• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: شنبه 20 اردیبهشت 1404, 12 ذی‌القعده 1446, Saturday 10 May 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 10259
منتشر شده در شنبه, 09 آذر 1398 01:01
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
گردشگران کدام کشورها در سفر به ایران از بقیه سبقت گرفتند؟

تغییر خط مقدم توریست خارجی

توضیحات

خط مقدم گردشگران خارجی به ایران تغییر کرد و برخلاف سال‌های گذشته که گردشگران اروپایی به‌لحاظ حجم و رشد در خط مقدم ورود گردشگران خارجی به ایران بودند از سال گذشته و به‌ویژه در سال ۹۸، ورود توریست‌های منطقه و همسایه از کشورهای عراق، عمان و ترکیه به ایران با افزایش چشمگیری همراه بوده و بیشترین رشد و حجم گردشگران خارجی را به خود اختصاص داده‌اند.

از نگاه فعالان بازار گردشگری، در رشد ورود گردشگران خارجی به کشور، چهار علت مطرح می‌شود. مهم‌ترین دلیل رشد گردشگری، تغییر نرخ دلار است. علت بعدی رشد گردشگری لغو روادید (ویزای) ایران برای برخی کشورها است و همچنین جنب و جوش و تکاپوی بخش خصوصی اعم از آژانس‌های مسافرتی، تورگردانان و مجموعه ارائه‌کنندگان خدمات گردشگری برای جذب بیشتر توریست خارجی در این بازار نقش موثری در رشد گردشگری داشته است. علاوه بر این سه علت، می‌توان گفت ایران دو نیاز گردشگران منطقه‌ای در ابعاد سیاحتی و زیارتی را تامین می‌کند.  حرمت‌الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در این باره به «دنیای‌اقتصاد» گفت: در مقایسه با سال گذشته از رشد گردشگری ورودی به‌ویژه گردشگران عمانی برخوردار بودیم که بخشی از آن مربوط به شرایط ارز و دلار و بخشی لغو روادید برای عمان و همچنین ورود بخش خصوصی به این عرصه با افزودن تعداد پروازهای خارجی و تبلیغات و فعال بودن آژانس‌های مسافرتی برای جذب گردشگر بوده است.

وی با اشاره به افزایش ۹۶ درصدی گردشگران عمانی به ایران افزود: حجم ورود گردشگران عراقی به کشور در نیمه اول امسال بین  ۵/ ۱ تا ۲ میلیون نفر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود این آمار تا پایان امسال به ۵/ ۳ تا ۴ میلیون نفر برسد. همچنین حجم ورود گردشگران عمانی به ایران حدود ۹۶ درصد افزایش داشته و پروازهای خطوط هوایی عمان به مقصد ایران به ۸ تا ۹ پرواز در هفته رسیده است و پروازهای خطوط هوایی ایران برای ورود گردشگران عمانی به ایران حدود ۴۰ پرواز در هفته است، این در حالی است که در سال‌های قبل فقط دو تا سه پرواز در هفته را دربر می‌گرفت. همچنین ورود گردشگران ترکیه به ایران ۳۵ درصد رشد داشته است. رفیعی در ادامه با اشاره به تغییر رنگ توریست‌های خارجی با کاهش تمرکز بر جذب گردشگران اروپایی و توجه به جذب گردشگران از کشورهای اطراف ایران و چین خاطرنشان کرد: در گذشته تمرکز دولت و بخش‌های خصوصی بر گردشگران اروپایی بود و هزینه بسیاری برای آن می‌شد در حالی که ورودی گردشگران اروپایی حدود ۲۶ تا ۳۰ هزار نفر بوده است.

