اقتصادبازار:در آستانه هفته پژوهش، يازدهمين نمايشگاه پژوهش و فناوري استان اصفهان با حضور رسول زرگر پور استاندار اصفهان، دانشگاه هاي مطرح استان، نمايندگان بخش خصوصي، سازمانها، دستگاه هاي اجرايي، سازمان هاي مردم نهاد و حضور فعال شرکت فولاد مبارکه اصفهان در تاريخ 15 تا 18 آذر ماه جاري با شعار عزم ملي، رويکرد جهاني در محل نمايشگاه هاي بين المللي استان اصفهان برگزار شد و طي آن شرکت فولاد مبارکه آخرين فعاليت خود در بحث پژوهش را در اختيار بازديدکنندگان قرار داد.
در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه دكتررسول زرگرپور استاندار اصفهان اظهارداشت: پيشرفت سريع فناوري و تحولات بيسابقه در توسعه ارتباطات بينالمللي در جريان جهاني شدن موجب شد كه رويارويي جوامع بشري به طريقي از شكل برخوردهاي نظامي به رقابتهاي فناوري تبديل شود.
استاندار اصفهان با بيان اينكه نميتوان نقشي كه صنايع ميتوانند در توسعه علمي استان ايفا كنند را ناديده گرفت، گفت: اصولاً اگر چرخه علم تا صنعت و توجه صنايع به امر پژوهش وفناوري و ارتباط تنگاتنگ با اين مقوله افزايش يابد بيترديد جهش اقتصاد همراه با مقولههاي زيستمحيطي به عنوان يكي از ضرورتهاي استان و كشور مورد توجه قرار خواهد گرفت.
زرگرپور فقدان باور در بخش صنعت و واحدهاي كسب و كار به اينكه توسعه و كسب تكنولوژي برتر جز از مسير دانشگاه و پژوهش امكانپذير نيست و همچنين فقدان باور دانشگاه در رسالت خويش در امر توسعه را از جمله مهمترين مشكلات دانست. وی افزود: رشد تحقيقات توسعهاي در هر كشور با ايجاد فضاي ملي تحقيق و توسعه و افزايش شاخصهاي سرمايه گذاري، نيروي انساني، اطلاعات و اطلاع رساني در تحقيق و توسعه امكان پذير خواهد بود.
زرگرپور با بيان اينكه دولت يازدهم با توجه به اهداف و اولويتهاي مندرج در سند نقشه جامع علمي و شرايط كشور، اهداف و اولويت هاي راهبردي را در حوزهي علم و فناوري تعيين كرده است، تصريح كرد: اين اهداف شامل اعتلاي اخلاق و معنويت در دانشگاهيان، دانش آموختگان و دانشجويان، دستيابي اشتغال دانش آموختگان، نيل به توسعه و پيشرفت پايدار، درون زا و متوازن از مسير توسعهي علمي، پيشبرد بهرهوري و شكوفايي علمي است. وي ظرفيت سازي براي توسعه فناوري، گسترش مرزهاي دانش همراه با پاسخ به نيازهاي كشور، توسعه عدالت آموزشي، فرصتهاي برابر آموزشي، تربيت دانش آموختگان كارآفرين، توانمند و خلاق و اخلاقي، دستيابي به دانشگاه هاي جهانتراز، كارآفرين، دانش افزا و ثروت آفرين را از ديگر اهداف و اولويتها برشمرد.
رسول زرگرپور با بيان اينكه اين اولويتهاي راهبردي دولت يازدهم در دو محور كلي تنظيم شده است، افزود: توسعه علم و فناوري و بسترسازي براي تحقق اقتصاد دانشبنيان و همچنين بهبود زيرساختها، منابع و ارتباطات و پشتيباني از جمله آن محورها است. وي با اشاره به اينكه براي تحقق اين راهبردها 9 اولويت راهبردي ارائه شده است، تصريح كرد: اتصال حلقه علم و فناوري به حلقهي تجارت و ثروت ملي، ايجاد پيوند پويا ميان دانشگاه، مراكز پژوهشي و جامعه و همگاني سازي علم، كارآفريني و شغل آفريني براي دانش آموختگان، روزآوري آموزش و پرورش و پيوند آنها با دانش روز و نيازهاي كشور از جملهي اولويت راهبردي به شمار ميرود.
