کد خبر: 22268
منتشر شده در پنج شنبه, 04 خرداد 1402 12:13
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل

پیشرفت و توسعه حاصل تلاش کارآفرینان است

چاپ
توضیحات

در چهارمین همایش تخصصی غلتک و نورد، عباس نجفی زاده، رئیس هیات مدیره انجمن فولاد ایران با تشریح کاربرد انقلاب صنعتی چهارم در واحدهای نوردی، گفت: طبق محاسبات ترمودینامیک، جامعه ای که از ۳تا۴درصد جمعیت کارآفرین برخوردار باشد، می تواند درحالت تعادل و در مسیر پیشرفت قرار گیرد.

پروفسور نجفی زاده با بیان نقش اساسی کارآفرینان در توسعه، اظهار کرد: گروه صنعتی چدن سازان با تلاش فراوان یک کارآفرین در بخش خصوصی توانسته در این جایگاه قرار گیرد که قابل تحسین است و امیدواریم که متولیان امر و دولت، از این گروه حمایت کنند.  او با مطرح نمودن این پرسش که چگونه صنعت و واحدهای نورد را به سمتی هدایت کنیم که در بازارهای جهانی بتوانند رقابت نمایند، مشکلات کمتری داشته باشند و در جایگاه درست قرار گیرند، توضیح داد: زمانی که با تحولات صنعتی همراه شویم، می توانیم به این مهم دست یابیم.

نجفی زاده درباره تاثیرات و تحولات فراوانی که انقلاب های صنعتی در زندگی بشر ایجاد کردند، سخن راند و با اشاره به روند انقلاب صنعتی اول، اختراع ماشین بخار و کاهش کار یدی، افزود: انقلاب صنعتی دوم در فاصله صدساله با تحقق تولید انبوه و اختراعاتی نظیر الکتریسیته و ماشین های احتراق داخلی، تلگرام، تلفن، رادیو و تلویزیون رخ داد که تحولاتی در زندگی بشر ایجاد کرد. سپس انقلاب صنعتی سوم در یک قرن بعد، بعنوان یک انقلاب دیجیتالی رخ داد.

نجفی زاده با اذعان به تاثیر تحولات در زندگی بشر با اختراع نیمه هادی ها، رایانه های شخصی، اینترنت، تجارت الکترونیک و اتوماسیون، گفت: انقلاب صنعتی چهارم نیز در مسیری حرکت می کند که همه تجهیزات و ماشین آلات هوشمند شوند که اکنون در این مقطع قرار داریم. وی افزود: اکنون در مرحله ورود به انقلاب صنعتی پنجم هستیم. هرچند که در ایران هنوز این اتفاق رخ نداده، اما پیش بینی ها دراین باره، استفاده از فضا جهت تولید انرژی خورشیدی، حذف سوخت های فسیلی بدون کمبود انرژی مطرح شده اند. رئیس هیئت مدیره انجمن فولاد ایران در بیان مزایای انقلاب صنعتی پنجم در سالهای ۲۰۳۰ و ۲۰۴۰، گفت: پیش بینی می شود که در سیارک های دیگر معادن را استخراج کنیم و مغز مصنوعی تولید شود و سپس در ۲۰۵۰، تولید رایانه ها با قابلیت پردازش کل مغز انسان اختراع شود. او افزود: در انقلاب صنعتی چهارم، همه مراحل زنجیره تولید و تامین باید هوشمند شود و ما ملزم به حرکت در این مسیر هستیم.

نجفی زاده درباره چگونگی تبدیل یک کارخانه سنتی به یک کارخانه هوشمند، اظهار کرد: در این انقلاب با احتساب سنسورها و تجهیزات هوشمند، کارخانه هوشمند می شود، مواد اولیه، ماشین آلات و همه مراحل خط تولید، ابزارها، ربات ها و محصولات تحت کنترل دقیق رایانه ای هستند که موجب افزایش بهره وری و اتفاقات غیرقابل تصوری در سیستم کارخانه و فرایند تولید می شود.

او با اذعان به اینکه اکنون هوش مصنوعی از چالش های پیش رو است، گفت: باید بدانیم چگونه ضوابطی را با استفاده از هوش مصنوعی برای کنترل کار تعریف کنیم.