وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال رونق تولید چند برنامه مهم اقتصادی را در موضوعات صنعتی کشور پیگیری می کنیم و تقویت نهضت ساخت داخل مهم ترین این برنامه ها است که در اولویت وزارت صمت قرار گرفته و پیش بینی کرده ایم که ارزش صادرات ایران در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۰ میلیارد دلار برسد.
رضا رحمانی در آئین افتتاح پروژه تولید تختال برای لولههای انتقال نفت و گاز در محیط ترش برای اولین بار در کشور، اظهار کرد: ظرفیت تولید کشور در زنجیره فولاد نسبت به اوایل انقلاب اسلامی، بیش از ۱۰۰ برابر افزایش یافته و وزارت صمت بر متوازن شدن این برنامه در همه فلزات برنامه ریزی کرده است. وی گفت: کارکنان فولاد مبارکه رزمندگان جبهه جنگ اقتصادی هستند و امروز همه ما باید ادامه دهنده راه شهدا باشیم و امیدوارم بتوانیم به خوبی از این وظیفه پاسداری کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: افتخار می کنیم که چنین کارگرانی داریم و این افتتاح یک عملیات جدید و فتح نو در خاکریز های جنگ اقتصادی است. رحمانی اعلام کرد: در سال رونق تولید چند برنامه مهم اقتصادی را در موضوعات صنعتی کشور پیگیری می کنیم و تقویت نهضت ساخت داخل مهم ترین این برنامه ها است که در اولویت وزارت صمت قرار گرفته و پیش بینی کرده ایم که ارزش صادرات ایران در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۰ میلیارد دلار برسد. وی خاطر نشان کرد: با افتتاح پروژه تولید تختال برای لولههای انتقال نفت و گاز در محیط ترش، بیش از ۲۵۰ میلیون یورو از وابستگی به کشورهای خارجی کاسته شد و این یک تکلیف است که هر محصولی را که قادریم در داخل کشور تولید کنیم از واردات آن جلوگیری کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: تقویت فرایندهای تولید و توسعه در زنجیره فلزات اساسی یکی از برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت است و ظرفیت تولید کشور در زنجیره فولاد نسبت به اوایل انقلاب اسلامی، بیش از صد برابر افزایش را تجربه و وزارت صمت بر متوازن شدن این برنامه در همه فلزات برنامه ریزی کرده است.
رحمانی ادامه داد: صادرکنندگان را به صادرکردن سنگ آهن تشویق نمی کنیم و فولاد مبارکه به عنوان یک شرکت شاخص صنعتی جهانی با توانمندی های استاندارد باید سرمایه گذاری خود در حوزه فولاد خام را کاهش دهد. فولاد مبارکه باید به سراغ قطعه سازی صنایع حساس کشور رفته و نباید واحدهای صنعتی ما از وضعیت و میزان دسترسی به مواد اولیه مورد نیاز تولید در نظام اقتصادی گلایه داشته باشند. انتظار داریم فولاد مبارکه بازوی اقتصادی دولت در حوزه تنظیم بازار باشد و از صنعتگران و فعالان اقتصادی حمایت کند.
تغییر راهبرد
از قطعه سازی به فرایندسازی
همچنین، مدیرعامل فولاد مبارکه در این رویداد با اشاره به تغییر راهبرد این شرکت از قطعه سازی به فرایندسازی و ماشین سازی، گفت: به دنبال این هستیم که کل فرایند تولید در فولاد مبارکه را بومی سازی کنیم.
حمیدرضا عظیمیان، اظهار کرد: در جلسه ای که مدیران صنایع در هفته گذشته با وزیر صمت داشتند، ۲۸ مورد به مدیران تذکر داده شد که در رأس تذکرات بومی سازی محصولات بود. وی با بیان اینکه فولاد مبارکه ۳۰ سال است ورق های فولادی تولید می کند، افزود: حدود ۳ هزار و ۸۸۰ قطعه ساخته ایم، این درحالی است که درحال تغییر راهبرد از قطعه سازی به فرایندسازی و ماشین سازی هستیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به چهار ناحیه مهم آهن سازی، فولاد سازی، نورد سرد و نورد گرم در فولاد مبارکه، تصریح کرد: هم اکنون در ناحیه آهن سازی ۸۰ درصد بومی سازی شده و تا سال ۱۴۰۱ بومی سازی صد درصد محقق می شود، در ناحیه فولادسازی ۹۰ درصد بومی سازی شده و تا ۱۴۰۴ به طور کامل محقق می شود. در نورد سرد ۷۰ درصد بومی سازی شده و تا سال ۱۴۰۳ به طور کامل محقق می شود. همچنین در نورد گرم ۴۰ درصد بومی سازی شده و تا سال ۱۴۰۵ به طور کامل محقق می شود.
عظیمیان با تاکید براینکه به دنبال این هستیم که کل فرایند تولید در فولاد مبارکه را بومی سازی کنیم، افزود: اهمیت حفظ تولید از دیگر مواردی بود که وزیر صمت بر آن تاکید داشت. در این راستا در هشت ماهه امسال شش میلیون و ۲۸۰ هزار تن تولید داشتیم که ۲۸هزار تن بیشتر از برنامه پیش بینی شده بود.
وی با اشاره به برنامه فروش هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول در فولاد مبارکه، تصریح کرد: شش میلیون و صد هزار تن فروش داخل و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن میزان صادرات بوده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه با اعلام اینکه امروز در فولاد مبارکه چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن فروش داخلی و یک میلیون تن صادرات صورت گرفته است، افزود: هفته پیش دستور کنترل بازار از سوی وزیر صمت داده شد. طبق توافقی که با سازمان بورس داریم ۲۷۰ هزار تن محصولات گرم و ۶۵ هزار تن محصول سرد در ماه باید عرضه کنیم. این درحالی است که این میزان را به ۴۴۰ هزار تن محصول گرم و ۷۷ هزار تن محصول سرد رسانده ایم.
عظیمیان با بیان اینکه سعی کرده ایم بازار را کنترل کرده و اجازه ندهیم مشکلی ایجاد شود، گفت: فولاد گام های مهم برای تامین الکترود برای دو سال و نیم آینده برداشته، اما حدود هفت هزار میلیارد تومان به خاطر نبود مواد، منابع از دست رفته داشته ایم و برخی واحدها دچار مشکل شدند.
وی با بیان اینکه بخش عمده فروش شرکت فولاد مبارکه اعتباری است، تصریح کرد: ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار بانک با بهره ۲۴ درصد گرفته ایم و ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان با بهره حدود ۲ درصد دست خریداران داریم، که به خاطر گردش بازار است تا همه بتوانند در رونق تولید سهیم باشند، چون فولاد مبارکه خود را بازو و در کنار صنعت کشور می داند.