اقتصاد بازار: مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: انتقال دانش به سازمان‌هاي بيروني به ميزان 18 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، بهرام سبحانی با ارائه گزارشی از برنامه و عملکرد تولید در شش ماهه اول سال 1395، گفت: در گندله‌سازی طی مدت مذکور با تولید 3 میلیون و 682 هزار تن نسبت به برنامه، 3 درصد جلوتر هستیم.

وی افزود: در بخش آهن اسفنجی میزان تولید آهن‌اسفنجی فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا به 3 میلیون و 871 هزار تن رسیده است که با این میزان تولید 5 درصد نسبت به برنامه جلوتر هستیم.

سبحانی برنامه تولید تختال در فولاد مبارکه و سبا را 6 میلیون و 210 هزار تن در سال بیان کرد و تصریح کرد: با تولید 3 میلیون و 120 هزار تن تولید در 6 ماه اول سال 6 درصد از برنامه جلوتر هستیم. در بخش محصولات گرم در فولاد مبارکه و سبا در مدت مذکور 2 میلیون و 895 هزار تن تولید شده است که نسبت به برنامه 10 درصد جلوتر هستیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: در تولید محصولات سرد نیز به میزان 648 هزار تن تولید نموده‌ایم و در محصولات پوشش‌دار هم به تولید 201 هزار تن محصول دست یافته‌ایم.

سبحانی میزان تولید محصولات کیفی فولاد مبارکه در نیمه اول سال جاری را 846 هزار تن اعلام کرد و گفت: با این میزان تولید 7 درصد از برنامه جلوتر هستیم و در بخش حمل محصولات نیز با حمل 3 میلیون و 173 هزار تن 9 درصد از برنامه پیشی گرفته‌ایم.

وی میزان تولید آهن اسفنجی فولاد هرمزگان را در نیمه نخست سال جاری 619 هزار تن اعلام کرد و بیان داشت: تولید تختال نیز در این شرکت در مدت مذکور 531 هزار تن بوده است.

تناژ فروش داخلی و صادراتی در شش ماهه اول سال 1395 از دیگر مواردی بود که سبحانی به آن اشاره کرده و گفت: در فروش داخلی با 2 میلیون و 100 هزار تن برنامه 6 ماه اول سال محقق شده است و در صادرات نیز با توجه به اینکه بازار داخل برای ما از اولویت برخوردار است از شرایط مطلوبی برخورداریم.

وی افزود: ازنظر شاخص‌های کیفی محصول در 6 ماهه اول 95، در شاخص تختال بدون عیب در فولاد سازی و ریخته‌گری مداوم با عملکرد 92.4 درصدی نسبت به برنامه جلوتر هستیم اما همچنان باید برای کاهش ضایعات برنامه‌های بهتری تعریف و عملیاتی کنیم چراکه کاهش ضایعات صرفه جویی و سود قابل ملاحظه‌ای برای شرکت به همراه دارد.

سبحانی در خصوص مصارف و اهمیت کاهش هرچه بیشتر آن در شرکت اظهار کرد: باید اهداف را به گونه‌ای تعریف کنیم که هر سال نسبت به سال قبل با روند کاهشی در مصارف مواجه باشیم و به سمتی حرکت کنیم که در شاخص‌های کیفی، کاهش ضایعات و مصارف و قیمت تمام شده به استانداردهای جهانی برسیم.

مدیرعامل فولادمبارکه در ادامه به دیگر فعالیت‌های معاونت بهره‌برداری در شش ماهه اول سال 1395 اشاره کرده و گفت: در این بخش با افزایش سهم تولید محصولات با ضخامت زیر 3 میلی‌متر به میزان 35 درصد (895 هزارتن) در نورد گرم، افزایش سهم تولید محصولات با ضخامت زیر 3 میلی‌متر به میزان 62 درصد (207 هزارتن) در ناحیه سبا و در مجموع محصولات با ضخامت زیر 3 میلی متر، 20 درصد بیش از شش ماهه اول سال 94 تولید شده است.

وی در همین رابطه افزود: بهره‌برداری از واحد سولفور زدایی و ماشین ریخته‌گری شماره 5، برای حذف سولفور از فولاد مذاب و امکان تولید فولاد مذاب بدون سولفور مطابق با استاندارد API برای لوله‌های گاز و صنایع دریایی یکی از افتخارات فولاد مبارکه در جهت ارتقاء محصولات کیفی شرکت است.

سبحانی در ادامه به طرح‌های توسعه در حال احداث گروه فولاد مبارکه اشاره کرد و ضمن تأکید بر اهمیت تکمیل و تسریع اقدامات لازم در این طرح‌ها تصریح کرد: طرح توسعه زیر سقف فولادسازی برای افزایش ظرفیت فولاد مذاب از 5.4 میلیون تن به 7.2 میلیون تن و ماشین ریخته‌گری شماره 5 پروژه‌ای است که مورد بهره‌برداری قرار گرفت و این امکان را به ما داد تا ظرفیت بالقوه فولادسازی را بالفعل نماییم و تولید اسلب و فولاد خام در فولادمبارکه را از 5.4 میلیون به 7.2 میلیون تن افزایش دهیم.

این مقام مسؤول ادامه داد: با اجرای این طرح توسعه در فولاد مبارکه هم اکنون یک میلیون و 800 هزار تن به ظرفیت فولاد کشور اضافه شده است که این میزان در مقایسه با تولید کل فولاد کشور در سال گذشته ( 16 میلیون تن) معادل 12 درصد از تولید فولاد کشور است. ضمن اینکه این افزایش ظرفیت در فولاد مبارکه دو برابر برخی طرح‌های استانی است و این افتخار بزرگی برای مجموعه فولاد مبارکه محسوب می‌گردد.

