اقتصادبازار:مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت:فروش اعتباری یکی از عوامل موثر در بدست آوردن بازارهای هدف صادراتی است.
به گزارش روابط عمومی اتاق اصفهان«طاهر شه حامد»در همایش معرفی صندوق ضمانت صادرات به بازرگانان و صادرکنندگان در سالن همایش های بین المللی اتاق اصفهان تصریح کرد:اگر کالایی انحصاری نیست و قابل رقابت،پیشنهاد می شود که به صورت اعتباری فروخته شود تا بازارهای صادراتی کالاهای ایران حفظ و توسعه پیدا کند.
وی مهمترین وظیفه این صندوق را بیمه کردن وجه کالاهای صادراتی برای صادرکنندگان دانست و گفت :تامین مالی صندوق ضمانت شامل قبل و بعد از حمل کالا است و از لحظه ایی که صادرکننده خواستار فروش کالا به طرف خارجی می باشد، می تواند از خدمات صندوق استفاده کند .
وی با انتقاد از شیوه فعلی فروش نقدی سیمان ایران به کشور عراق پرداخت و گفت:به دلیل فروش نقدی و چانه زنی بین شرکت های سیمانی و خریداران عراقی سبب شده که قیمت سیمان ایران در عراق کمتر از سایر کشورها فروخته شود و رقابت منفی در داخل کشور ایجاد کرده که به ضرر کشور تمام می شود.
وی تصریح کرد:همه در حال رقابت به نفع طرف عراقی هستیم و این بدترین نوع رقابت در صادرات کالای ایرانی است.
وی یکی از نگرانی صادرکنندگان ایرانی را تامین مالی دانست و گفت:در سایر کشورها،صادرکنندگان بیش از 70 درصد تامین مالی می شوند و این در حالیست که در ایران کمتر از ده درصد قراردادها تامین مالی می شود.
شه حامد یادآور شد:ضمانت های بانکی صندوق با نرخ دو درصد پایین تر از بانکهای کشور در اختیار صادرکنندگان قرار می گیرد.
وی خاطر نشان کرد:صادرکنندگان هر نوعی از بیمه نامه های اعتباری صندوق را دریافت کنند دیگر دغدغه وصول یا عدم وصول در تاریخ سررسید را نداشته باشند .
نرخ های ترجیحی در سایر کشورها حداکثر با 3 درصد صورت می گیرد و در داخل صادرکنندگان با 30 درصد تامین مالی می کنند.
مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران خواستار حمایت سیستم بانکی از صادرکنندگان شد و گفت:در سال گذشته کل تامین مالی صندوق 5/2 میلیارد دلار بوده است و این در حالیست که ترکیه برای صادرکنندگانش چندصد میلیارد دلار تامین مالی کرده است.
وی از تجار و بازرگانان خواست که در تامین مالی پروژه های خود از فایناس های خارجی استفاده کنند و صندوق توسعه صادرات آمادگی ضمانت این پروژه ها را دارد.
شه حامد تصریح کرد:صندوق دغدغه بازرگانان را در فروش اعتباری برطرف می کند و از لحظه فروش تا دریافت نقدینگی در کنار صادر کننده است.
وی با اشاره به کاهش صادرات استان اصفهان طی سه سال گذشته گفت:190 میلیون دلار صادرات استان اصفهان تامین مالی شده است که از این میزان 2 میلیون دلار کارمزد به صندوق پرداخت شده و در مقابل 7/4 میلیون دلار خسارات دریافت شده و این در حالیست که استان اصفهان در رتبه یازدهم پوشش بیمه ای استانها قرار دارد .
شه حامد تاکید کرد:70 درصد صادرات استان اصفهان به سه کشور عراق،افغانستان و پاکستان است و این در حالیست که این سه کشور بدترین ریسک کشوری را در صندوق ضمانت صادرات دارا می باشند.
«محمدگوهریان»دبیر اتاق اصفهان در این همایش از راه اندازی کارگو ترمینال اصفهان در روز ملی صادرات 29 مهرماه سال جاری خبرداد و گفت:این کارگو ترمینال شرایط خوبی برای صادرکنندگان استان و سایر استان های فراهم می سازد.
وی خواستار شفاف سازی خدمات صندوق ضمانت صادرات شد و گفت: استان اصفهان می تواند یکی از مخاطبین اصلی این صندوق باشد.