اقتصاد بازار: مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: در گندلهسازي طي مدت مذکور با توليد 3 ميليون و 682 هزار تن نسبت به برنامه، 3 درصد جلوتر هستيم.در بخش آهن اسفنجي ميزان توليد آهناسفنجي فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا به 3 ميليون و 871 هزار تن رسيده است که با اين ميزان توليد 5 درصد نسبت به برنامه جلوتر هستیم.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار بهرام سبحانی با ارائه گزارشي از برنامه و عملکرد توليد در شش ماهه اول سال 1395، برنامه توليد تختال در فولاد مبارکه و سبا را 6 ميليون و 210 هزار تن در سال بيان کرد و گفت: با توليد 3 ميليون و 120 هزار تن توليد در 6 ماه اول سال 6 درصد از برنامه جلوتر هستيم. در بخش محصولات گرم در فولاد مبارکه و سبا در مدت مذکور 2 ميليون و 895 هزار تن توليد شده است که نسبت به برنامه 10 درصد جلوتر ميباشيم. در توليد محصولات سرد نيز به ميزان 648 هزار تن توليد نمودهايم و در محصولات پوشش دار هم به توليد 201 هزار تن محصول دست يافتهايم.
سبحاني ميزان توليد محصولات کيفي فولاد مبارکه در نيمه اول سال جاري را 846 هزار تن اعلام کرد و گفت: با اين ميزان توليد 7 درصد از برنامه جلوتر هستيم و در بخش حمل محصولات نيز با حمل 3 ميليون و 173 هزار تن 9 درصد از برنامه پيشي گرفتهايم.
وي ميزان توليد آهن اسفنجي فولاد هرمزگان را در نيمه نخست سال جاري 619 هزار تن اعلام کرد و گفت: توليد تختال نيز در اين شرکت در مدت مذکور 531 هزار تن بوده است.
تناژ فروش داخلي و صادراتي در شش ماهه اول سال 1395 از ديگر مواردي بود که سبحاني به آن اشاره کرد و گفت: در فروش داخلي با 2 ميليون و 100 هزار تن برنامه 6 ماه اول سال محقق شده است و در صادرات نيز باتوجه به اينکه بازار داخل براي ما از اولويت برخوردار است از شرايط مطلوبي برخورداريم.
وي افزود: از نظر شاخصهاي کيفي محصول در6 ماهه اول 95، در شاخص تختال بدون عيب در فولاد سازي و ريختهگري مداوم با عملکرد 92/4 درصدي نسبت به برنامه جلوتر هستيم اما همچنان بايد براي کاهش ضايعات برنامههاي بهتري تعريف و عملياتي کنيم چراکه کاهش ضايعات صرفه جويي و سود قابل ملاحظهاي براي شرکت به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت فولادمبارکه در خصوص مصارف و اهميت کاهش هرچه بيشتر آن در شرکت، گفت: بايد اهداف را به گونهاي تعريف کنيم که هر سال نسبت به سال قبل با روند کاهشي در مصارف مواجه باشيم و به سمتي حرکت کنيم که در شاخصهاي کيفي، کاهش ضايعات و مصارف و قيمت تمام شده به استانداردهاي جهاني برسيم.
وی در ادامه به ديگر فعاليت هاي معاونت بهرهبرداري در شش ماهه اول سال 1395 اشاره کرد و گفت: در اين بخش با افزايش سهم توليد محصولات با ضخامت زير 3 ميلي متر به ميزان 35 درصد (895 هزارتن) در نورد گرم، افزايش سهم توليد محصولات با ضخامت زير 3 ميلي متر به ميزان 62 درصد (207 هزارتن) در ناحيه سبا و در مجموع محصولات با ضخامت زير 3 ميلي متر، 20 درصد بيش از شش ماهه اول سال 94 توليد شده است .
وي افزود: بهره برداري از واحد سولفورزدايي و ماشين ريخته گري شماره 5، براي حذف سولفور از فولاد مذاب و امکان توليد فولاد مذاب بدون سولفور مطابق با استاندارد API براي لولههاي گاز و صنايع دريايي يکي از افتخارات فولاد مبارکه در جهت ارتقاء محصولات کيفي شرکت است.
