شرکت توزیع برق استان اصفهان رتبه اول کشوری احداث نیروگاه های تجدید پذیر خورشیدی پشت بامی را کسب کرد
به گزارش اقتصاد بازار، مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان اصفهان گفت: شرکت توزیع برق استان اصفهان در سال 1401 در بین 40 شرکت توزیع برق در سراسر کشور موفق به دریافت رتبه اول کشوری در ظرفیت منصوبه نیروگاه های تجدید پذیر خورشیدی پشت بامی در کشور شد..
مهدی ثقفی در یک مصاحبه اختصاصی اظهار کرد: : از حدود 5 سال گذشته این طرح در کشور به صورت نوپا به اجرا در آمد که 1650نیروگاه خورشیدی پشت بامی در شرکت توزیع برق استان اصفهان احداث شده است .
وی بیان کرد: با احداث این نیروگاه ها حدود 55 هزار تن از ورود آلودگی و گازهای آلاینده به محیط زیست جلوگیری شده و همچنین 24 میلیون متر مکعب گاز و 18 میلیون لیتر آب صرفه جویی به همراه داشته است .
ثقفی افزود: استان اصفهان با ظرفیت بیش از 20 مگا وات نیروگاههای پشت بامی حائز رتبه اول کشوری شد و این در حالی است که رتبه دوم شرکت توزیع برق کرمان می باشد که با ظرفیت تولید کمتر از 50 درصد استان اصفهان با فاصله بسیار معنی داری در جایگاه دوم قرار گرفته است.
ثقفی تصریح کرد: 20 درصد کل نیروگاهای پشت بامی خورشیدی کشور متعلق به توزیع برق استان اصفهان می باشد که
علاوه بر این شرکت توزیع برق استان اصفهان در احداث نیروگاه های حمایتی برای اقشار آسیب پذیر که تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی سازمان بسیج سازندگی استان هستند موفق شدیم رتبه دوم بیشترین تعداد نیروگاه نصب شده در کشور را در سال 1401 کسب کنیم..
وی ادامه داد : استان اصفهان در دریافت تسهیلات مربوط به این نیروگاه ها در کل استان های کشور رتبه اول را دارد ولی به خاطر واریز بخش زیادی از تسهیلات تا پایان اسفند ماه در تعداد نیروگاه های نصب شده رتبه دوم کشوری را بدست آوردیم، اما به لحاظ تعداد وام هایی که برای این طرح از محل تبصره 16 بودجه سال گذشته توانستیم جذب کنیم در بین استان ها با جذب 7000 وام رتبه اول هستیم که 50 درصد نیروگاه های خورشیدی تا پایان سال 1401 نصب شده و 40 درصد تا پایان اردیبهشت ماه و حدود 10 درصد مابقی تا پایان 15 خرداد 1402 نصب و به شبکه متصل خواهد شد..
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان اصفهان افزود: نصب نیروگاههای حمایتی در سراسر روستاها و شهرهای کوچک و بزرگ استان اجرایی شده ولی بیشترین تعداد در روستاهای شهرستان آران و بیدگل ، تیران و کرون ، نایین ، خوانسار و دیگر شهرستان های استان بوده که خوشبختانه همه اقشار آسیب پذیر در تمام نقاط استان از این طرح بهرمند شدند..
ثقفی بیان داشت: این طرح پنج ساله می باشد که از سال 1401 آغاز شده و در سال های بعدی نیز بر اساس تفاهم نامه ای که بین نهادهای حمایتی و سازمان ساتبا به نمایندگی وزارت نیرو منعقد شده اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: بیشتر واحد های صنعتی بر روی سقف سوله ها یا در زمین مجاور کارخانه نیروگاه احداث کرده اند که علاوه بر این ، دامداریها و زمین های کشاورزی توانسته اند با احداث نیروگاههای کوچک پشت بامی نقشی موثر در تولید برق کشور داشته باشند. .
خوشبختانه شرکت توزیع برق با فرهنگ سازی در زمینه احداث نیروگاه های پشت بامی که در همه شهرستان های استان انجام داده توانسته در بخش خانگی 1160 نیروگاه با ظرفیت ۷.۵ مگا وات، صنعت و کشاورزی 250 نیروگاه با ظرفیت 10 مگاوات، در واحد های عمومی و ادارات 240 نیروگاه با ظرفیت ۲.۵ مگا وات نیروگاه پشت بامی ایجاد نماید که هر یک از این نیروگاه های خورشیدی که انرژی پاک تولید می کنند و در کاهش آلودگی و صرفه جویی در کشور بسیار موثر می باشند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد در سال های آتی با توسعه هر چه بیشتر این نیروگا ه های تجدید پذیر و تولید انرژی پاک با کاهش چشمگیر آلاینده ها روبرو خواهیم شد.