اقتصادبازار: "بدانید امروز در شرایطی هستیم که تاریخ آینده را میتوانیم بسازیم، نگذارید کسی شما را ناامید کند، من عزت و غرور ایرانیان را بازخواهم گرداند؛ من مجددا قدرت ملی را به این کشور به کمک همت شما جوانان برمیگردانم"
"به همه هموطنان قول میدهم که اعتبار احترام را به پاسپورت ایرانی برگردانم" این جملات قول هایی کوچک از مجموعه قول های حسن روحانی در رابطه با سیاست خارجی بود، اما حالا با گذشت دو سال از ریاست جمهوری او کم کم این قول ها به نتیجه نزدیک شده است، تا جایی که تا به امروز بیش از 70 هیات خارجی به اصفهان سفر کرده اند که این سفرها در تابستان سال جاری به اوج خود رسیده است، به طوری که در هفته های گذشته کشورهای اروپایی در سطح وزرای امور خارجه و کشور اتریش در سطح رییس جمهور و وزرا به اصفهان سفر کردند و در واقع فرودگاه شهید بهشتی با تیکاف یک هواپیما آماده ترمز هواپیمای بعدی می شود. امروز فرودگاه اصفهان محل رفت و آمدهای متعددی شده است، رفت و آمدهایی که به قول محمدجواد ظریف باید با چشمانی باز دنبال شوند تا فرصت های پیش آمده به راحتی از دست نروند.
رییس جمهوری اتریش یکی از محورهای توافق های انجام شده در تهران را در زمینه توسعه همکاریهای گردشگری بیان کرد و افزود: در سفر به اصفهان نیز با استاندار اصفهان توافق کردیم که استاندار ایالت سالزبورگ اتریش که یکی از قطب های گردشگری این کشور است در دو ماه آینده به اصفهان سفر کند.
هاینس فیشر با اشاره به اینکه ایران از بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری زیادی برخوردار است، اظهارکرد: اتریش نیز در زمینه گردشگری از دانش و تجربیات خوبی برخوردار است و این ظرفیت ها می تواند همکاریهای دو کشور در زمینه گردشگری را توسعه دهد. وی که از بناهای تاریخی مجموعه میدان امام (ره) ، باغ موزه چهلستون و بازارهای قدیمی اصفهان دیدن کرده و به حیرت آمده بود از اصفهان به عنوان گوهر بی بدیل نامبرد و افزود: بی دلیل نیست که این شهر به عنوان یکی از قطب های فرهنگی دنیا شناخته می شود.
فیشر با اشاره به اینکه اصفهان برای هر فرد بافرهنگ و آشنا به آثار تاریخی و تمدنی جذابیت دارد، افزود: خوشحالم که این فرصت فراهم شد تا بتوانم از نزدیک آثار تاریخی و زیبای اصفهان را مشاهده کنم.
بیان این مطالب توسط رییس جمهوری اتریش نشان می دهد که صنعت گردشگری اصفهان تا چه اندازه مهم و با ارزش است و این تلنگر را به مسئولان ایران و اصفهان می زند که ورود سیل حضور گردشگران در این شهر خیلی دور نیست و زمان در این خصوص به سرعت در حال از دست رفتن است.
البته این سخنان فقط مربوط به رییس جمهوری اتریش نمی شود بلکه وزیر امور خارجه اسپانیا در سفر به اصفهان گفت: فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز و بدور از اهداف نظامی است تحریم ها سبب رنجش ملت ایران درسالهای اخیر شد و اینک ما برای توسعه روابط آمده ایم.
