اقتصاد بازار: نیلز اشمید که در راس هیات تجاری 70 نفری به اصفهان سفر کرده بود، در نشست بررسی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری اصفهان و ایالت بادن ورتمبرگ در اتاق اصفهان تصریح کرد: بسیار خرسندم که انعکاس این سفر را با حضور گرم شما مشاهده می‌کنم، ایران و اصفهان برای ایالت بادن ورتمبرگ جذاب است و مشترکات فراوانی داریم چون ما نیز همانند اصفهان استانی صنعتی و اقتصادی همراه با نیروی تحصیلکرده هستیم و آلمان و ایران می توانند رابطه اقتصادی و تجاری طولانی مدت خود را دوباره بهبود بخشند.
وی به نقش مهم اتاق های بازرگانی دو طرف در توسعه روابط اقتصادی دو کشور ایران و آلمان اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی بادن ورتمبرگ به مرکزیت اشتوتگارت می تواند با اتاق اصفهان زمینه همکاری های مشترک را فراهم ساخته تا شرکت های کوچک و متوسط دو طرف با همدیگر روابط اقتصادی برقرار کنند.
وی تصریح کرد: در هیئت ما شرکت‌های متوسط و کوچک خانوادگی نیز حضور دارند که با تمام ثروت خانواده خود پا به ایران گذاشته‌اند و برای تضمین سرمایه خود نیازمند قوانین حامی سرمایه گذار خارجی هستند.
اشمید با اشاره به ویژگیهای اقتصادی ایالت خود گفت: در رده صنعتی و صادرات، رده اول آلمان هستیم، شرکت‌های همچون بنز، پورشه و بوش که در ایران نیز معروف هستند از شرکت‌های ایالت بادن وورتمبرگ هستند و به تنهایی قدرت هشتم اقتصادی اروپا و بالاتر از کشوری همچون سوئد هستیم.

alman2
وزیر اقتصاد ایالت بادن وورتمبرگ با تشکر از فراهم شدن شرایط این همایش از سوی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: برای سرمایه گذاری و تعامل اقتصادی نیاز به گفت‌وگوی رو در روی بنگاه ها بود که در این جلسه امکان آن فراهم شده است.
وزیر دارایی و اقتصاد و قایم مقام نخست وزیر ایالت بادن ورتمبرگ آلمان تاکید کرد: بیشترین محصولات صنعتی آلمان در این استان تولید می شود و از نظر صادرات رتبه نخست در کشور را دارد.
وی خاطر نشان کرد: ایالت بادن ورتمبرگ در زمینه تولیدات الکترونیک، تجهیزات پزشکی و هتلینگ می تواند همکاری نزدیکی با استان اصفهان داشته باشد.
رییس اتاق اصفهان در این نشست گفت: استان اصفهان با 8 هزار واحد صنعتی مستقر در 75 شهرک صنعتی نقش بسزایی در تولیدات صنعتی ایران دارد.
سید عبدالوهاب سهل آبادی با اشاره به اینکه ایران امروز با ایران 10 سال پیش بسیار متفاوت است، افزود: تحریم های اقتصادی اروپا باعث شد که مردم ایران فعالیت بیشتر برای تامین نیازهای خود کنند همانگونه که مردم آلمان پس از جنگ جهانی دوم تلاش کردند.
وی با استقبال از تغییر رویکرد کشورهای اروپایی نسبت به ایران گفت: ایران فقط بازار مصرف کالاهای خارجی نیست بلکه با نگاه تولید محصولات مشترک به این کشور باید نگاه کرد.
علی همدانیان مشاور استاندار اصفهان با اشاره به صادرات 360 میلیون دلار ایران به آلمان و واردات 5/2 میلیارد دلاری، گفت: تراز تجاری ایران و آلمان براساس توانمندی های دوطرف باید بیش از این عددها باشد.
رییس اتاق بازرگانی بادن ورتمبرگ آلمان در این نشست، گفت: شرکت های آلمانی به دنبال کسب سود در کوتاه مدت نیستند بلکه خواستار فعالیت های مشترک طولانی با طرف های ایران بویژه شرکت های تجاری استان اصفهان است.
بوخارد توست تصریح کرد: بیش از 500 هزار شرکت در این استان فعال است که 99 درصد آنها کمتر از 250 نفر پرسنل دارند.

alman3
وی خاطرنشان کرد: آلمان دارای نفت و معادن نیست بلکه صاحب ایده و خلاقیت است و در اروپا رتبه نخست را در زمینه تحقیق و توسعه بنگاه های اقتصادی دارند.