وی در ادامه به طرح هاي توسعه در حال احداث گروه فولاد مبارکه اشاره کرد و با تأکيد بر اهميت تکميل و تسريع اقدامات لازم در اين طرحها، گفت: طرح توسعه زير سقف فولادسازي براي افزايش ظرفيت فولاد مذاب از 5/4 ميليون تن به 7/2 ميليون تن و ماشين ريختهگري شماره 5 پروژهاي است که مورد بهرهبرداري قرار گرفت و اين امکان را به ما داد تا ظرفيت بالقوه فولادسازي را بالفعل نماييم و توليد اسلب و فولاد خام در فولادمبارکه را از 5/4 ميليون به 7/2 ميليون تن افزايش دهيم.
وی ادامه داد: با اجراي اين طرح توسعه در فولاد مبارکه هم اکنون يک ميليون و 800 هزار تن به ظرفيت فولاد کشور اضافه شده است که اين ميزان در مقايسه با توليد کل فولاد کشور در سال گذشته( 16 ميليون تن) معادل 12درصد از توليد فولاد کشور است. ضمن اينکه اين افزايش ظرفيت در فولاد مبارکه دوبرابر برخي طرحهاي استاني است و اين افتخار بزرگي براي مجموعه فولاد مبارکه محسوب مي شود.
وي از نزديک شدن توسعههاي زير سقف مجتمع سبا به روزهاي پاياني خود خبر داد و گفت: با تکميل و راهاندازي واحد دوم مجتمع فولادسبا ظرفيت اين واحد از 750 هزار تن به 1/6 ميليون تن افزايش خواهد يافت و در مجموع توليد فولاد مبارکه، مجتمع فولادسبا و فولاد هرمزگان جمعاً به توليد10 ميليون و 300 هزارتن فولاد خواهد رسيد.
سبحاني در ادامه به اهم فعاليت هاي معاونت تکنولوژي نيز اشاره کرد و گفت: انتقال دانش به سازمان هاي بيروني به ميزان 4893 نفر ساعت (18 درصد بيش از شش ماهه اول 94) ، انتخاب 2411 نفر به عنوان منتخبين بهرهوري سال 94 از طريق سيستم کارنامه بهرهوري، اتمام 22 پروژه تحقيقاتي (37 درصد بيش از شش ماهه اول 94)، پيشبرد طرح توسعه و ارتقاء زير ساخت تکنولوژي و سيستم هاي اطلاعاتي يکپارچه(EIS) به ميزان 94درصد، پيگيري دريافت گواهينامه استاندارد ISO 17025 از مرجع معتبر، تأييد و صدور مجدد گواهينامه CE-Marking براي محصولات شرکت و همچنين طراحي گواهينامه جديد و بومي IR-Marking بر اساس آن، پياده سازي نظام جديد بودجه بندي پروژه هاي سرمايه گذاري شرکت با همکاري واحدهاي مرتبط، پيگيري تهيه طراحي مهندسي اسناد پروژه هاي اولويت دار شرکت از مهمترين فعاليتهاي اين معاونت در شش ماه اول سال 95 بوده است.
مهمترين اقدامات در حوزه معاونت نيروي انساني و سازماندهي در شش ماهه اول سال 1395 از ديگر مواردي بود که مدير عامل فولاد مبارکه در اين خصوص، گفت: افزايش بهره وري نيروي انساني به ميزان 8درصد (بهبود نفر ساعت بر تن توليد از 5/53 به 5/07) ، تهيه و تدوين ساختار سازماني مربوط به استقلال عملياتي مجتمع فولاد سبا، تکميل نظام شايستگي فولاد مبارکه و تهيه و تدوين پروفايل شايستگي مشاغل شرکت (226 شغل) و پروفايل شايستگي پست هاي سازماني (2654 پست) ، طراحي و تدوين مدل هاي ارزيابي مهارتي براي مشاغل رده هاي اپراتوري و تعميرکاري شرکت، افزايش سقف وام هاي ضروري، مسكن و ازدواج، ارتقاي گروه بيش از 2000 نفر از کارکنان با در نظر گرفتن شايستگي و آزمون هاي مهارتي و ... از مهمترين فعاليتهاي اين معاونت است.
وي با اشاره به بهبود روند بهره وري نيروي انساني در شرکت فولاد مبارکه اصفهان که با شاخص نفر ساعت بر تن مذاب مشخص مي شود، گفت: اين شاخص از 6/5 نفر به حدود 5 رسيده است که هنوز با ساير فولادسازان دنيا فاصله داريم.
