• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: دوشنبه 15 دی 1404, 16 رجب 1447, Monday 5 January 2026
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 23265
منتشر شده در یکشنبه, 21 آبان 1402 09:25
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
فرشاد مومنی، اقتصاددان:

دستمزدها هیچ تناسبی با تورم ندارد

در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی مسئولانه‌تر برخورد کنید
توضیحات

فرشاد مومنی گفت:‌ دستمزدها هیچ تناسبی با شکاف تورم کنونی و وعده‌های رییس‌جمهور نداشته و باید مشفقانه به دولت تذکر داد تا در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی مسوولانه‌تر برخورد کند.  

 

زمانی که اعلام می‌شود رشد تورم کاهش پیدا کرده به این معنی است که ابعاد افزایش قیمت‌ها به اندازه‌ای بالا بوده که آهنگ رشد تورم آرام آرام رو به افول رفته، اما این موضوع به هیچ عنوان به معنای کاهش فشار بر خانوارها نیست و فشارها همچنان به صورت فزاینده بر قیمت نیازهای اساسی مردم وجود دارد و فقط آهنگ افزایش آن اندکی افت داشته است.

تورم در دو سال اخیر با رکوردهای بی‌سابقه و کم سابقه‌‌ای هم همراه بوده و موضوعیت بیشتری هم پیدا کرده است و اگر امروز قدرت خرید مردم کمتر از قبل شده و برخی توان خرید برخی کالاها را هم ندارند به صورت مساله‌ای ساختاری و بسیار جدی شده است.

در جامعه‌ای که گستره و عمق فقر از حدود متعارف آن فراتر می‌رود، نابرابری‌های درآمدی هم با ابعاد کم سابقه‌ای روبه‌رو می‌شوند و این مساله را از سرآغاز اجرای تغییرات ساختاری در ایران تا به امروز به صورت مستمر شاهدیم. اگر نگاهی به گزارش‌های تحولات مقداری مصرف کالاهای اساسی از سوی خانوارهای ایران بیندازیم، متوجه می‌شویم که این مساله یک پدیده مزمن است که ابعاد حادی هم پیدا کرده و باید امیدوار بود که در این زمینه دولت به صورت مسوولانه‌تری برخورد کند.

 در سال گذشته قرار بر این بود که در خصوص حداقل دستمزد نیروی کار تصمیم‌گیری شود و یکی از وعده‌های حیاتی و مهمی که دولت در ازای عدم جبران قدرت خرید از دست رفته نیروی کار مطرح کرد، این بود که حداقل دستمزدها چندان بالا نخواهد رفت، اما در ازای آن تلاش‌هایی برای کنترل تورم خواهیم داشت. پس از آن دیدیم آنچه امروز در این زمینه اتفاق افتاده، این بوده که این دستمزدها هیچ تناسبی با شکاف تورم کنونی و وعده‌های رییس‌جمهور نداشته و باید مشفقانه به دولت تذکر داد تا در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی مسوولانه‌تر برخورد کند.

تورم در ذات خود پدیده‌ای سیاسی است. تورم محصول اراده و سطح درک مسوولان سیاسی کشور است که از قواعد اقتصادی پیروی می‌کند.

همیشه طی سه دهه گذشته به موازات گرانی‌ها با گسترش و تعمیق فقر، سرقت، جرم و جنایت، طلاق و حتی بزهکاری اطفال روبه‌رو بودیم. مستندات کافی این مساله هم در گزارش سه جلدی انتشار یافته از سوی وزارت کشور با عنوان گزارش وضعیت اجتماعی کشور منعکس شده که قابل مراجعه است.

 
 
منبع: اعتماد

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

ذوب‌آهن اصفهان و رسانه‌ها، هم افزایی برای توسعه صنعتی پایدار
تأمین کود کشاورزی گلپایگان بدون محدودیت انجام می‌شود
مالیات تورمی، زخم آشکار اقتصاد ایران
افتتاح باغ رغوان، بزرگ‌ترین بازار گل و گیاه کشور در شرق اصفهان
چرا بازار فرياد مي‌زند؟
ثبات گمشده در بازار ارز
انقلاب دهک‌بندی در راه است
چراغ سبز ترامپ برای حمله احتمالی علیه حزب‌الله
پشت‌پرده آمار انباشت نهنگ‌ها
جایگاه برتر اصفهان در عرضه قهوه و فرآورده های زیرمجموعه آن
«پرش»؛ سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه بر آینده هوشمند صنعت
بازخوانی وضعیت معادن اصفهان در شورای حفظ حقوق بیت‌المال
برگردان شبکه مسی به فیبرنوری در مجموعه ۳۷۰ واحدی صبا شهر بهارستان
چهارشنبه دهم دی‌ماه؛ باغ ارغوان نماد پیوند اقتصاد شهری و نشاط اجتماعی افتتاح می‌شود
اصفهان؛ پایلوت ملی نظام یکپارچه آدرس‌های ژئوکدشده، جی‌نف
فولاد هرمزگان؛ سکوی راهبردی فولاد مبارکه برای حضور جهانی
مرگ کارآفرینی در سایه سیاست‌های معکوس
تثبیت در داخل؛ جهش در صادرات
پایداری تولید و کنترل کیفیت در شرایط جوی دشوار فولاد مبارکه
ترسیم راهبردهای آینده فولاد مبارکه با نگاه سیستمی و توجه به سرمایه انسانی
انتخاب گروه فولاد مباركه به‌عنوان كارفرمای پژوهشی برتر استان اصفهان
توزیع بیش از ۴۴هزار تن کود شیمیایی یارانه ای
ضدعفونی هزار ان خودرو و 250 هزار مترمربع از کشتارگاه، ایستگاه های جمع آوری شیر و دامداری ها
بازدید دادستان شهرستان نایین از کشتارگاه دام این شهرستان
ماتريس بازي در ايران
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا