اقتصاد بازار: مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانهها گفت: یارانه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر غیرنیازمند حذف شد که از این تعداد حدود ۸۷۰ هزار نفر اعتراض کردند و پس از بررسی یارانه ۵۶۱ هزار نفر دوباره برقرار شد.
اکبر ایزدی درباره خلاصه وضع عملکرد قانون هدفمندکردن یارانه ها در دوره پنجساله پنجم توسعه، گفت: هدف از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها، کاهش شدت مصرف انرژی در بخش های غیر مولد کشور و هدایت منابع انرژی صرفه جویی شده به بخش های صنعتی و تولیدی و افزایش صادرات از یک طرف و از سویی دیگر باز توزیع منابع حاصله از آزادسازی قیمت ها در میان گروه های نیازمند در کشور بوده است.
رئیس سازمان هدفمند سازی یارانه ها تصریح کرد: این امر هرچند سبب فشار سنگین به دولت یازدهم برای تامین ماهانه نزدیک به ۳۵ هزار میلیارد ریال شده، بلکه برخلاف دولت گذشته ریالی از بانک مرکزی و خزانه داری کل استقراض نشده و مبالغ قابل توجهی نیز در امر سلامت، کمک به نیازمندان، تولید و شرکت ها پرداخت شده است.
وی افزود: از ابتدای اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها در اواخر سال ۱۳۸۹ تا پایان بهمن سال گذشته نزدیک به ۲ تریلیون و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شده و این رقم نزدیک به بودجه عمرانی پنج سال کشور است.
مدیرعامل سازمان هدفمند سازی یارانه ها گفت: تاکنون علاوه بر پرداخت یارانه نقدی، بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال برای کمک به بخش های مختلف تولیدی، صنعتی، ارتقای نظام سلامت و خدمات پرداخت شده است.
ایزدی اظهارداشت: یک تریلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد ریال یارانه پرداختی از محل اصلاح قیمت ها بوده و ۵۳۰ هزار میلیارد ریال نیز از محل بودجه عمومی مصوب ازجانب مجلس شورای اسلامی و ۵۷ هزار میلیارد ریال ازجانب دولت قبل از بانک مرکزی استقراض شد؛ ضمن اینکه بهمن سال گذشته به ۷۵ میلیون و ۲۳۶ هزار و ۸۲۹ نفر یارانه پرداخت شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه دولت معمولا برای تامین منابع مالی پرداخت نقدی با مشکل روبروست چرا برای حذف افراد غیر نیازمند اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است گفت: هر چند بدون اغراق پایگاه اطلاعاتی موجود در سازمان هدفمندسازی یارانه ها از جمله بزرگترین پایگاه اطلاعاتی در کشور است که همواره مورد استناد بسیاری از وزارتخانه ها و دستگاه ها در کشور قرار می گیرد اما قابل اتکاء نبودن اطلاعات ارسالی از سوی برخی دستگاه ها و به روز نبودن برخی از اطلاعات ارسالی از دستگاه های ذیربط به خصوص سازمان امور مالیاتی و سازمان ثبت اسناد که از بانک های اطلاعاتی اصلی هستند، سبب شده کار با مشکل مواجه شود و میزان خطای ناشی از شناسایی را بالا ببرد.
رئیس سازمان هدفمند سازی یارانه ها به تاکید رئیس جمهوری مبنی بر حذف نشدن یارانه هیچ نیازمندی اشاره کرد و افزود: این امر سبب شد که عملیات حذف با دقت و حساسیت خاصی انجام شود.
وی ادامه داد: در همین زمینه تاکنون از جانب وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی یارانه سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر که به عنوان افراد غیرنیازمند تشخیص داده شدند از آمار یارانه بگیران حذف شده است که از این تعداد حدود ۸۷۰ هزار نفر به حذف یارانه خود اعتراض کردند که پس از بررسی یارانه حدود ۵۶۱ هزار نفر از معترضان دوباره برقرار شده است.
ایزدی در پاسخ به این پرسش که میزان پرداخت در دولت یازدهم به بخش های تولید، سلامت و خدمات چگونه است، گفت: با وجود مشکلات مالی دولت سال گذشته و کاهش شدید درآمد نفتی به میزان ۸۰ درصد سال ۱۳۹۲، علاوه بر پرداخت یارانه نقدی، بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال برای کمک به بخش های مختلف تولیدی، صنعتی، ارتقای نظام سلامت و خدمات پرداخت شده است که از آن جمله می توان به «کمک به حفظ اشتغال و افزایش تولید به ویژه برای واحدهای کوچک و متوسط در بخش صنعت و معدن، ارتقای رقابت پذیری صادرات خدمات فنی و مهندسی، کمک به حفظ اشتغال و افزایش تولید به ویژه برای واحدهای کوچک و متوسط و یا افزایش سرمایه صندوق های حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، یارانه شیر مدارس، پرداخت یارانه به شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران بابت یارانه ۲۳۰ ریالی جابه جایی هر تن کیلومتر حمل ونقل ریلی» اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین بهبود نظام تنظیم بازار کالاهای اساسی، حساس و ضروری و برقراری و پرداخت مستمری به رزمندگان معسر دارای حداقل ۶ ماه سابقه حضور در جبهه، توزیع سبد کالا، ارتقای نظام سلامت و گسترش بیمه های اجتماعی در کشور نیز از دیگر موارد بوده است.