استاندار اصفهان افزود : كاهش تمركز در اداره امور دانشگاهها و گسترش نقش آفريني بخش غيردولتي، تسهيل در تشكيل و رشد تشكلهاي سياسي، صنفي و اسلامي، ترويج نوآوري و آزاد انديشي، تأمين مجدانه و تخصيص عادلانه ي منابع، توسعه ارتباطات علمي و جهان گستر از ديگر اولويت هاي راهبردي است.
زرگرپور با اشاره به اينكه يازدهمين نمايشگاه پژوهش و فناوري در اصفهان در حالي آغاز ميشود كه اصفهان در زمره علم و فناوري در كشور شناخته شده است، گفت: وجود دو دانشگاه بزرگ ملي همچون دانشگاه صنعتي اصفهان و دانشگاه اصفهان به عنوان دو مجموعه بزرگ علمي با تربيت نخبگان و عالمان و نيز وجود دانشگاه هاي متعدد با ضريب كيفي قابل قبول توانسته اند در توسعه علمي كشور نقش بزرگي را ايفا كنند.
رسول زرگرپور با بيان اينكه نقش پژوهشكده ها و مؤسسات آموزشي را به عنوان تكميل كننده توسعه علمي استان نمي توان ناديده گرفت، اظهارداشت: اصفهان به عنوان نخستين استاني مطرح است كه مقولهي پاركهاي علم و فناوري را به طور جدي دنبال كرد و توانست با تأسيس اولين و تنها شهرك علمي و تحقيقاتي، با هدف ايجاد و حمايت از شركت هاي دانش بنيان، چرخهي واسط علم تا صنعت را تكميل كرده و راه را براي ايجاد اولين كريدور علم و فناوري كشور هموار كند. استاندار اصفهان با اشاره به اينكه كريدور علم و فناوري به عنوان محور توسعهي استان ميتواند نقش تعيين كنندهاي در تحقق چشم انداز بيست سالهي كشور ايفا كند، اظهارداشت: در اين سند به صراحت اشاره مي كند كه جمهوري اسلامي ايران در سال 1404 بايد برخوردار از دانش پيشرفته، توانا در توليد علم و فناوري، متكي بر سهم برتر منابع انساني و سرمايه اجتماعي در توليد ملي باشد.
وي خاطرنشان كرد: بدون ترديد توسعه علمي، صنعتي و فرهنگي هر منطقه بدون پرداختن به امر پژوهش و فناوري با موفقيت چنداني همراه نخواهد بود و در واقع پژوهش و فناوري موتور محرك پيشرفت و توسعه محسوب مي شود.
وي اظهارداشت: پژوهشي در آينده يك جامعه مؤثر خواهد بود كه به صورت كاربردي در اختيار بشر قرار گيرد به اين معنا كه با حمايت از پژوهشگر براي كاربردي كردن پژوهش در راه پيشرفت گام برداشته شود تا اقتصادي پويا را به ارمغان آورد.
استاندار اصفهان تصريح نمود: براي دستيابي به چنين اقتصادي بايد شرايط لازم براي ابداع و نوآوري شامل نظام نوآوري، زيرساخت هاي حمايت از كسب و كارهاي دانش بنيان، فناوري اطلاعات و ارتباطات و توسعه ي منابع انساني فراهم شود تا توانايي تبديل ايده هاي نو به محصولات از طريق سرمايه گذاري به توليد محصولات جديد منجر شود.وي در پايان اظهار اميدواري كرد كه بتوان با استفاده مفيد و موثر از ظرفيت هاي موجود پژوهش و فناوري كشور و استان به منظور انجام اقدامات مدبرانه در بهبود توليد ملي و توسعه ي استان گام هاي مناسب و مفيدي برداشته شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت فولادمبارکه، يازدهمين نمايشگاه پژوهش و فناوري به لحاظ کمي در وسعت و تعداد غرفهها (52 غرفه در پنج هزار و 500 مترمربع فضاي نمايشگاهي ) و چه از لحاظ کيفي و تأکيد بر استانداردها نسبت به سالهاي قبل متفاوت بود، ضمن اينکه از ديگر ويژگيهاي اين نمايشگاه توجه به محيط زيست و آب اساس توسعه پايدار، فرهنگ و هنر و توسعه با رويکرد هنرمندانه و توجه به معماري روستايي ، علوم انساني، فرهنگسازي و جشنواره دانشآموزي به عنوان زير ساخت اصلي توسعه پژوهش محور اشاره کرد.