نشست خبری مدیران عامل صنعت برق اصفهان به منظور بررسی برنامه‌های مدیریت بار و ناترازی‌های موجود، همچنین اهمیت مدیریت مصرف برق و فرهنگ‌سازی در این زمینه با حضور بیش از ۵۰ خبرنگار در سالن جلسات دکتر حسابی شرکت برق منطقه‌ای اصفهان برگزار شد.
به گزارش اقتصاد بازار به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه ای اصفهان، مهندس سعید محسنی مدیرعامل این شرکت با بیان این که میزان برق مصرفی کشور در حال حاضر حدود ۵۹ هزار مگاوات است، گفت: علت خاموشی در کشور که از نیمه دوم فروردین‌ماه امسال شروع شده، ناشی از اُفت ۴۰ درصدی منابع آب سدهای کشور و کاهش ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی، از مدار خارج‌شدن نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی اتمی بوشهر به دلیل انجام سوخت‌گذاری، تعمیر بخشی از نیروگاه‌های حرارتی، افزایش دمای هوا و همچنین افزایش 9 هزار مگاوات تقاضای مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
سعید محسنی در نشست خبری مدیران عامل صنعت برق اصفهان با اشاره به نام‌گذاری امسال به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید»، افزود: یکی از زیرساخت‌های تولید، تأمین برق بوده و صنعت برق کشور موظف به تأمین برق مورد نیاز بخش تولید است.
وی با بیان این که تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور، ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور برنامه‌ریزی‌شده است گفت: علاوه بر افزایش تولید، باید به بهینه‌سازی و کاهش مصرف برق نیز توجه شود؛ چون هزینه بهینه‌سازی و کاهش مصرف برق نسبت به ساخت نیروگاه جدید بسیار کمتر است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان افزود: با احداث نیروگاه‌های جدید و بهینه‌سازی، ناترازی انرژی برق در کشور در کمتر از یک دهه آینده بر طرف خواهد شد.
محسنی با بیان این که هماهنگی بسیار خوبی در استان اصفهان برای واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران به‌منظور ساخت نیروگاه خورشیدی ایجاد شده است، گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون ۲۷۰۰ هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی در استان تخصیص‌داده‌شده است؛ ولی اگر سرمایه‌گذار در زمان تعیین شده به ساخت نیروگاه اقدام نکند، زمین خلع‌ید و به سرمایه‌گذار دیگر واگذار می‌شود.
وی افزود: با پیگیری‌های مجموعه صنعت برق استان، بخش زیای از اختیارات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) برای تسریع و تسهیل صدور مجوز ساخت نیروگاه خورشیدی به استان اصفهان تفویض شده است و دراین‌رابطه دفتر مشاوره سرمایه‌گذاری انرژی خورشیدی نیز باهدف تسهیل فرایند اخذ مجوزها، حمایت از سرمایه‌گذاران و توسعه انرژی‌های پاک در شرکت برق منطقه‌ای اصفهان افتتاح شد. مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان با بیان این که صنایع بزرگ با برق مصرفی بالای ۷ مگاوات نظیر مجتمع فولاد مبارکه و کارخانه‌های تولید سیمان، طرف قرارداد برق منطقه‌ای اصفهان هستند، گفت: طبق ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی بر مکلف‌اند تا پایان سال ۱۴۰7، پنج درصد برق مصرفی خود را تولید کنند و در صورت عدم احداث نیروگاه، در اولویت برنامه های مدیریت مصرف بار قرار خواهند گرفت.
محسنی با اشاره به این که مدیریت استان ساخت ۵۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را تا سال ۱۴۰6 در استان هدف‌گذاری کرده است، مهم‌ترین مانع این کار را تأمین منابع مالی برای واردات تجهیزات نیروگاه خورشیدی دانست و افزود: برای تولید هر کیلووات انرژی خورشیدی حدود ۱۵۰ دلار اعتبار نیاز است که با احتساب ساخت ۵۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان، اعتبار زیادی باید تخصیص شود. همچنین مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با بیان این که برای مدیریت مصرف برق در تابستان امسال و عبور از اوج مصرف، برنامه‌های متعددی در استان اصفهان پیش‌بینی‌شده است، گفت: کاهش استفاده از وسایل سرمایشی به یک‌سوم، مدیریت مصرف در صنایع انرژی بَر و متوسط، مدیریت در مصرف برق چاه‌های کشاورزی، اداره‌ها و مشترکان پر مصرف و محدودکردن مشترکان پُر مصرف، شناسایی و جمع‌آوری انشعاب‌های غیرمجاز و رمزارزها، به‌کارگیری حداکثر مولدهای اضطراری تولید برق بخش دولتی و خصوصی و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی است.
