اقتصاد بازار: این روزها و بعد از توافق هستهای شاهد رونق سفر هیاتهای اقتصادی خارجی به استان اصفهان هستیم اما باید توجه داشت که روابط اقتصادی دو طرفه و شامل صادرات و واردات به صورت همزمان باشد.امروز در شرایطی هستیم که بعد سالیان زیاد، مذاکرات هستهای به جمعبندی رسیده و دوران به اصطلاح پساتحریم را پیشرو داریم، حال بر کسی پوشیده نیست که این توافق بیش از هر چیز برای بسیاری از کشورهای اروپایی خوشحالکننده است چراکه این کشورها سالها است در آرزوی حضور و سرمایهگذاری در بازارها و طرحهای بزرگ اقتصادی کشورمان هستند اما به دلیل اعمال تحریمها به ناچار مجبور به عقبنشینی بودهاند.
از سویی دیگر، تجار و فعالان اقتصادی کشورهای اروپایی به خوبی میدانند چه فرصتهای عظیمی در اقتصاد کشور ما وجود دارد و به همین دلیل استان اصفهان نیز به عنوان یکی از اصلیترین و بزرگترین استانهای تاثیرگذار در اقتصاد کشور همواره مورد توجه هیاتهای اقتصادی از سراسر دنیا بوده است.
حضور پررنگ هیات های تجاری از کشورهایی نظیر آلمان، اسپانیا، اتریش،اکراین،جمهوری چک و... در شهر اصفهان و مذاکرات با مقامات استانی و فعالان اقتصادی اصفهان گویای این واقعیت است که بستر و فرصت مناسبی برای توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری این شهر مهیا شده است. اما آیا این رفت و آمدهای سیاسی اقتصادی مشکلات اقتصادی استان را برطرف میکند و به نفع اصفهان است یا صرفا به دیدارهایی تشریفاتی و تفاهمنامههایی نمایشی منجر خواهد شد که درمانی بر زخمهای اقتصادی این استان نخواهند بود.
استاندار اصفهان:فرصت های سرمایهگذاری به هیاتهای اقتصادی معرفی میشود
استاندار اصفهان با اشاره به حضور هیاتهای خارجی در سطح استان اظهار کرد: توافق وین فضای جدیدی را برای ارتباط با کشورها گشوده است و اصفهان به عنوان یکی از اقتصادیترین استانهای کشور میتواند از این فرصت به خوبی استفاده کند.وی با بیان اینکه استان اصفهان ظرفیتهای فراوان اقتصادی دارد اضافه کرد: 70 درصد فولاد کشور و 60 درصد طلای کشور در اصفهان تولید میشود و همین آمار نشان از وضعیت اقتصادی مناسب این استان است.
زرگرپور با اعلام اینکه اصفهان در بخش کشاورزی نیز جز واستانهای پیشتاز است عنوان کرد: در صنعت گردشگری مزیتهای فراوانی داریم و ظرفیتهای بسیاری برای سرمایهگذاری در این بخش وجود دارد.وی گفت: در سفر هیاتهای خارجی به استان، راههایی که برای سرمایهگذاری در اصفهان وجود دارد، ارائه میشود.
استاندار اصفهان به ایجاد کمیتهای در اتاق بازرگانی اصفهان در این خصوص اشاره کرد و افزود: این کمیته مسئولیت هماهنگی، پیگیری و برنامهریزی برای سرمایهگذاری بخش خارجی در استان را بر عهده دارد و میتواند در این خصوص تأثیرگذار باشد.وی ادامه داد: با اعمال تحریمهای ظالمانه غرب متاسفانه روابط ایران با کشورهای اروپایی به پایینترین سطح رسید اما حال که به پایان تحریمها نزدیک میشویم، امیدواریم روابط مجددا قوت بگیرد و خوشبختانه با حضور هیاتهای تجاری از کشورهای اروپایی باب جدیدی در روابط ایران و این کشورها گشوده شده است.
رئیس اتاق بازرگانی: آماده توسعه همکاریهای اقتصادی با کشورهای مختلف هستیم
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به سفرهای متعدد هیاتهای تجاری و اقتصادی خارجی به استان اظهار کرد: اصفهان همواره در زمینههای مختلفی همچون صنایع فولادی، صنایع سیمان، گردشگری، معادن و کشاورزی جز استانهای پیشتاز کشور محسوب میشده و جذب سرمایهگذاری در بخشهایی همچون گردشگری میتواند به خوبی به اقتصاد استان کمک کند.