وی از نزدیک شدن توسعه‌های زیر سقف مجتمع سبا به روزهای پایانی خود خبر داد و گفت: با تکمیل و راه‌اندازی واحد دوم مجتمع فولاد سبا ظرفیت این واحد از 750 هزار تن به 1.6 میلیون تن افزایش خواهد یافت و در مجموع تولید فولاد مبارکه، مجتمع فولاد سبا و فولاد هرمزگان جمعاً به تولید 10 میلیون و 300 هزارتن فولاد خواهد رسید.

سبحانی در ادامه به اهم فعالیت‌های معاونت فنّاوری نیز اشاره کرده و بیان داشت: انتقال دانش به سازمان‌های بیرونی به میزان 4893 نفر ساعت (18 درصد بیش از شش ماهه اول 94)، انتخاب 2411 نفر به عنوان منتخبین بهره‌وری سال 94 از طریق سیستم کارنامه بهره‌وری، اتمام 22 پروژه تحقیقاتی (37 درصد بیش از شش ماهه اول 94)، پیشبرد طرح توسعه و ارتقای زیر ساخت فنّاوری و سامانه‌های اطلاعاتی یکپارچه (EIS) به میزان 94 درصد، پیگیری دریافت گواهینامه استاندارد ISO 17025 از مرجع معتبر، تأیید و صدور مجدد گواهینامه CE-Marking برای محصولات شرکت و همچنین طراحی گواهینامه جدید و بومی IR-Marking بر اساس آن، پیاده سازی نظام جدید بودجه بندی پروژه‌های سرمایه گذاری شرکت با همکاری واحدهای مرتبط، پیگیری تهیه طراحی مهندسی اسناد پروژه‌های اولویت دار شرکت از مهم‌ترین فعالیت‌های این معاونت در شش ماه اول سال 95 بوده است.

مهم‌ترین اقدامات در حوزه معاونت نیروی انسانی و سازمان‌دهی در شش ماهه اول سال 1395 از دیگر مواردی بود که مدیرعامل فولاد مبارکه در این خصوص گفت: افزایش بهره‌وری نیروی انسانی به میزان 8 درصد (بهبود نفر ساعت بر تن تولید از 5.53 به 5.07).، تهیه و تدوین ساختار سازمانی مربوط به استقلال عملیاتی مجتمع فولاد سبا، تکمیل نظام شایستگی فولاد مبارکه و تهیه و تدوین پروفایل شایستگی مشاغل شرکت (226 شغل) و پروفایل شایستگی پست‌های سازمانی (2654 پست)، طراحی و تدوین مدل‌های ارزیابی مهارتی برای مشاغل رده‌های اپراتوری و تعمیرکاری شرکت، افزایش سقف وام‌های ضروری، مسکن و ازدواج، ارتقای گروه بیش از 2000 نفر از کارکنان با در نظر گرفتن شایستگی و آزمون‌های مهارتی و ... از مهم‌ترین فعالیت‌های این معاونت است.

وی با اشاره به بهبود روند بهره وری نیروی انسانی در شرکت فولاد مبارکه اصفهان که با شاخص نفر ساعت بر تن مذاب مشخص می‌شود، گفت: این شاخص از 6.5 نفر به حدود 5 رسیده است که هنوز با سایر فولادسازان دنیا فاصله داریم.

سبحانی در ادامه به اهم فعالیت های فروش در شش ماهه اول سال 1395 اشاره کرده و یادآور شد: بازاریابی و فروش 661 هزار تن ورق‌های فولادی کیفی در بازارهای داخلی و خارجی، عقد قرارداد با شرکت فولاداکسین خوزستان به منظور تأمین اسلب‌های کیفی مورد نیاز این شرکت جهت تولید پلیت‌های مصرفی در ساخت لوله‌های نفت و گاز کشور و عقد قرارداد با شرکت فولاد گیلان به منظور تأمین اسلب 220 میلی‌متر مورد نیاز این شرکت جهت نورد و تولید ورق‌های فولادی با رویکرد تأمین حداکثری نیاز کشور از منابع داخلی در این حوزه داشته‌ایم که این هم بازار را از نظر محصولات نهایی تثبیت می‌کند و هم مشتریان ما را در زمره مشتریان دائم قرار می‌دهد.

مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: در بحث مسئولیت‌های اجتماعی کمک‌های مالی فولادمبارکه در عرصه‌های عمرانی و فرهنگی کماکان در حال انجام است که در این خصوص می‌توان به اجرای پروژه‌هایی همچون انجام مساعدت‌های مختلف مالی در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی، عمرانی، ورزشی، بهداشتی، درمانی و مذهبی در شش ماهه اول 95، پیشرفت مناسب و آماده بهره‌برداری شدن پروژه‌های بزرگ مصلی بزرگ اصفهان، ورزشگاه نقش جهان اصفهان، ساختمان پایگاه امداد و نجات هلال احمر در محل سه راهی مبارکه، مشارکت در جشن گل‌ریزان (آزادی زندانیان جرائم غیر عمد) با مساعدت مالی بیش از 20 میلیارد ریال در سال 95 و تشکیل 77 جلسه تعاملی با مسئولین منطقه، استان و کشور اشاره داشت که بعضی از آن‌ها به عنوان پروژه‌ای ملی مطرح است و به عنوان مجموعه‌های ماندگار و یادگار از فولاد مبارکه در منطقه و استان از آن‌ها یاد خواهد شد.