مهرداد دادخواه با اشاره به حدود ۱۰۰ شهرک صنعتی در استان اصفهان افزود: اعمال محدودیت برق شهرک‌های صنعتی استان با تعامل متولیان آنها انجام شده است و بر اساس برنامه مدیریت مصرف برق، صنایع استان یک روز در یرنامه مدیریت مصرف مشارکت خواهند داشت. وی با بیان این که ۱۲ مگاوات انرژی خورشیدی در شهرستان اصفهان در حال بهره‌برداری است، از آماده‌سازی زمین برای ساخت ۸۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در شرق شهرستان اصفهان خبر داد و گفت: تاکنون ۵۰ مگاوات از این ظرفیت به سرمایه‌گذاران واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان افزود: اگرچه بخشی از ناترازی برق در کشورمان ناشی از عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق بوده؛ اما بخش مهمی از این مسئله به دلیل شدت رشد مصرف در همه بخش‌ها بوده به‌طوری‌که برق مصرفی کشور در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن حدود ۲۰ درصد رشد داشته است. وی گفت: در استان اصفهان ۱۳۰ خواستگاه برای ساخت نیروگاه خورشیدی آماده شده است و این زمین‌ها در کمترین زمان ممکن واگذار خواهد شد. مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان افزود: در حال حاضر برق بخش خانگی شهرستان اصفهان روزانه به مدت دو ساعت قطع می‌شود و زمان این قطعی‌ها از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ متغیر است و شهروندان می‌توانند زمان خاموشیهای خود را در سایت شرکتهای برق استان و شهرستان اصفهان و یا در سامانه «برقِ من» مشاهده نمایند.
دادخواه گفت: برای مدیریت مصرف انرژی در شهرستان اصفهان، کنتورهای قدیمی برق ۵ هزار مشترک خانگی که سال گذشته ۴ برابر الگو برق مصرف کردند به کنتورهای هوشمند تغییر کرد و این مشترکان نمی‌توانند بیش از ۲.۵ برابر الگوی تعیین شده برق مصرف کنند. وی با بیان این که برای بهینه‌سازی مصرف برق، طرح جایگزینی ۴۰۰ هزار لامپ فوق کم‌مصرف معابر استان در بهمن‌ماه سال گذشته اجرا شده و مدت اجرای آن ۳ سال است افزود: هزینه این طرح از محل صرفه‌جویی انرژی به سرمایه‌گذار پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان گفت: تاکنون ۳ هزار لامپ پرمصرف استان تعویض شده است و با جایگزینی لامپ فوق کم، ۵۰ مگاوات در مصرف برق استان صرفه‌جویی خواهد شد. محمدمرادی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان با بیان این که استان اصفهان با حمایت و نصب ۴۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی رتبه نخست را در کشور دارد به بیان جزئیاتی در خصوص روند برنامه‌های مدیریت بار و راهکارهای مقابله با ناترازی‌های برق پرداخت.
وی همچنین ضمن پاسخ به سوالات خبرنگاران، بر اهمیت فرهنگ‌سازی در مدیریت مصرف برق تاکید کرد و از 36 بسته اقدامات مدیریت مصرف توانیر جهت عبور موفق از اوج بار سال جاری سخن گفت. مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان همچنین به مسأله رمزارزهای غیرمجاز و تاثیرات آن‌ها بر شبکه برق اشاره کرد و از تلاش‌های این شرکت برای مدیریت مصرف انرژی در این بخش نیز اطلاع‌رسانی کرد.
وی در این خصوص بیان داشت که شرکت توزیع برق به‌طور مستمر با استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز برخورد کرده و در راستای کاهش مصرف برق این بخش اقدامات لازم را انجام داده است.
مرادی همچنین به نحوه محاسبه قبوض برق مصرفی و برخورد با مصادیق بد مصرفی و پرمصرفی پرداخت و تاکید کرد که شرکت توزیع برق برای مقابله با بد مصرفی‌ها، سیستم‌های دقیق‌تری را در نظر گرفته و نسبت به شناسایی و اصلاح این رفتارها اقدام خواهد کرد. وی افزود که برای اطلاع‌رسانی به مشترکین، افراد می‌توانند از سایت شرکت، جداول خاموشی و پلتفرم «برق من» برای پیگیری وضعیت مصرف و زمان‌های محدودیت احتمالی استفاده کنند.
در پایان، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان از مردم استان اصفهان دعوت کرد تا در پویش #۲۵درجه شرکت کنند و با همکاری یکدیگر در صرفه‌جویی مصرف برق سهیم باشند.
وی یادآور شد که این پویش به‌منظور ارتقاء آگاهی عمومی در زمینه مصرف بهینه برق و کاهش فشار بر شبکه توزیع برق در فصل‌های گرم سال راه‌اندازی شده است.
معاون مشترکان توزیع برق شهرستان اصفهان با بیان این که تعرفه مصرف برق بخش خانگی امسال ۲۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش‌یافته است، گفت: سیاست تعرفه‌گذاری امسال باهدف بازدارندگی مصرف بیش از حد انرژی طراحی شده است.
علی‌اکبری، الگوی مصرف برق خانگی در ماه‌های گرم سال در مناطق عادی را ماهانه ۳۰۰ کیلووات‌ساعت اعلام کرد و افزود: مشترکانی که مصرف برق آنها تا ۳۰۰ کیلووات در ماه باشد، تعرفه هر کیلووات ۱۴۰ تومان برای آنها محاسبه می‌شود و درصورتی‌که مصرف از الگو فراتر رود، هزینه برق مصرفی آنها به ازای هر کیلوات تا ۱۴۳۰ تومان محاسبه می‌شود. وی گفت:۷۶ درصد مشترکان برق شهرستان اصفهان در محدوده الگو برق مصرف می‌کنند.