در آخرین روز هفته، دلار توانست سطح ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومانی را حفظ کند و با افزایش خریدها از فاز کاهشی خارج شود. در بازار موازی، سکهبازان، قدرت بیشتری داشتند و توانستند این فلز گرانبها را تا سطح ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان بالا ببرند. در ابتدای روز پنجشنبه، در معاملات شاخص ارزی اوضاع به کام فروشندگان بود و قیمت تا سطح ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان عقب نشست. با این حال، پس از برخورد به این سطح، خریدها رشد یافت و در اواخر روز هر دلار در بازار آزاد با قیمت ۱۱ هزار و ۹۲۵ تومان به فروش میرفت که ۵ تومان بالاتر از قیمت بسته شده روز پنجم هفته بود. این دومین روز پیاپی بود که شاخص ارزی در کانال ۱۱ هزار تومانی نوسان میکرد؛ این در حالی بود که برخی فعالان انتظار داشتند این ارز در انتهای هفته به کانال ۱۲ هزار تومانی بازگردد و این مرز را بهعنوان کف جدیدی برای خود تعریف کند.
در حالی که دلار با رشدی آرام خود را از مسیر کاهشی خارج کرد، در بازار سکه، معاملهگران با جسارت بیشتری در موقعیت خرید قرار گرفتند و توانستند با ۴۰ هزار تومان افزایش ارزش این فلز گرانبها را به ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان برسانند.زمانی که روند هفتگی دلار و سکه را بررسی میکنیم، مشاهده میشود سکهبازان در هفتهای که گذشت تحرک بیشتری داشتند. سکه در آخرین هفته آبان ماه نزدیک به ۲درصد افزایش قیمت را تجربه کرد، حال آنکه رشد دلار به ۶/ ۰درصد محدود میشد. البته بخشی از دلیل آنکه فلز گرانبهای داخلی در هفته گذشته رشد بیشتری را نسبت به دلار تجربه کرد، به احتیاط دو هفته قبل معاملهگران این بازار مربوط بود. دو هفته پیش در پاسخ به افزایش۷/ ۳ درصدی دلار، به ارزش سکه تنها ۲ درصد افزوده شده بود. به این ترتیب، میتوان گفت سکه در هفتهای که گذشت بخشی از عقبماندگی خود نسبت به دلار را جبران کرد. سکه در حالی رشد بیشتری را نسبت به شاخص ارزی به ثبت رساند که بهای طلای جهانی نیز روند افزایشی خاصی در طول هفته نداشت و ساعت ۴ بعدازظهر روز پنجشنبه نیز روی عدد هزار و ۴۷۰ دلاری قرار داشت که تفاوت مشخصی نسبت به روزهای پیشین نداشت. میتوان گفت که طلای جهانی تاثیر چندانی بر روند بازار داخلی در هفتهای که گذشت، نداشت.
در دو روز ابتدایی هفته، بازار ارز شاهد نوسانات افزایشی زیادی بود و قیمت دلار به یکباره حتی در مقطعی به محدوده ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومانی رفت؛ سطحی که از اواخر تیرماه سال جاری تجربه نشده بود. شاخص ارزی در اولین روز هفته، در واکنش به افزایش قیمت بنزین و اعتراضات پیرامون آن به یکباره مرز ۱۲ هزار تومانی را شکست و با ۳۷۰ تومان افزایش به بهای ۱۲هزار و ۲۲۰ تومان رسید. این بیشترین میزان افزایشی بود که دلار در طول هفته گذشته تجربه کرد. یک روز بعد، یعنی در روز یکشنبه، دلار تا حدود ساعت یک بعدازظهر به روند افزایشی توام با هیجان خود ادامه داد و قیمت به یکباره تا محدوده ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان بالا رفت. با برخورد به این محدوده، فروشها در بازار بیشتر شد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر قیمت زیر محدوده ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی به کار خود پایان داد. روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه بازار به سمت کاهشیها چرخید و قیمت دلار سه افت متوالی را تجربه کرد. در سومین روز هفته این ارز تا محدوده ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومانی عقب نشست و روز سهشنبه به مرز ۱۲ هزار تومانی برخورد کرد. روز چهارشنبه، روزی بود که دلار یکبار دیگر به کانال ۱۱ هزار تومانی بازگشت و با ۸۰ تومان افت به بهای ۱۱ هزار و ۹۲۰ تومان رسید.
به گفته فعالان، در روزهای انتهایی هفته، حجم معاملات بسیار کاهش یافته بود و خبری از خریدهای هیجانی ابتدای هفته نبود. به گفته برخی از بازیگران حاضر در بازار، صرافیها در روزهای انتهایی هفته فعالیت چندانی در بازار نداشتند و بیشتر آنها عنوان میکردند مبادلات حوالهای آنها به دلیل قطعی اینترنت مختل شده است.این در حالی است که در ابتدای هفته نوسانگیران با استفاده از قطعی اینترنت و نبود مرجع اطلاعرسانی توانسته بودند قیمتها را با جهش یکبارهای مواجه کنند. در این میان، تقاضای احتیاطی که به واسطه انتظارات بنزینی به بازار رجوع کرده بود نیز به نوسانگیران برای بالا بردن قیمتها کمک کرد. بهعنوان مثال، در روز شنبه نوسانگیران به آن صورت حاضر به فروش دلار نبودند و تنها قیمتهایی را به مشتریان اعلام میکردند که از کف بازار فاصله داشت.به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، نوسانگیران در ابتدای هفته تمایل بیشتری داشتند که قیمتها را تا جایی که میتوانند بالا ببرند ولی از زمانی که جو بازار کمی آرام و فعالیت بازارساز بیشتر شد، نوسانگیران عقب نشستند. از نظر این فعال باتجربه بازار، نوسانگیران هماکنون بیشتر به دنبال یافتن فرصتی برای آغاز دوباره خریدها در قیمتهای پایینتر هستند.
در حالی که عدهای از فعالان اعتقاد دارند، نوسانگیران به دنبال خرید در قیمتهای پایینتر هستند، گروه دیگری از فعالان معتقدند، دلار جانی برای بالا رفتن ندارد و گرفتار بیتقاضایی است. این دسته بیشتر روی این موضوع تاکید میکنند که در سالهای ۹۶ و ۹۷ افراد زیادی ارز مورد نیاز خود را تهیه کردند و به فروش نیز نرساندند. از نگاه این گروه این موضوع موجب شده است که بازار با احتمال افزایش تقاضای زیادی در سال جاری نیز مواجه نباشد، چرا که نقدینگی زیادی در دست خصوصا معاملهگران بازار نیست. با این حال، نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت که درآمدهای نفتی کشور در سال جاری کاهش یافته است. در چنین شرایطی اگر درآمدهای ارزی از طریق صادرات دیگر کالاها افزایش پیدا نکند، ممکن است که قیمت دلار در میان مدت به واسطه ضعف عرضه کمی افزایش پیدا کند. این در حالی است که بازارساز بارها عنوان کرده است منابع ارزی در وضعیت مناسبی قرار دارد. بهعنوان مثال، رئیس کل بانک مرکزی در زمان هیجانات ابتدای هفته به صراحت عنوان کرد مردم به هر میزان که بخواهند میتوانند از صرافیهای بانکی ارز مورد نیاز خود را تهیه کنند. او که به خیابان فردوسی رفته بود، در مصاحبه با خبرنگاری اشاره کرد که بازارساز مشکلی برای تامین ارز مورد نیاز بازار ندارد.