سهلآبادی اضافه کرد: با وجود اقدامات حمایتی دولت همچنان بسیاری از صنایع استان در رکود به سر میبرند و صنعتگران با مشکلات فراوانی روبرو هستند، باید توجه داشت اصفهان همواره محل کار، تولید و تجارت بوده اما در چند سال اخیر به دلیل اختلافاتی نتوانستهایم با دنیا ارتباط زیادی داشته باشیم ولی با حصول توافق اخیر شاهد آن هستیم که دنیا راغب به برقراری ارتباط با ما است.وی تصریح کرد: اغلب هیاتهایی که تاکنون به استان سفر داشتهاند به دنبال فروش محصولات خود بودهاند و این وظیفه ماست که از ظرفیت آنها برای سرمایهگذاری واقعی استفاده کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان تاکید کرد: بخش خصوصی و دولتی استان اصفهان خواستار رونق سرمایهگذاری داخلی و خارجی برای توسعه اقتصادی است و در این ارتباط با تشکیل کمیته ویژه به دنبال معرفی فرصتهای سرمایهگذاری خارجی هستیم.
رئیس خانه صنعت: زیرساختهای مناسب برای جذب سرمایهگذاران فراهم شود
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به برخی ظرفیتهای اقتصادی استان اظهار کرد: باید با برنامهریزی دقیق و ایجاد زیرساختهای مناسب نسبت به جذب سرمایهگذاران به استان اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: حال که مراودات خارجی در حال افزایش است اصفهان به عنوان یک شهر توریستی شناخته شده به خوبی میتواند از این فرصت استفاده کند و پذیرای سرمایهگذاران باشد، البته برای جذب سرمایهگذاران نیاز است تمام مسئولان در استان با یکدیگر همکاری نزدیکی داشته باشند و در این جهت تلاش کنند.
سرمایهگذاری در استان باید منطبق با سند آمایش سرزمین باشد
سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بینالملل استانداری اصفهان خواستار تشکیل کمیته ویژه برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و برگزاری همایش بینالمللی در این زمینه شد و گفت: سرمایهگذاری خارجی در استان اصفهان باید منطبق بر اسناد بالا دستی توسعه و سند آمایش سرزمین باشد تا تضادی را بین سرمایهگذاری و برنامه توسعه استان ایجاد نکند.وی تشکیل مرکز خدمات سرمایهگذاری خارجی استان اصفهان را با هدف ایجاد پنجره واحد برای جذب سرمایهگذاری خارجی دانست و گفت: این مرکز میتواند با جمعآوری فرصتهای سرمایهگذاری بخشهای دولتی و خصوصی زمینه جذب سرمایهگذاران خارجی را فراهم سازد.
ایروانی تصریح کرد: سرمایهگذاری خارجی نباید با هدف بدست آوردن بازارهای داخلی باشد، بلکه باید رویکرد صادرات محور برای بدست آوردن بازارهای خارجی باشد.
فرصتها را با غفلت به تهدید تبدیل نکنیم
در هر حال چیزی که مشهود است این است که بسیاری از کشورهای خارجی در دوران پساتحریم در حال رقابت با یکدیگر بر سر حضور در بازار ایران هستند و استان اصفهان به خوبی میتواند از این فرصت استفاده کند.
صنایعی همچون نساجی و فولاد و به خصوص صنعت توریسم و صنایع دانشبنیان به خوبی میتوانند زمینه ایجاد همکاریهای مشترک میان فعالان اقتصادی استان و هیاتهای اقتصادی خارجی را فراهم کرده و حتی در صورت گسترش منطقی همکاریها زمینه اشتغال جوانان استان را فراهم کنند.
باید امیدوار بود تا اصفهان، تنها به عنوان مقصدی برای گردش و عکسهای یادگاری هیاتهای خارجی نباشد و شاهد سرمایهگذاری منجر به انتقال تکنولوژی، ایجاد اشتغال و ارزش افزوده این هیاتها در طرحهای بزرگ برای توسعه اقتصادی اصفهان باشیم.