مدیرعامل فولاد سفیددشت،  معتقد است: شایسته است به منظور پیشگیری از بروز تبعات فنی و زیست محیطی در آینده، که تخریب زیست بوم و تعطیلی واحدهای صنعتی از آن جمله است، نگاه سیاستگذاران در امر بومی سازی بر استفاده از دانش و تکنولوژی روز و اجتناب از به کارگیری فناوریهای قدیمی و منسوخ شده معطوف باشد. ارباب زاده یادآور شد: اساسا مفهوم بومی سازی با خودکفایی متفاوت است و از همین رو بومی سازی های امروز در صنعت فولاد کشور را که عمدتا بر پایۀ مهندسی معکوس است، علیرغم پایان دادن به برخی انحصارها در ساخت قطعات موردنیاز این صنعت، نمی توان به طور کامل خودکفایی قلمداد کرد، چراکه خودکفایی زمانی اتفاق میافتد که بتوانیم با بهره گیری از دو بازوی «علم و تکنولوژیهای روز جهانی» و «توان ساخت داخل»، علاوه بر تولید قطعات باکیفیت و بهروز، به مرحلۀ ساخت خط تولید محصولات فولادی دست یابیم.
 مدیرعامل فولاد سفیددشت افزود: البته واحدهای فولادی تمام کشورهای پیشرفته نیز خودکفا نیستند. برای نمونه، چین از زمانی که در مسیر تعامل با شرکتهای دانشبنیان و بهره گیری از توان این شرکتها قرار گرفت، توانست با ترکیب دانش و امکانات داخلی خود به رشد خوبی برسد.

بومی سازی تکنولوژی اولترا فیلتراسیون آب

محمود اربابزاده خاطرنشان کرد: یکی از چالشهای اساسی در صنعت فولاد، مسئلۀ تأمین آب است. از همین رو فولاد سفیددشت نیز علیرغم دارا بودن حق امتیاز استفاده از آب تالاب چغاخور، به منظور صیانت از منابع آب شیرین و نگاه به آینده، به عنوان نخستین واحد صنعتی استان استفاده از فاضلاب شهری تصفیه شده برای تأمین آب موردنیاز خود را در دستور کار قرار داد. در همین راستا، با یک شرکت دانش بنیان وابسته به دانشگاه صنعتی اصفهان و یکی از پیمانکاران شرکت، مبحثی با عنوان تصفیه پساب به روش اولترافیلتراسیون تعریف شد. خوشبختانه این کار به طور کامل انجام شده و از پاییز سال 98، این سیستم در حال استفاده است و از این حیث، فولاد سفیددشت نخستین واحد صنعتی در استفاده از فناوری بومی اولترافیلتراسیون در سطح کشور است. همچنین این شرکت در حوزۀ ساخت قطعات یدکی نیز عملکرد خوبی داشته و در تلاش است کمپرسورهای فرایند واحد احیا را با استفاده از شرکتهای داخلی و کمک مشاوران خارجی، داخلی سازی کند.
اربابزاده افزود: متأسفانه به دلیل عدم توازن در زنجیرۀ فولاد، از معدن تا محصول نهایی، مشکلاتی اساسی در صنعت فولاد ایجاد شده، تاآنجاکه امروزه مسئلۀ مهم در صنعت فولاد، تأمین کنسانتره و گندله است و در نهایت چنانچه به قید فوریت به موضوع اکتشاف و استخراج توجه نشود، مسئلۀ کمبود سنگ در آیندهای نزدیک، کاهش ظرفیت و حتی تعطیلی برخی واحدها را در پی خواهد داشت. ازاینرو معتقدم چه در بخش استخراج و چه در بخش فرآوری سنگ آهن، کارهای بسیاری باید انجام شود تا با بهره گیری از تمام ظرفیتهای واحدهای کنسانتره سازی و گندله سازی موجود، بتوانیم حداقل نیاز واحدهای فولادی را تأمین کنیم.

تولید 800 هزار تن آهن اسفنجی در سال ۹۹

همچنین مدیرعامل فولاد سفیددشت در گفت وگو با خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به دستاوردهای این شرکت در سال گذشته گفت: در سال جهش تولید با تمرکز بر اهداف توسعه‌ای، برنامه تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال ۹۹ مورد توجه است.

مدیرعامل فولاد سفیددشت اضافه کرد: تولید آهن اسفنجی در یکسال اخیر در واحد احیای مستقیم به ۷۲۵ هزار تن رسید که این میزان تولید در مقایسه با  سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است. محمود ارباب زاده با اشاره به چهار رکود تولید در واحد احیای مستقیم سفیددشت گفت: در سال جهش تولید با تمرکز بر اهداف توسعه‌ای، برنامه تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال ۹۹ مورد توجه است. ارباب زاده با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۸۱ درصدی واحد فولادسازی این مجتمع افزود: امید است با حمایت‌های ایمیدرو واحد فولادسازی سفید دشت امسال به بهره‌برداری برسد. وی گفت: بومی‌سازی سامانه تصفیه پسآب در دوران تحریم، توسط متخصصان ایرانی و برای نخستین‌بار در ایران عملیاتی شد. ارباب زاده با بیان اینکه این سامانه باسرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد ریال و به مدت سه ماه مورد بهره‌برداری قرارگرفته است، گفت: با بومی‌سازی این سامانه، بیش از ۵۰ درصد صرفه‌جویی ارزی صورت گرفت.

افزایش سرمایۀ فولاد سفیددشت

شایان ذکر است، در روزهای پایانی سال 1398 و با پیشنهاد هیئت مدیره و موافقت سهامداران(شرکت فولاد مبارکه، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت ملی فولاد ایران و شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه) شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری سرمایۀ خود را افزایش داد.
بنابراین گزارش، با این افزایش سرمایه که از محل مطالبات حال شدۀ سهامداران انجام پذیرفته است، سرمایۀ شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری از مبلغ 10 میلیارد ریال به 4250 میلیارد ریال افزایش یافت و در اداره ثبت و اسناد شهرستان شهرکرد به ثبت رسید.