اقتصادبازار: به طور قطع مسائل اقتصادی کشور تابعی از شرایط سیاست بین الملل است و غرامت روابط سیاسی بر دوش تولیدکننده و صادرکننده ای است که در این عرصه فعالیت می کنند. به اعتقاد رییس اتاق بازرگانی کاشان، مردان سیاسی اگر می خواهند قدرت چانه زنی خود را در عرصه بین الملل افزایش دهند و موفقیتی بیش از گذشته خود را به دست آورند، لازم است از تولیدکننده و صادرکننده داخلی حمایت کنند.
محمود تولایی با بیان اینکه تولید کشور در شرایط موجود بیش از این ظرفیت توسعه ندارد، گفت: باید به جهان خارج به عنوان بازارهای هدف توجه کرد که این موجب کاهش قیمت تمام شده و همچنین افزایش ظرفیت تولید داخلی می شود. وی با بیان اینکه دولت کار خود را از رفع موانع خارجی در مسیر رونق اقتصادی آغاز کرد، گفت: دولت اولویت نخست خود را برداشتن تحریمها و بازکردن موانع ورود به بازارهای جهانی و دیپلماسی اقتصادی قرار داد تا به تدریج به مسائل اقتصادی ورود پیدا کند.
رئیس اتاق بازرگانی کاشان اولویت دوم دولت را کنترل تورم و رونق اقتصادی اعلام کرد و افزود: دولت در این زمینه بیش از آنچه تعهد داده بود، عمل کرد تا جایی که فعالان اقتصادی معتقدند این مقدار کنترل تورم به رکود اقتصادی منجر شده که البته این هم با شرایط ویژهای که از دولت قبل بر کشور حاکم شده بود، طبیعی بود. وی، دستهبندی مسائل مشاغل سخت و زیان آور و مسائل مالیاتی را از مشکلات فعالان صنعت عنوان کرد و گفت: پرداخت مالیات وظیفه ما است و ما مشکلی در این زمینه نداریم اما بلاتکلیفی در این موضوع و شفاف نبودن رویه ها و اینکه نمیدانیم سال آینده چه پیش خواهد آمد، بخش خصوصی را نگران می کند.
تولائی همچنین توانمندسازی روحی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان را از موضوعات بسیار قابل توجه عنوان کرد و گفت: بی انگیزه بودن و یاس بیشتر از هر موضوع دیگری در توقف شرایط رکود تاثیرگذار است. وی همچنین بازنگری در قوانین تأمین اجتماعی، کار، محیط زیست و حتی اصلاحیه جدید قانون مالیات را برای حمایت از تولید ضروری دانست و گفت: در این زمینه باید برنامه امید برای صنایع کشور توسط وزارت صنایع تدوین شود.
رئیس اتاق بازرگانی کاشان با اشاره به اینکه دولت با تشکیل کارگروههایی با عنوان ستاد تسهیل در استانها تلاش دارد مشکلات واحدهای تولیدی را مرتفع کند، تصریح کرد: رویکرد فعالان اقتصادی در دو سال گذشته حفظ فرصتهای شغلی موجود بوده و این ضروریست تا دولت بعد از اقدامات موثر و رو به جلوی خود در دیپلماسی سیاسی و اقتصادی در مورد مسائل اقتصادی داخلی نیز اقدامات مناسبی انجام دهد تا از وضعیت کنونی عبور کنیم. وی با بیان اینکه برخی دولتمردان از کاهش قیمت نفت بسیار ناراحت هستند، اظهار داشت: با این وجود تولیدکننده و صادرکننده داخلی از این مساله ناراحت نیست چرا که صادرکنندگان وقتی بهای نفت افزایش می یابد، آنها یخ فروش زمستان می شوند اما با کاهش قیمت نفت، صادرکننده فرصتی برای عرضه کالای خود به دست می آورد.
به گفته تولایی، اقتصاد مقاومتی به این معنی است که اشتغال ایجاد کنیم و برای حصول این نتیجه باید از طریق ظرفیت های موجود صادرات را حمایت کنیم. به اعتقاد تولایی، دولت اگر می خواهد صادرات غیرنفتی را افزایش دهد لازم است متناسب با حجم صادرات اقدامات حمایتی مناسب را تدارک ببیند.
رئیس اتاق بازرگانی کاشان با اشاره به اینکه صادرکننده زمانی می تواند موفق باشد که با اطمینان خاطر وارد بازار بین المللی شود، گفت: در حال حاضر با وجودی که آگاهی نسبت به خدمات صندوق حمایت از صادرات آنچنان عمومیت پیدا نکرده با این وجود صندوق 12 برابر سرمایه خود پوشش ضمانتی داشته است. به اعتقاد وی، ما توانایی اداره کشور با صادرات غیرنفتی را داریم به شرطی که دولت اولویت اول خود را به جای نفت، تولید و صادرات غیرنفتی قرار داده و به آن توجه جدی کند و به این وسیله سیاست های کلان خود را بر اساس اشتغال داخلی بر محور صادرات غیرنفتی جهت دهی کند.
به گفته تولایی، کشور اکنون بیش از هر زمان دیگر به سرمایهگذار خارجی نیاز دارد، زیرا آنها بهویژه در مناطق مرزی، با خود امنیت به همراه میآورند و ما باید برای کشورهایی که اهل سلطه نیستند اما در اقتصاد نقش دارند انگیزه سرمایهگذاری ایجاد کنیم تا به مرزهایمان بهویژه مرزهای آبی به عنوان فرصت نگاه کنند. وی افزود: دولت در عین حال باید با تقویت زیرساختها در بخشهای ریلی، فرودگاهی، بنادر و برق آماده شتاب برای توسعه باشد که این موضوع انگیزه بخش خصوصی را برای ورود به عرصه اقتصادی افزایش میدهد.
عضو اتاق بازرگانی ایران در ادامه در مورد فرصتهای سرمایهگذاری در کاشان، گفت: این منطقه دارای ظرفیتهای ارزشمندی در زمینه تولید فرش ماشینی است؛ به طوری که ۷۵ درصد فرش ماشینی کشور در این منطقه تولید میشود، اما گاهی بهدلیل قیمت تمام شده کمتر، جابجایی واحدهای تولیدی فرش از دیگر نقاط به این منطقه را شاهد هستیم.
تولایی، توسعه ورود سرمایهگذاران به کاشان طی دو سال گذشته نسبت به دیگر نقاط کشور را غیرقابل مقایسه اعلام کرد و افزود: طی این مدت در کاشان، بیش از ۳۰۰ هکتار زمین از سوی شرکت شهرکهای صنعتی به واحدهای صنعتی واگذار شده که این موضوع نشاندهنده انگیزه بالا برای سرمایهگذاری در این منطقه است./