• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 13 آبان 1404, 13 جمادی‌الاول 1447, Tuesday 4 November 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 24808
منتشر شده در شنبه, 26 آبان 1403 07:59
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل

فرستاده ویژه ترامپ در اتاق ایروانی؟

توضیحات

ایلان ماسک، مشاور نزدیک دونالد جی. ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، روز دوشنبه در نیویورک با سفیر ایران در سازمان ملل دیدار کرد که دو مقام ایرانی موضوع این دیدار را بحث در مورد چگونگی کاهش تنش بین ایران و ایالات‌متحده توصیف کردند. به گزارش نیویورک‌‌‌تایمز، دو مقام ایرانی گفتند که دیدار ماسک و امیرسعید ایروانی بیش از یک ساعت به طول انجامید و در مکانی محرمانه برگزار شد. این دو شخص که به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند، به دلیل اینکه مجاز به بحث در مورد سیاست‌‌‌های عمومی نبودند؛ این نشست را «مثبت» و «خبر خوب» توصیف کردند.  

استیون چونگ، مدیر ارتباطات ترامپ، در پاسخ به این سوال که آیا چنین جلسه‌‌‌ای برگزار شده است، گفت: «ما در مورد گزارش‌‌‌های ملاقات‌‌‌های خصوصی که اتفاق افتاده یا رخ نداده، اظهارنظر نمی‌‌‌کنیم.» ماسک به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد.کارولین لیویت، سخنگوی دولت آینده ترامپ و ونس در بیانیه‌‌‌ای گفتند: «مردم آمریکا دوباره رئیس‌‌‌جمهور ترامپ را انتخاب کردند زیرا به او اعتماد دارند تا کشور ما را مدیریت کند و صلح را از طریق قدرت در سراسر جهان بازگرداند. زمانی که او به کاخ سفید بازگردد، اقدامات لازم را برای این کار انجام خواهد داد.»

ماسک به عنوان قدرتمندترین شهروند خصوصی در دوران گذار ترامپ ظاهر شده و تقریبا در تمام مصاحبه‌‌‌های شغلی ترامپ برای افراد حضور داشته است. در تماس هفته گذشته با رئیس‌‌‌جمهور اوکراین، رئیس‌‌‌جمهور منتخب تلفن را به این میلیاردر داد. ماسک نقش کلیدی در فراهم آوردن ظرفیت‌‌‌های ارتباطی برای اوکراین در جنگ با روسیه ایفا کرده است. دیدار مستقیم اولیه بین یک مقام ارشد ایرانی و ماسک، امکان تغییر لحن بین تهران و واشنگتن را در دولت ترامپ، به‌رغم سابقه بدی که در دوره قبلی ریاست جمهوری‌‌‌اش داشت، افزایش می‌دهد. یکی از مقامات ایرانی گفت که ماسک درخواست این ملاقات را داده و محل ملاقات را سفیر ایران انتخاب کرده است.

ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود، ایالات متحده را از توافق هسته‌‌‌ای ۲۰۱۵ بین ایران و ۱+۵ خارج کرد و آن را « توافق وحشتناک یک طرفه که هرگز و هرگز نباید انجام می‌شد» خواند. وی همچنین تحریم‌‌‌های اقتصادی سختی علیه نفت ایران، درآمدها و تراکنش‌‌‌های بانکی بین‌المللی اعمال کرد. وی سپس در سال ۲۰۲۰ دستور ترور سردار قاسم سلیمانی را در عراق صادر کرد. در پاسخ، ایران هرگونه مذاکره با دولت ترامپ را ممنوع کرد و مقامات ایرانی قول دادند که انتقام ترور سردار سلیمانی را بگیرند. اما پس از انتخاب ترامپ در هفته گذشته، ایران آشکارا در حال بحث است که آیا اکنون می‌تواند به توافق جدید و پایدارتر با ایالات متحده دست یابد. بسیاری از اعضای دولت جدید رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان با این استدلال که ترامپ دوست دارد معامله کند و ممکن است فرصتی برای لغو تحریم‌ها وجود داشته باشد، طرفدار مذاکره هستند.

