بر ای مشکلات صنعت فولاد استراتژی تدوین می کند خود بزرگترین مانع برای این صنعت است.
وزارت صنعت در فولاد دخالت نکند
این دکترای اقتصاد ایران تصریح کرد: بزرگترین کمکی که دولت می تواند به صنعت فولاد کند این است که در این صنعت دخالت نکند و برای تسهیل کار آن از جلوی راه فولاد کنار رود.
ایمانی راد با تاکید بر اینکه صنعت فولاد باید آزادانه فعالیت کند، اضافه کرد: باید یادآور شوم که جلسات دولت طی ۷۰ سال گذشته در حوزه فولاد تاثیری نداشته و از این رو ارایه تسهیلات میتواند بزرگترین کمک دولت به این صنعت باشد.
وی با اشاره به اینکه طی ۴ سال گذشته آمريكا با تزريق درست پول اقتصاد خود را به رشد مطلوبي رساند و بعد با توقف تزریق دلار موجب افزایش قیمت دلار شد، گفت: همزمان با این موضوع نرخ رشد اقتصاد ژاپن نزديك به صفر رسيده و چين از ۱۲ درصد به ۷ درصد کاهش يافته است و توليد كنندگان زغال سنگ نيز به نوعي در جهان با مشكل مواجه هستند.
این اقتصاددان با بیان اینکه در حال حاضر تمام کشورهای دنیا با مشکلات رکود اقتصادی مواجه هستند، افزود: این در حالیست که کشور آمریکا به خوبی در بحران اقتصادی عمل کرد و موفقیتهای خوبی را به دست آورد.
وی بابیان اینکه در حال حاضر صنعت فولاد کشور بسیار وابسته به فرایندهای جهانی و قیمت نفت است، اظهار داشت: پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۵ اتفاق خاصی در بازار صنعت فولاد اتفاق نمیافتد و دلار آمریکا طی سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ ضعیف نخواهد شد و قیمت سنگ آهن نیز افزایش نمی یابد و نفت به زحمت به ۶۰ رسد.
فولاد کشور متولی ندارد
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه این نشست با بیان اینکه مسیریابی برای بخش صنعت در کشور ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: ما باید وضعیت بازارهای داخلی را تنظیم کنیم به خصوص در بحث مواد اولیه که بر قیمت تمام شده فولاد تاثیر می گذارد.
اردشیر سعدمحمدی با بیان اینکه قیمت تمام شده ایران نسبت به بازارهای جهانی متفاوت است، تاکید کرد: باید خود را با شرایط جهانی تطبیق دهیم.
وی با اشاره به اینکه معادن تولید زغال سنگ کشور با استفاده از تکنیکهای روز دنیا اقدام به استخراج زغال سنگ نمیکنند، تصریح کرد: مشکلات فولاد کشور باید از زیر بنا تا صادرات مرتفع شود.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان همچنین با تاکید بر اینکه طی ۲ ماه گذشته صادرات ذوب آهن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ برابر شده است، تصریح کرد: با این وجود موقعیت فعلی برای فولاد کشور مناسب نیست.
سعدمحمدی با تاکید بر ضرورت رقابت با کشور چین، بیان داشت: کشور چین با داشتن ۵۲ واحد تولیدی سال گذشته ۸۲۲ میلیون تن فولاد تولید کرد در حالی که ایران تنها ۱۶ میلیون تن فولاد تولید داشت که برای رقابت باید سیاست گذاری مناسبی صورت گیرد.
وی ادامه داد: هم اکنون قطر ۱۴۵ میلیارد دلار برای ایجاد راه آهن سرمایهگذاری کرده است و با توجه به اینکه ذوب آهن اصفهان تولیدات خود را به سمت تولید ریل سوق داده باید در راستای جذب این پروژه ها برنامه ریزی های کلانی انجام دهد.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با انتقاد بر اینکه فولاد کشور متولی خاصی ندارد، گفت: متاسفانه امروز هر یک از کارخانجات تولید فولاد زیر نظر مجموعههای خاص فعالیت میکنند و از این رو نمی توان سیاستگذاری واحدی برای آنها اعمال کرد.
وی همچنین به اختلاف قیمت ۴۰۰ تومانی ذوبآهن با دیگر شرکتهای تولید فولاد اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ذوب آهن تولیدکننده به روش کوره بلند است و دیگر شرکت های فولادی از روش احیای مستقیم استفاده می کنند ذوب آهن هزینه های بیشتری را برای تامین انرژی متحمل می شود و نمی تواند تولیدات خود را بدون ارزش افزوده به فروش رساند.
سعدمحمدی همچنین از تولید ریل ذوب آهن اصفهان در آذر سال جاری خبر داد و گفت: تولید تیرآهن بال پهن نیز از آذر ماه در دستور کار خط تولید ذوب آهن قرار خواهد گرفت.
وی همچنین با تاکید بر اینکه فروش تیرآهنهای بال پهن سبک به صورت شاخهای در بازار از معضلات ذوب آهن است، افزود: سازمان نظام مهندسی باید نسبت به دستاوردهای ذوب آهن در خصوص تولیدات مصالح مورد نیاز ساختمانی توجه داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با تاکید بر اینکه استراتژی ذوب آهن به سمت شرایط روز تغییر می کند، بیان داشت: باید در امارات و قطر بازاریابی انجام شود و در این راستا به دنبال تنوع ایجاد محصول هستیم.