اما اکنون که بیشتر گردشگران با هدف سفرهای سیاحتی و زیارتی وارد ایران می‌شوند و به‌ویژه با باز شدن بازار عمان، بیشتر به گردشگران چین، عراق، پاکستان، عمان، افغانستان و ترکیه توجه می‌شود. وی با تاکید بر حمایت دولت از بخش خصوصی اشاره کرد: دولت با کمک و حمایت بخش خصوصی برای در دست گرفتن بازار گردشگری و دور شدن از چالش‌ها و حواشی می‌تواند به رشد و توسعه این صنعت و جذب گردشگران ورودی بیشتر تلاش کند. امید محمدعلیخان، عضو هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: در سال ۹۸ گردشگر ورودی تا حدودی رشد داشته و بیشترین ورودی  از کشورهای همسایه مانند عراق و عمان به‌عنوان یک بازار جدید بوده است اما با توجه به تحولات منطقه و تبلیغات منفی رسانه‌های خارجی ورودی گردشگران مانند چینی‌ها با اندکی ریزش همراه بود. اما اپراتورهای ایران با همکاری آژانس‌ها و مارکت‌ها در چین در تلاش برای دعوت گردشگران چینی برای سفر به ایران هستند.

همچنین ابراهیم پورفرج، رئیس جامعه تورگردانان ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» خبر داد: با افزایش تورهای زیارتی و گردشگری سلامت به دلیل کاهش هزینه‌ها برای گردشگران خارجی، ورودی گردشگران رشد قابل‌توجهی داشته است و از کشورهای همسایه به‌ویژه عراق، افغانستان، کویت و عمان گردشگران بسیاری به ایران آمدند. همچنین با لغو روادید برای گردشگران چینی و با همکاری دولت و بخش خصوصی، جامعه تورگردانان ایران در حال آماده‌سازی برای جذب گردشگران چینی و معرفی جاذبه‌های ایران به چینی‌ها است. مریم هداییان، رئیس انجمن راهنمایان گردشگری اصفهان هم در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: ورودی گردشگران اروپایی به علت مسائل منطقه‌ای با ریزش همراه بوده و بیشترین ورودی از کشورهای همسایه به‌منظور گردشگری زیارتی و سلامت بوده است و البته از کشورهای غیراروپایی ایتالیایی‌زبان و اسپانیایی‌زبان، گردشگران بیشتری وارد ایران شده است اما ورود گردشگر از کشورهایی همچون فرانسه و آلمان که در سال‌های گذشته مسافران بیشتری داشته، ضعیف بوده است.

 

دنیای اقتصاد

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

اصلاح نرخ کار دانشجویی و بهبود حمل‌ونقل / ۸۰ پروژه دانشجویی در دست اجرا داریم
رشد 25 درصدی مصرف برق کشور در اردیبهشت امسال
برگزاری کارگاه طراحی تمبر یادبود تخت فولاد اصفهان
اصفهان صاحب نخستین شبکه های مجزای آب شرب و پساب در کشور می شود
باید جلوی مقرراتی که به آینده صندوق تأمین اجتماعی آسیب می‌زند را بگیریم
برگزاری سمپوزیوم بین المللی سنگ با حضور هنرمندان داخلی و خارجی
تدوین ۱۰ برنامه در گروه فولاد مبارکه برای سرمایه‌گذاری در تولید و اولویت‌دهی به ۱۲ پروژه شاخص در سال 1404
رونمایی از برنامه‌ها و دستاوردهای جدید شرکت نفت سپاهان در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
خیابانی گردشگر پذیر برای دفاع از بافت تاریخی شهر
فعالیت 46 پایگاه امداد و نجات در سطح استان
لزوم حکمرانی آب به جای حکمرانی بحران
جهش هزينه دلاري؛ سركوب قيمت ريالي!
درآمد از رسوب کالا
بازگشت بارقه امید
صدای پای صندوق می‌آید
برگزاری اجلاس‌های ملی خیرین مدرسه‌ساز اصفهان
حضور بانوان پستچی در کشور برای اولین بار در اصفهان
بررسی برنامه‌های مدیریت بار و ناترازی‌ها، اهمیت مدیریت مصرف برق و فرهنگ‌سازی
قانوني براي امنيت سرمايه
تغییر روند بازارها
پایان یک عصر طلایی
زنان زیر تیغ بی‌قانونی تندروها
پول بلوکه شده ایران چقدر است؟
در جاده انقلاب بانکی
بهره مندی بیش از یک هزار و ۱۰۰ واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی استان اصفهان از نعمت گاز طبیعی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا

منو اصلی