اقتصادبازار: از آنجا که یکی از اهداف مهم پرشیان فولاد حمایت از نخبگان صنعت برق کشور و همچنین طرح ها و شرکت های دانش بنیان است، در سه سال اخیر به طور مستمر همایش تعامل انجمن صنفی با نیروگاه های بخار و بخش بخار سیکل ترکیبی را برگزار کرده است.
مدیرعامل هولدینگ پرشیان فولاد، در حاشیه همایش ملی تعامل انجمن صنفی با نیروگاههای بخار و بخش بخار سیکل ترکیبی در اصفهان با اشاره به این مطلب ادامه داد: در سال 1390 و برای تحقق اصل 44 قانون اساسی، نیروگاه شهید محمد منتظری توسط این شرکت خریداری شد.
محمد فلاحتیان اضافه کرد: هولدینگ پرشیان فولاد در سال 1381 تاسیس شده و عمده فعالیت های آن در سالهای اولیه تاسیس متمرکز بر صنعت فولاد کشور بود.
وی گفت: این شرکت در سال 1385 به منظور گسترش اهداف خود اقدامات اولیه احداث یک کارخانه فولاد سازی در شرق اصفهان را آغاز کرد اما با توجه به اینکه در آن سالها شرکت برق منطقه ای اصفهان به علت ازدیاد بار قادر به تامین برق مورد نیاز کارخانه فولاد نبود، از این رو مدیران این شرکت برای تولید و تامین برق کارخانه مذکور اقدام کردند.
به گفته این فعال صنعت برق، این شرکت در سال 1386 مجوز احداث نیروگاه سیکل ترکیبی زواره اردستان را گرفت و در سال 1387 عملیات اجرایی ساخت این نیروگاه را شروع کرد و در مدت 14 ماه دو واحد از سه واحد این نیروگاه وارد مدار شد.
فلاحتیان اضافه کرد: از ویژگی های منحصر به فرد این نیروگاه احداث همزمان واحدهای گازی و بخاری است که در نوع خود محدود است.
وی اظهار کرد: در سال 1390 و برای تحقق اصل 44 قانون اساسی نیروگاه شهید محمد منتظری توسط این شرکت خریداری شده و هم اکنون بیش از 50 درصد برق استان اصفهان و چهار محال و بختیاری به وسیله این شرکت تامین می شود.
مدیرعامل پرشیان فولاد ادامه داد: این شرکت برنامه توسعه نیروگاه 500 مگاواتی زواره به یکهزار مگاوات را دارد و ساخت یک نیروگاه سیکل ترکیبی جدید به میزان یکهزار مگاوات را پیگیری می کند که مراحل اخذ مجوز و مذاکرات با شرکت های خارجی برای ساخت و سرمایه گذاری در حال انجام است.
وی همچنین افزایش راندمان نیروگاه شهید منتظری از 35 درصد کنونی به 52 درصد که ظرفیت اسمی این نیروگاه را در فاز نخست از یکهزار و 600 به 2400 مگاوات افزایش می یابد را مهمترین اولویت شرکت بیان کرد.
فلاحتیان در باره اهداف برگزاری این دست همایش های ملی گفت: از آنجا که یکی از اهداف مهم پرشیان فولاد حمایت از نخبگان صنعت برق کشور و همچنین طرح ها و شرکت های دانش بنیان است، در سه سال اخیر به طور مستمر همایش تعامل انجمن صنفی با نیروگاه های بخار و بخش بخار سیکل ترکیبی را برگزار کرده است.
وی اضافه کرد: این همایش ها باعث تبادل نظر و بحث در مورد مسائل و مشکلات تولید برق در نیروگاههای کشور و اتخاذ راهکارهایی برای حل آنهاست.
وی همچنین در باره حذف مازوت از سوخت نیروگاه شهید منتظری توضیح داد: با توجه به اینکه نوع سوخت مصرفی نیروگاه توسط وزارت نیرو مشخص می شود این شرکت در سال گذشته حداکثر تلاش خود را برای مصرف گاز کامل در نیروگاه انجام داد.
به گفته وی، از 12 اسفند سال 92 تاکنون سوخت مصرفی این نیروگاه به صورت کامل گاز است و این اقدام با توجه به حمایت های محیط زیست، استانداری و سایر مسئولان تحقق یافته که تاثیر بسزایی در کاهش قیمت سوخت مصرفی نیروگاه و جلوگیری از آلایندگی هوا داشته است.
مدیرعامل هولدینگ پرشیان فولاد خاطر نشان کرد: در حال حاضر با حدف مازوت در هشت واحد، یک هزار و 600 مگاوات برق تولید می شود و این در حالی است که آلایندگی این واحد زیر حد استانداردهای تعریف شده است.
همایش ملی تعامل انجمن صنفی با نیروگاههای بخار و بخش بخار سیکل ترکیبی روز سه شنبه در نیروگاه شهید منتظری اصفهان آغاز شد و در روز دوم با مباحث کاربردی و ارائه مقالات تخصصی صنعت برق کشور ادامه یافت.
کارگاههای آموزشی و نمایشگاههای تخصصی در حاشیه این همایش دو روزه در محل نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان و شرکت پرشیان فولاد برپا شده است.
گفتنی است، در این همایش 16 کارگاه در حوزه های مرتبط با نیروگاههای بخار با حضور کارشناسان و خبرگان هر بخش برپا شد.