اقتصاد بازار: دبیر انجمن صنایع همگن نساجی استان اصفهان گفت: واردات بی حد و حصر کالاهای بی کیفیت و بنجل کشورهای بیگانه کار را به جایی رسانده که کارخانه های نساجی کشور یا تعطیل شده اند یا با زیر 50 درصد ظرفیت کار می کنند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار، مظفر چلمقانی ادامه داد: این واردات در حالی است که واحدهای نساجی با مسایلی مانند رکود، کمبود مواد اولیه، کمبود نقدینگی، بالا بودن نرخ بهره بانکی، افزایش مالیات روبرو بوده اند به طوری که شرایط کار برای آنها سخت شده است.
وی با اشاره به جایگاه بالای صنایع نساجی استان در کشور گفت: استان اصفهان قطب نساجی کشور محسوب می شود به این معنا که حدود 2300 واحد شناسنامه دار و نزدیک به 6 هزار واحد کارگاهی کوچک نساجی بدون شناسنامه جمعا با حدود بیش از 100 هزار نیروی انسانی در این استان مشغول به کارند.
وی بیان کرد: ارزش افزوده صنعت نساجی نسبت به سایر صنایع بیشتر است به طوری که از هر کیلو پنبه به ارزش 2 دلار می توان کالایی به ارزش هر کیلو تا 200 دلار تولید کرد.
چلمقانی با بیان اینکه این صنعت اگر بخواهد کل نیاز مصرف داخلی را رفع کند ظرفیت جذب 200 هزار نفر نیروی انسانی را دارد، افزود: صنعت نساجی کشور پشتوانه 20 دانشگاه و 14 هزار نفر نیروی تحصیلکرده در این رشته را دارد.
دبیر انجمن صنایع همگن نساجی استان اصفهان تاکید کرد: صنعت نساجی یکی از 7 صنعت استراتژیک کشور شناخته شده است و طبق گزارش مرکز آمار وزارت صنایع با وجود اینکه این صنعت 5 درصد هزینه سرمایه گذاری صنعتی را به خود اختصاص داده است اما 12 درصد اشتغال کشور مربوط به این بخش است.
چلمقانی عنوان کرد: حذف یوزانس واردات و تعرفه گمرکی از انواع مواد اولیه و قطعات نساجی از راه های رونق نساجی است. همچنین می توان به جای واردات کالاهای بنجل کشورهای بیگانه، مواد اولیه و قطعات وارد کرد.
وی ادامه داد: می توان با سایر وزارتخانه ها مانند آموزش و پرورش و دفاع و ..... هماهنگ کرد که لباس، فرش، موکت و کالای نساجی مورد نیاز خود را از واحدهای نساجی داخلی تامین کنند.