اقتصادبازار: هیاتی تحت عنوان مقررات زدایی به ریاست وزیر اقتصاد و داریی برای شناسایی و حذف قوانین مازاد تشکیل شده است.
حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی از ابلاغ قانون رفع موانع تولید در روزهای گذشته و چالش های پیش روی اجرایی شدن این قانون و قوانین حمایتی از تولید می گوید.
در ماه های گذشته نمایندگان مجلس در کمیسیون های مختلف و وزاری دولت بارها از حمایت از تولید گفته اند اما تاکنون شاهد اتفاقات و تحولات عملیاتی در این زمینه نبوده ایم تاجایی که همچنان شاهد آن هستیم که بخش های مهمی از تولید در کشور در رکود شدید هستند، فکر می کنید مشکل کجاست؟ آیا در زمینه حمایت از تولید نیاز به قوانین جدید وجود دارد؟
نه، فکر می کنم قانون به اندازه کافی هست و چند روز پیش هم قانون رفع موانع تولید که با 60 ماده به تصویب رسیده بود و نهایی شد به دستگاه ها ابلاغ شد، این قانون حاصل تلاش مشترک مجلس و دولت بود؛ دولت لایحه آورد و ما هم طرحی در این زمینه داشتیم با هم تلفیق کردیم و حاصل قانون رفع موانع تولید شد، پس قانون به اندازه کافی داریم شما توجه داشته باشید در این 60 ماده قانون رفع موانع تولید ما تمام نیازهای قانونی حمایت از تولید را در دیده ایم بنابراین الان ما مشکل کمبود قانون نداریم و قانون هست و بحث، بحث اجراست.
اجرا چه مشکلی دارد؟ چرا قوانین اجرایی نمی شوند؟
در بحث اجرا باید مشکل را از دولت به پرسید ( خنده)؛ ببنید چند مشکل در این بخش وجود دارد که برای اجرایی شدن قوانین نیاز است اقداماتی برای آن ها انجام شود؛ یک بخش آیین نامه ها است باید آیین نامه ها در راستای قانون نوشته شود و خود آیین نامه های اجرایی قانون را بی خاصیت نکند، بحث دوم مجریانی هستند که باید معتقد باشند به اجرای این قوانین و خودشان اعتقاد واقعی به حمایت از تولید داشته باشند سوم یک سری مقررات دست و پا گیری وجود دارد که خارج از محیط کسب و کار هستند و مشکل آفرینی می کنند و مازاد هستند و چهارمین مشکل هم به ساختار اقتصادی کشور باز می گردد یعنی بسیاری از مشکلات تولید در کشور ما گره خورده است به ساختار اقتصادی ما و تا آن ها حل نشود این مشکلات هم حل نخواهند شد.
برای این قوانین مازاد و حذف آن ها چه اقداماتی انجام شده است؟ وزیر اقتصاد و دارایی نیز پیش از این چندبار در صحبت های خود به قوانین مازاد در کشور اشاره کرده اند.
برای این موضوع کارهایی شروع شده است مثلا هیاتی تحت عنوان مقررات زدایی به ریاست وزیر اقتصاد و داریی تشکیل شده که کارش همین موضوع است و الان در حال شناسایی مقررات زائد هستند تا در مرحله بعدی این قوانین حذف شوند.
در بخشی از صحبت هایتان به مشکلات ساختاری اقتصاد کشور اشاره کردید، به صورت مشخص چه بخش هایی از ساختار اقتصاد کشور با چالش رو به رو است؟
ساختار نظام بانکی، کسب و کار و قوانینی که همسو با تولید نیستند.
باتوجه به این توضیحات فکر می کنید در چه شرایطی وضع تغییر خواهد کرد و ما شاهد حمایت واقعی از تولید و عملی شدن قوانین حمایت از تولید خواهیم بود؟ واقعا چه زمانی این موضوع تحقق پیدا خواهد کرد؟
بالاخره باید یک دولت معتقد به تولید و یک مجلس حامی تولید سرکار باشند که به نظر در این دوره این پیش زمینه وجود دارد و هست حالا باید پیگری ها و تلاش هایمان را افزایش دهیم تا موانع را از سر راه تولید برداریم و قوانین حمایتی از تولید را عملیاتی کنیم.