اقتصاد بازار: عضو انجمن قطعهسازان از ابطال قطعی انتخابات انجمن قطعهسازان که در سال گذشته برگزار شده بود، خبر داد و در عین حال از مذاکره خودروسازان و قطعهسازان آلمانی و ژاپنی با قطعهسازان ایرانی سخن گفت.
فرهاد بهنیا اظهار داشت: دادگاه تجدید نظر دیوان عدالت اداری، مجمع انتخاباتی اول مرداد 93 هیأت مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو را به طور کامل باطل اعلام کرد.
وی ادامه داد: حکم مربوطه برای دادگاه و وزارت کار ارسال شده که طی روزهای آینده به انجمن قطعهسازان ابلاغ خواهد شد.
وی با بیان اینکه وزارت کار میتواند نسبت به برگزاری انتخابات دوباره هیأت مدیره انجمن قطعهسازان اقدام کند، گفت: همچنین یک سوم اعضای انجمن میتوانند درخواست کتبی خود را برای برگزاری مجمع ارائه کنند تا انتخابات مجدد برگزار و فعالیت انجمن از سر گرفته شود.
بهنیا تصریح کرد: در غیر اینصورت، انجمن قطعهسازان منحل خواهد شد که البته در شرایط فعلی برخی قطعهسازان درخواست برگزاری انتخابات را دارند.
وی ادامه داد: در صورت تشکیل مجدد انجمن قطعهسازان، امکان پیگیری مشکلات فعالان این صنعت از جمله پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و سود بالای تسهیلات بانکی فراهم خواهد شد.
عضو انجمن قطعهسازان در ادامه با اشاره به مشکل فروش شرکتهای خودروساز، اظهار داشت: در حال حاضر مطالبات قطعهسازان از خودروسازان نسبت به گذشته افزایش یافته و یکی از شرکتهای خودروساز در ازای پرداخت بدهی خود، خودروی چینی به قطعهسازان تحویل میدهد، اما مشکل اینجاست که خریداری برای خودرو وجود ندارد و این راه حل نیز پاسخگو نبوده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از بنگاههای قطعهساز تعطیل شدهاند و یا در حال تعطیلی هستند، گفت: هم اکنون سود تسهیلات بانکی برای بخش تولید بسیار بالا است و بانکها حاضر نیستند کمی از این سود چشمپوشی کنند.
وی همچنین با اشاره به هرج و مرج موجود در واردات خودروهای چینی به کشور، گفت: خودروهای بیکیفیت در بازار بسیار زیاد است. چینیها به شدت به دنبال بازارهایی مانند ایران هستند، در این وضعیت دولتمردان باید طوری سیاستگذاری کنند که از ورود خودروهای بیکیفیت به کشور جلوگیری شود.
بهنیا، مطرح شدن بحث همکاری خودروسازان داخلی با خودروسازان آلمانی و فرانسوی در شرایطی که هنوز قراردادی منعقد نشده را عاملی برای رکود بیشتر در بازار خودرو عنوان کرد و گفت: این مسئله باعث شده تا بسیاری از خریداران برای خرید خودرو دست نگه دارند و این در شرایطی است که هنوز هیچ قراردادی با هیچ خودروساز خارجی امضا نشده است.
وی، اختصاص منابع ارزی به واردات ماشینآلات جدید تولید خودرو و توسعه مراکز طراحی و تحقیقاتی در صنعت خودرو به جای واردات خودرو را لازمه رشد صنعت داخل عنوان کرد و گفت: پرداخت وامهای با بهره مناسب از سوی شرکتهای لیزینگ باعث رونق فروش خودرو در کشور خواهد شد.
وی همچنین از برگزاری جلساتی بین خودروسازان و قطعهسازان آلمانی و ژاپنی با قطعهسازان ایرانی خبر داد و گفت: طرفهای خارجی ارزیابیهایی از وضعیت قطعهسازان داخلی داشتهاند که باید ببینیم به چه نتیجهای میرسد.
عضو انجمن قطعهسازان از انعقاد قرارداد بین ایران خودرو و برخی شرکتهای قطعهساز برای تولید قطعات خودرو در پروژههای X409 و X502 خبر داد.
منبع: خبرگزاری فارس