مدیر درمان تامین اجتماعی اصفهان در جمع اصحاب رسانه، هزینه درمانی این سازمان در سال گذشته برای درمان و خرید خدمات پزشکی را افزون بر ۸۷ هزار میلیارد ریال اعلام و پیش بینی کرد که هزینههای درمان تامین اجتماعی استان تا پایان سال با حدود۵۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، به حدود ۱۲۰ هزار میلیارد برسد که با توجه به عدم پرداخت بدهی دولت، مشکلاتی در پرداخت بدهی به مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی داریم.
هفده و نیم همت بدهی تامین اجتماعی به وزارت بهداشت
دکترمحمد رجالی در صحبت از بدهی 900هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تأمین اجتماعی که ماهانه ۲۵ همت به آن اضافه میشود، گفت: با توجه به نیاز استان، تاخیر در پرداخت موجب ناترازی برای تامین اجتماعی در ارائه خدمات شده است. از طرفی به دلیل کسری بودجه، ما نیز در پرداخت به مراکز طرف قرارداد دچار مشکلاتی هستیم.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اصفهان توضیح داد: پرداخت 25همت مصوب شد تا ما نیز بدهی خود به مراکز طرف قرارداد را بپردازیم اما متاسفانه، این مبلغ در برنامه و بودجه بلوکه شده است.
رجالی، کل بدهی تامین اجتماعی به وزارت بهداشت را هفده و نیم همت اعلام کرد و افزود: از آنجایی که دریافتی خود را نداریم، در پرداخت ها با موانعی مواجه هستیم.
دکتر رجالی، سازمان تامین اجتماعی را بزرگترین خریدار خدمات درمانی و دومین نهاد ارائه دهنده خدمات به بیماران در سطح کشور نامید که با ۲ بازوی درمان مستقیم و غیرمستقیم، به بیمهشدگانش خدمات ارائه میدهد.
مراکز درمان تامین اجتماعی اصفهان با رتبه 2 عملکرد در سطح کشور
او گفت: ۱۵ درصد خدمات درمانی استان بطور مستیقم از سوی تامین اجتماعی تامین میشود و اکنون سه بیمارستان شریعتی و غرضی اصفهان و الزهرا(س) نجفآباد که در مالکیت تامین اجتماعی هستند با مجموع ۸۰۰ تخت و ضریب اشغال ۸۰ درصد، به بیمهشدگان خدمترسانی میکنند. همچنین، بر اساس شاخص ها، رتبه 2 عملکرد در سطح کشور و انجام بیشترین میزان جراحی در بیمارستان های شریعتی و غرضی را داریم.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اصفهان با بیان آنکه در سال 1402 حدود 80 هزار نفر در مراکز تامین اجتماعی بستری و 53 هزار عمل جراحی انجام شده است، افزود: این تعداد جراحی با افزایش 15 درصد نسبت به سال گذشته در استان انجام شده و این مهم بهرهوری بالا از تختها، مدت اقامت بیماران و هتلینگ خوب بیمارستان ها را نشان میدهد.
او یادآور شد: اصفهان با توجه به تعداد بیمهشدگان خود نیازمند ساخت یک بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی در شهرک شهید کشوری است و هرچند بحث ساخت آن از سال ۱383 مطرح بود اما به دلایل مختلف هنوز اجرایی نشده و در ۲ سال گذشته، این تقاضا در جلسات متعدد با حضور مسوولان استانی نیز مطرح شد و در نهایت مدیریت درمان توانست با شهرداری اصفهان در باره محل احداث این بیمارستان و مسائل پیرامون آن به توافق برسد.
دریافت مصوبه احداث بیمارستان 500 تختخوابی در اصفهان
به گفته رجالی، احداث هر تخت بین ۸۰ تا ۹۰ میلیارد ریال هزینه دارد و با وجود مخالفت اولیه ستاد تهران با احداث این مرکز درمانی به دلیل کمبود نقدینگی صندوق، مدیریت درمان اصفهان توانست با پیگیری مستمر در مدت کوتاهی مصوبه تاسیس بیمارستان را از هیات مدیره سازمان مرکزی اخذ نماید.
مدیر درمان تامین اجتماعی اصفهان اظهار داشت: احداث بیمارستان روند طولانی دارد، موقعیت زمین بیمارستان باید از نظر زیست محیطی نیز تایید شود و مصوبه موسوم به «پیوست سلامت» داشته باشد که اخذ آن بسیار زمانب َر بوده اما این عملیات به اتمام رسیده و بقیه مراحل در حال انجام است.
او خاطرنشان کرد: مدیریت درمان تامین اجتماعی استان ۲۸ درمانگاه، پلیکلینیک و کلینیک تخصصی برای خدمات درمانی سرپایی دارد و در ۲ سال گذشته افزایش تعداد درمانگاهها رشد به نسبت خوبی داشته و اکنون ۱۱ مرکز سرپایی جدید در سراسر استان در حال ساخت است که اعتبار قابل توجهی برای ساخت آن مورد نیاز است.
او با اشاره به حمایت خیرین در احداث مراکز درمانی اصفهان، افزود: خیرین نیز میتوانند در این زمینه یاریگیر سازمان تامین اجتماعی باشند.
افزایش نرخ ارز و تحمیل هزینه های سنگین به بخش درمان
در ادامه، دکترعلی ترک، سرپرست معونت درمان معاونت خدمات درمانی مدیریت درمان اصفهان در صحبت از هزینه های سنگین درمان، اعلام کرد: از ابتدای سال تاکنون، 300میلیارد تومان هزینه تجهیزات و 400 میلیارد تومان بابت هزینه دارو برای بیمه شدگان پرداخت کرده ایم.
او با بیان آنکه افزایش نرخ ارز موجب افزایش هزینه و تحمیل مشکلاتی برای بخش درمان است، از تخصیص هزینه 70 میلیارد تومانی به خرید تجهیزاتی مانند دیالیز، میکروسکوپ جراحی، تصویربرداری و...خبر داد.
علی ترک با اشاره به انجام بالاترین آمار سنگ شکن کشور در بیمارستان شریعتی اصفهان، توضیح داد: اکنون عمر این دستگاه در مراحل پایانی خود قرار دارد و منتظر دریافت اعتبار برای خرید دستگاه جدید هستیم.
دکتر ترک از رسانه ها خواست تا با فرهنگسازی از مردم خواسته شود از مصرف خودسرانه دارو بخصوص آنتی بیوتیک ها خودداری نمایند.
معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان هم گفت : تلاش وظیفه ماست که وضعیت مراکز را ارتقاء داده و برای این امر بودجه اختصاص داده و تجهیزات را به روز نمائیم.
محسن آیتی از ساخت درمانگاه های جدید سخن گفت و اینکه سازمان تأمین اجتماعی و مدیریت درمان را از آن خود بدانید و کاری که برای خود انجام می دهید را برای سازمان تأمین اجتماعی انجام دهید.
فرزانه افسرطه