 اغلب محافظه‌‌‌کاران در ایران مخالف تعامل با ترامپ هستند. ترامپ از حامیان پرشور اسرائیل بوده است؛ اسرائیلی که از زمان حمله ۷ اکتبر سال گذشته، علیه حماس و حزب الله اقدام به جنگ تمام عیار کرده است.عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز پنج‌شنبه در پستی در ایکس نوشت: «اختلافات با همکاری و گفت‌وگو قابل حل است. ما پذیرفتیم که با شجاعت و حسن نیت پیش برویم. ایران هرگز میز مذاکره درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود را ترک نکرده است.» عراقچی این اظهارات را پس از دیدار در تهران با رافائل گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد.تحلیلگران گفتند که به‌رغم تمام سابقه تاریک ترامپ، به نظر می‌‌‌رسد ایرانی‌‌‌ها می‌‌‌خواهند درهای دیپلماسی را باز نگه دارند. آنها گفتند که ترامپ نیز علاقه‌مند به نظر می‌رسد.

علی واعظ، مدیر گروه بین‌الملل بحران ایران، گفت: «به طور کلی، همه چیز با ترامپ امکان‌‌‌پذیر است. به نظر می‌رسد او علاقه‌مند به توافق با ایران است.» او افزود اما برخی از مشاوران ممکن است از رویکردهای دیگری، از جمله افزایش فشار بر ایران، حمایت کنند.این دو مقام ایرانی گفتند که دیدار با ماسک راه‌حلی برای ایران فراهم کرد و به ایران اجازه داد از نشستن مستقیم با یک مقام آمریکایی خودداری کند. با این حال، ماسک به زودی نقش رسمی خواهد داشت. او به عنوان مدیر مشترک یک آژانس کارآمدی دولت جدید معرفی شده است. یکی از مقامات وزارت خارجه ایران گفت که ایروانی سفیر ایران در این دیدار به ماسک گفته است که باید معافیت‌‌‌های تحریمی از خزانه‌داری دریافت کند و برخی از کسب و کارهای خود را به تهران بیاورد.

 نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل متحد نیز از اظهارنظر درباره ادعای روزنامه «نیویورک‌تایمز» خودداری کرد. یکی از نمایندگان هیات دائمی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک در پاسخ به پرسش خبرگزاری تاس درباره ادعای رسانه آمریکایی گفت: «در این باره نظری نداریم.»

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

پدافند غیرعامل راهی برای حفاظت از انسان و جامعه
تلاش برای رفع چالش تامین نهاده های کشاورزی
نقش جوانان در ساختار اقتصادی نوین
تقدیر از رئیس مجتمع پتروشیمی رجال به عنوان نفر برتر پدافند غیرعامل صنعت پتروشیمی کشور
آب مشترکان پرمصرف قطع می‌شود
تقدیر مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور از مدیرعامل آبفای استان اصفهان
ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه پدافند غیرعامل
فولاد مبارکه چهل و چهارمین فولادساز بزرگ جهان
اجرای دو طرح «کارورزی و مشوق بیمه‌ای» و «یارانه دستمزد» در استان اصفهان آغاز شد
افتتاح چهار پروژه بزرگ صنعت آب و برق كشور
پلی میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات فولادی
چرا قيمت مرغ اوج گرفت؟
كالبدشكافي يك اصلاح
رانت تجار ترجیحی
فرمانده اقتصاد ایران چه کسی است؟
هراس بورس از سقف تاریخی
چهاردهمین رزمایش قطع برق و ارزیابی برق پشتیبان مراکز دارای سطح‌بندی با محوریت تداوم کارکرد
بازده کیفی ۹۵٫۸۷درصد در فولاد مبارکه؛ گامی دیگر در مسیر تعالی و پایداری کیفیت
تجارت خارجی از گمرکات استان اصفهان به یک میلیارد دلار رسید
از کارخانه تا اکوسیستم صنعتی آینده؛ شش جهت‌گیری محوری گروه فولاد مبارکه
خشوئیه؛ جزیره سبز زاینده‌رود با چنار هفت‌صدساله و نقشه راه گردشگری مردم‌محور
کمبود خوراک دام؛ هشدار درباره افزایش قیمت گوشت و لبنیات
کوتاه شدن دست سارقین با تبدیل مس به آلومینیوم
طراحی 668 پروژه محله‌محور در اصفهان طی چهار سال گذشته
رویکرد حمایتی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از صنایع دامپروری و نساجی در اصفهان
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا