اقتصاد بازار: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: یکی از اهداف اصلی کشور در بخش آهن و فولاد، رسیدن به تولید 55 میلیون تُن فولاد در سال تا افق 1404 (سال 2025 میلادی) است.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار، مهدی کرباسیان در مراسم آغاز به کار دومین کنفرانس بین المللی آهن و فولاد ایران در هتل عباسی اصفهان اظهار داشت: این یک برنامه و سیاست عملی و واقعی است و بدون شک می توانیم به این هدف دست پیدا کنیم.
وی میزان تولید فولاد در کشور در زمان حاضر را 17 میلیون تُن در سال اعلام و اظهار کرد: تولید کنونی ما کمتر از ظرفیت اصلی صنعت فولاد کشور است.
وی رتبه جهانی ایران در تولید فولاد را چهاردهم عنوان و اضافه کرد: ایران جایگاه خوب و روند رو به رشدی در زمینه صادرات فولاد در آسیا و اروپا دارد.
معاون وزیر صنعت همچنین تسریع در جذب منابع و سرمایه گذاری را عاملی در رسیدن به تولید 55 میلیون تُن فولاد عنوان و اظهار کرد: ما دو امتیاز بزرگ در کشورمان داریم که شامل معادن بزرگ سنگ آهن و همچنین منابع عظیم گازی است.
به گفته وی، این دو امتیاز باعث افزایش ارزش افزوده و حداکثر بهره وری در صنعت فولاد ایران می شود.
کرباسیان با اشاره به سه میلیارد تُن ذخائر قطعی کشف شده در حوزه سنگ آهن در کشور گفت: با کارهای انجام شده توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، تا یک سال آینده ذخائر جدید سنگ آهن را در مقیاس بزرگتری خواهیم داشت.
وی با تاکید براینکه می توان با استفاده از سنگ آهن کم عیار و فناوری های نوین به ذخائر جدیدی دست پیدا کرد، افزود: چندی پیش یک شرکت اوکراینی قراردادی با یک شرکت ایرانی برای استخراج 300 هزار تُنی کنستانتره از سنگ آهن کم عیار در یزد منعقد کرد که اگر این کار با موفقیت انجام شود آن را بطور زنجیره ای در دیگر نقاط کشور نیز توسعه خواهیم داد.
برگزاری کنفرانس آهن و فولاد در ایران از نتایج برجام است
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت همچنین تاکید کرد: برگزاری کنفرانس بین المللی آهن و فولاد ایران در داخل کشور و با حضور بیش از 150 مهمان خارجی از حدود 50 شرکت معتبر، یکی از نتایج مهم اجرایی شدن سند برجام است.
کرباسیان با بیان اینکه در گذشته ما ناگزیر به شرکت در اجلاسی در دُبی امارات متحده بمنظور معرفی صنعت فولاد کشورمان بودیم، افزود: اما از سال گذشته با برگزاری کنفرانس آهن و فولاد از سوی شرکت'متال بولتن' در داخل کشور، فرصت خوبی برای افزایش روابط بین المللی کشور فراهم شد.
وی با تاکید براینکه ورود بسیاری از فناوری های نوین در عرصه صنعت پس از برجام برای کشور محقق شد، تصریح کرد: به نتیجه رسیدن سند برجام به زمان نیاز دارد و ما به مرور شاهد این نتایج و دستاوردها هستیم.
محدودیت منابع مالی، مهمترین مشکل صنایع کشور
کرباسیان همچنین محدودیت منابع مالی را مهمترین مساله صنایع کشور خواند و گفت: این اتفاق بدلیل کاهش قیمت جهانی نفت پیش آمده است.
وی افزود: به همین دلیل ما برای تامین منابع مالی باید به سمت جذب منابع از محل سرمایه گذاری های خارجی حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دولت این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است، اظهار کرد: جذب 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است.
معاون وزیر صنعت به مذاکره های اخیر با شرکت ها و بانک های چینی برای جذب اعتبار تا سقف 40 میلیارد یورو اشاره و تصریح کرد: هفته آینده نیز وزیر اقتصاد آلمان به ایران سفر می کند و مذاکره های خوبی برای جذب منابع خارجی انجام می شود.
کرباسیان، دومین مساله صنایع کشور را زیرساخت هایی مانند حمل و نقل و آب خواند و گفت: با توجه به شبکه حمل و نقل کشور، هزینه تمام شده بالاست که باید برای رفع آن اقدام شود.
وی میزان سرانه مصرف فولاد در کشور را بین 200 تا 230 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این رقم باید تا سال 1404 به 350 کیلوگرم برسد.
وی همچنین استفاده از فناوری های نوین، نیروی انسانی کارشناس، توجه به بهره روی و کاهش قیمت تمام شده را برای توسعه صنعت فولاد ضروری دانست.
کرباسیان با اشاره به سیاست های چین برای حمایت از صنعت فولاد آن کشور گفت: دولت چین برای حفظ ثبات تولید و اشتغال در این کشور اقدام به تزریق پول و نگه داشتن تورم تا حدی خاصی کرده است تا باعث حفظ نقدینگی شود.
وی، کمبود نقدینگی را یکی از مشکل های صنعت فولاد کشور برشمرد و افزود: دولت یازدهم اقدام خوبی برای رفع این مشکل با در نظر گرفتن اعتبار 160 هزار میلیارد ریالی برای حمایت از هفت هزار و 500 واحد صنعتی کوچک و متوسط انجام داده است.