اقتصاد بازار: بیستمین جلسه کمیته توسعه صادرات کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان با هدف هم اندیشی و عارضه یابی چهار کمیسیون تجارت، صنایع، حمایت از سرمایه گذاری و معادن و صنایع معدنی در موضوع صادرات استان با حضور مدیرکل و معاونین گمرک، رییس اداره بازرگانی سازمان صمت، رییس و اعضای کمیسیون تجارت در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار، رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه از کاهش 40 درصدی صادراتی استان اصفهان طی دو سال گذشته خبر داد و افزود: صادرات هر ساله استان نسبت به سال قبل 20 درصد کاهش مییابد که نشان از روند نزولی تولید و تجارت استان دارد و باید اقدام موثری در این زمینه انجام داد.
مسعود گلشیرازی با انتقاد از فشارهای مالیاتی بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان اصفهان، بیان داشت: زمانی که برای تولیدکننده نمونه مالیات چند برابر از سال های گذشته وضع میشود نمیتوان انتظار افزایش صادرات از صادرکننده داشت.
وی تجارت آزاد با سوریه را فرصتی مناسب برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان اصفهان دانست و تاکید کرد: صادرات کالا و خدمات باید در اولویت برنامههای اقتصادی کشور و استان قرار گیرد.
صادرات 1081 میلیون دلار استان اصفهان در 11 ماه 1395
مدیرکل گمرک استان اصفهان در این جلسه گفت: صادرات استان اصفهان طی 11 ماه سال جاری به ارزش 1081 میلیون دلار و 2568 هزار تن رسید.
احمدی ونهری تعداد اقلام صادراتی استان را 335 قلم برشمرد و افزود: از نظر وزنی رتبه 5 کشور و از نظر ارزشی رتبه 9 کشور به استان اصفهان اختصاص دارد.
وی فصول عمده صادراتی استان را شامل 24 درصد آهن و فولاد، فرآوردههای نفتی 17 درصد، فرش و کفپوش 11 درصد، مصنوعات آهن و فولاد 8 درصد و محصولات لبنی 4 درصد، مصنوعات سنگ، گپ و سیمان 4 درصد، مواد و اشیا پلاستکی 3 درصد برشمرد.
مدیرکل گمرک استان اصفهان تصریح کرد: عراق با 400 میلیون دلار و افغانستان با 183 میلیون دلار مقصد صادراتی استان اصفهان است.
عدد سرانه صادراتی هر نفر 223 دلار در استان اصفهان است
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت: فشارهای مالیاتی باعث انتقال شرکتهای استان به سایر استانها شده است.
قاسم علی جباری افزود: 10 شرکت بزرگ، مالیات عمده استان را پرداخت میکردند و باوجود کاهش پرداخت مالیاتی آنان سهم مالیات استان رو به افزایش بوده و این مهم نشان از فشار مالیاتی مضاعف برای بنگاههای کوچک و متوسط است.
وی تصریح کرد: اگر صادرات 1117 میلیون دلار استان اصفهان در سال 94 را بر جمعیت 5 میلیون نفری این استان تقسیم کنیم هر نفر 223 دلار میشود و چنانچه سهم شرکتهای بزرگ فولادی و پتروشیمی کسر شود سهم هر نفر 20 دلار میشود و این در حالیست که این عدد در کشورهای در حالتوسعه 6 هزار دلار است.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اصفهان خواستار تدوین برنامه مدون برای صادرات استان اصفهان شد و افزود: اتاق بازرگانی اصفهان برای تقویت صادرات استان اعزام هیات های تجاری، بررسی میدان بازارهای هدف صادراتی، مشارکت در برگزاری نمایشگاههای خارجی را در دستور کار قرار داده است.
وی خواستار اختصاص بخشی از هزینه حملونقل صادرکنندگان از مالیات بر ارزشافزوده شد و گفت: میانگین بیکاری استان اصفهان از میانگین کشور 3 درصد بیشتر است و لازم است صادرات استان موردتوجه قرار گیرد.
مالیات بر ارزشافزوده چالش صادرکنندگان استان اصفهان
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت،معدن و تجارت استان اصفهان در این جلسه گفت: سازمان صمت تلاش میکند که موانع پیش روی صادرکنندگان را بردارد و تلاش کرده که مجوزهای لازم برای صادرات را به حداقل برساند.
کریم سلیمی مالیات بر ارزشافزوده را چالش جدی برای صادرکنندگان برشمرد و افزود: مالیات دریافت شده از صادرکنندگان در هنگام صادرات بهموقع به آنان پرداخت نمیشود.
وی تأکید کرد: برای توسعه صادرات استان پیشنهاد میشود از صادرکنندگان مالیات بر ارزشافزوده گرفته نشود تا مشوقی برای تولید کنندگان و صادرکنندگان باشد.
عدم ثبات نرخ ارز وهمچنین بی ثباتی روابط سیاسی عامل کاهش صادرات
مسئول کمیته توسعه صادرات اتاق اصفهان در خصوص کاهش صادرات در سال های اخیر استان اصفهان، گفت :علی رغم مطرح شدن حمایت های صادراتی متاسفانه شاهد افت صادرات در سال های اخیر استان بوده ایم.
حمیدرضا مومنی عدم ثبات نرخ ارز، بالا بودن قیمت تمام شده کالا وهمچنین بی ثباتی روابط سیاسی را از عوامل مهم و تاثیر گذار بر روی کاهش امر صادرات استان اصفهان دانست و افزود: با توجه به وجود این مشکل بر آن شدیم که طی جلسه ای مشترک با سه کمیته دیگر شامل کمیته صنایع معدنی کمیسیون معادن، کمیته رفع موانع سرمایه گذاری کمیسیون حمایت از سرمایه گذاری و کمیته خدمات فنی مهندسی کمیسیون صنایع به بررسی مشکلات و موانع صادرات بخش های مختلف و علت افت صادرات سال گذشته استان گامی مثبت برداریم.
هزینه بالای حملونقل ،چالش کالاهای صادراتی بخش معدن است
دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه هزینههای حملونقل کالاهای صادراتی بخش معدن را بالا دانست و گفت: ایجاد تسهیلات ویژه برای صادرکنندگان در بخش حملونقل میتواند حجم و ارزش صادرات استان را افزایش دهد.
شهریار شعبانی اضافه کرد: بخش معدنی استان دارای ظرفیت بسیاری برای صادرات مواد معدنی، سنگ و تولیدات فرآوری شده است.
مسئول کمیته پیمانکاری کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه خواستار اصلاح نگاه دولت به خصوصیسازی شد و گفت: نگاه دولت به خصوصیسازی درآمدزایی است نه توانمندسازی و باید این دیدگاه اصلاح شود.
مهدی مسایلی افزود: متاسفانه در ایران خصوصی سازی به راهی برای کسب درآمد دولت یا دولتی ها تبدیل شده و مفهومی کاملا ناشناخته به خود گرفته است.