مانوئل گارسیا مارگالو هدف از سفر خود را توسعه مناسبات دو کشور عنوان کرد و اظهار کرد: وزیر امور خارجه اسپانیا با بیان اینکه کشورش در زمینه ساخت تجهیزات زیرساختی قوی است افزود: اسپانیا می تواند برای حل مشکلات این بخش با ایران همکاری کند. وی با اشاره به اینکه اسپانیا همچنین در زمینه توسعه صنعت و معدن از تجربیات خوبی برخوردار است ، افزود: با استفاده از این ظرفیت ها می توانیم به ایران کمک کنیم. از طرفی وزیر امور خارجه اسپانیا با نگاه به ظرفیت دیگر اصفهان به این شهر وارد شد او و هیات همراهش به خوبی تشخیص داده بودند که اصفهان به عنوان صنعتی ترین استان ایران می تواند یکی از بکر ترین محل ها برای سرمایه گذاری در خصوص توسعه صنعت باشد البته اسپانیا هم همانند کشورهای دیگر اروپایی از بحث گردشگری اصفهان غافل نماند.
اما آلمان ها که در ماه قبل نیز با حضور قائم مقام آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور در اصفهان حضور خود را کلید زدند حالا هیات تجاری و اقتصادی را از صنعتی ترین استان کشورشان به اصفهان به عنوان صنعتی ترین شهر ایران فرستادند.
نیلز اشمید وزیر اقتصاد ایالت بادن ورتمبرگ گفت: ایران و اصفهان برای ایالت بادن ورتمبرگ جذاب است و مشترکات فراوانی داریم چون ما نیز همانند اصفهان استانی صنعتی و اقتصادی همراه با نیروی تحصیلکرده هستیم. وی تصریح کرد: در هیات ما شرکتهای متوسط و کوچک خانوادگی نیز حضور دارند که با تمام ثروت خانواده خود پا به ایران گذاشته اند و برای تضمین سرمایه خود نیازمند قوانین حامی سرمایه گذار خارجی هستند.
اشمید با اشاره به ویژگی های اقتصادی ایالت خود گفت: در رده صنعتی و صادرات، رده اول آلمان هستیم، شرکتهای همچون بنز، پورشه و بوش که در ایران نیز معروف هستند از شرکتهای ایالت بادن-وورتمبرگ هستند و به تنهایی قدرت هشتم اقتصادی اروپا و بالاتر از کشوری همچون سوئد هستیم.
وزیر اقتصاد ایالت بادن وورتمبرگ با تشکر از فراهم شدن شرایط این همایش از سوی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: برای سرمایه گذاری و تعامل اقتصادی نیاز به گفتوگوی رو در روی بنگاه ها بود که در این جلسه امکان آن فراهم شده است. وی با تاکید بر ارزشمند بودن سود بلند مدت به سود کوتاه مدت گفت: ما در اینجا هستیم که سود بلند مدت را فدای سود کوتاه مدت نکنیم و با نگرش به سابقه دیرینه تجاری ایران و آلمان تلاش میکنیم روابط را احیا کنیم زیرا زمینه های همکاری بسیار زیاد است.
استاندار اصفهان که مدت ها بود مهمترین دغدغه اقتصادی اش گریز سرمایه ها از اصفهان بود، حالا فضا را برای بازگشت سرمایه گذاران به اصفهان مناسب دیده است و به همین منظور از بخش خصوصی در اصفهان می خواهد تا از این فرصت پیش آمده استفاده کرده و راحت آن را از دست ندهد او به خوبی گردشگری را به عنوان مهمترین صنعت اصفهان معرفی می کند تا کمبود این صنعت را به تواند با سرمایه گذاری خارجی تاحدودی حل کند.
رفت و آمدهای هیات های خارجی و شناساندن فرصت ها به این هیات ها بی شک فقط نباید توسط بخش دولتی انجام گیرد، اتفاقا امروز و با ورود این هیات ها آوردگاه برای بخش خصوصی بسیار محیا است تا بالاخره بعد از سال ها بتواند در جایی بخش دولتی را از میدان بیرون کند، به شرطی که فقط بخش خصوصی اولا هوشیار باشد و ثانیا نیازسنجی کرده باشد که هیات ورودی به اصفهان چه می خواهد و اصفهان برای ارائه به آنها چه در توان دارد.
گزارش از علیرضا پویانسب