سبحاني در ادامه به اهم فعاليت هاي فروش در شش ماهه اول سال 1395 اشاره کرد و يادآور شد: بازار يابي و فروش 661 هزار تن ورق هاي فولادي کيفي در بازارهاي داخلي و خارجي، عقد قرارداد با شرکت فولاداکسين خوزستان به منظور تأمين اسلبهاي کيفي مورد نياز اين شرکت جهت توليد پليتهاي مصرفي در ساخت لوله هاي نفت و گاز کشور و عقد قرارداد با شرکت فولاد گيلان به منظور تأمين اسلب 220 ميليمتر مورد نياز اين شرکت جهت نورد و توليد ورقهاي فولادي با رويکرد تأمين حداکثري نياز کشور از منابع داخلي در اين حوزه داشته ايم که اين هم بازار را از نظر محصولات نهايي تثبيت مي کند و هم مشتريان ما را در زمره مشتريان دائم قرار مي دهد.
مدير عامل فولاد مبارکه خاطر نشان کرد: در بحث مسئوليت هاي اجتماعي کمک هاي مالي فولادمبارکه در عرصههاي عمراني و فرهنگي کماکان در حال انجام است که در اين خصوص ميتوان به اجراي پروژه هايي همچون انجام مساعدت هاي مختلف مالي در حوزه هاي آموزشي، فرهنگي، عمراني، ورزشي، بهداشتي، درماني و مذهبي در شش ماهه اول 95، پيشرفت مناسب و آماده بهرهبرداري شدن پروژههاي بزرگ مصلي بزرگ اصفهان، ورزشگاه نقش جهان اصفهان، ساختمان پايگاه امداد و نجات هلال احمر در محل سه راهي مبارکه، مشارکت در جشن گلريزان ( آزادي زندانيان جرايم غير عمد) با مساعدت مالي بيش از20 ميليارد ريال در سال 95 و تشکيل 77 جلسه تعاملي با مسئولين منطقه، استان و کشور اشاره داشت که بعضي از آنها به عنوان پروژهاي ملي مطرح است و به عنوان مجموعه هاي ماندگار و يادگار از فولاد مبارکه در منطقه و استان از آنها ياد خواهد شد.
مديرعامل فولاد مبارکه با تشريح عملکرد معاونت مالي نيز تصريح کرد: پذيرهنويسي سهام جديد و ثبت افزايش سرمايه شرکت از مبلغ 50 هزار ميليارد ريال به 75 هزار ميليارد ريال، شناسايي مبلغي بالغبر 1،800 ميليارد ريال سود نقدي در شرکتهاي موجود در سبد سرمايهگذاري شرکت، وصول درآمدهاي ارزي و ريالي با استفاده از ابزارهاي مالي بدون ريسک، پرداخت به موقع تعهدات ريالي و ارزي مورد نياز طرحهاي توسعه و عمليات توليد، مشارکت در افزايش سرمايه شرکتهاي زير مجموعه، پرداخت 4000 ميليارد ريال جهت طرحهاي توسعه، کاهش نرخ بهره تسهيلات دريافتي و تسويه تسهيلات با نرخ بهره بالا و جايگزين کردن آنها با نرخ بهره پايينتر، تهيه صورتهاي مالي و برگزاري موفق مجمع ساليانه در موعد قانوني، تأمين پول از بازار سرمايه (انتشار اوراق مرابهه) که شرکت توانست براي اولين بار بخشي از منابع مالي خودش را خارج از سيستم بانکي از طريق اوراق مرابهه و از طريق بورس تأمين کند که الگويي شد براي ساير شرکتهاي بزرگ که بتوانند از اين کانال تأمين مالي نمايند و همچنين به روزرساني پروندههاي مالياتي شرکت و تعيين تکليف پرونده هاي سنوات قبل از مهمترين فعاليتهاي اين معاونت در مدت مذکور محسوب ميشودد.
مدير عامل فولاد مبارکه با بيان اينکه فولاد مبارکه با توليد 50 درصد فولاد کشور و رشد 6/2 درصدي پيشگام ساير توليدکنندگان فولاد کشور است اظهار اميدواري کرد: در نيمه دوم سال جاري نيز با روند روبه رشدي مواجه باشيم.