چالش‌های شرکت‌های صنعت پخش دارو و تجهیزات پزشکی در خصوص وصول مطالبات دولتی و پیشنهادات مربوطه در یکصد و بیست و چهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان بررسی و تصمیماتی جهت رفع این مشکل اتخاذ شد. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، بررسی پیشنهاد انجمن صنعت پخش در خصوص نامگذاری روز مشخصی در تقویم کشور به نام این حوزه متناظر با روز جهانی آن و بررسی چالش‌های شرکت‌های صنعت پخش دارو و تجهیزات پزشکی در خصوص وصول مطالبات دولتی و پیشنهادات مربوطه، دستور کار یکصد و بیست و چهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در اتاق بازرگانی اصفهان بود. استاندار اصفهان در پیش از دستور این جلسه با اشاره به پیگیری مکرر موضوع تخصیص ارز به بنگاه‌های اقتصادی، مذاکره با دولت و واکنش استان به برخی تصمیمات در این حوزه اظهار داشت: به نظر می‌رسد بخش‌های مربوطه آزموده‌ها را دوباره می‌آزمایند و روندی طی شده که سیاست‌های راهبردی که باید در میدان جنگ اقتصادی با دقت و وسواس بیشتری پیگیری شود، کمی مغفول مانده است. البته به نظر می‌رسد با رویکردهای جدیدی که پی گرفته شده، کنترل لازم بر این حوزه صورت گیرد.


آماده انتقال نظرات هستیم
سیدرضا مرتضوی با بیان اینکه قیمتی که در برخی گمانه‌زنی‌ها برای ارز ذکر می‌شود درست نیست، افزود: برخی با این گمانه‌زنی‌ها نوعی فضای انتظاری در جامعه به وجود می‌آورند، درحالی‌که شرایط در فضای حقیقی به شکل دیگری است. به نظر می‌رسد با سیاست‌های پیش رو و نگاه دولت به تجارب گذشته شاهد وضعیت بهتری در حوزه ارز باشیم.
رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان با بیان اینکه کسی نمی‌تواند منکر جایگاه ویژه و تجارب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی باشد، تأکید کرد فعالان اقتصادی استان پیشنهادات خود درباره تخصیص ارز را به گوش استانداری برسانند تا استانداری این موارد را از رئیس‌جمهور، معاون اول وی و بخش‌های اقتصادی دولت پیگیری کند تا در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شود.
وی در خصوص دستور جلسه نیز اشاراتی درباره تلاش‌های قبلی صورت‌گرفته در حوزه دارو داشت و تصریح کرد: دولت و ستاد تسهیل در حال تلاش جهت مساعدت به شرکت‌های تولید دارو هستند تا از بروز مشکل در این حوزه جلوگیری به عمل آید.


عدم تخصیص ارز به بخش تولید

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز ضمن اشاره به عدم پرداخت دیون از سوی بخش دولتی به شرکت‌های صنعت پخش دارو و تجهیزات پزشکی استان که موجب وارد آمدن زیان مضاعف به آنها شده و تأکید بر لزوم رفع هرچه سریع‌تر این مشکل و جبران خسارت شرکت‌های پخش گفت: هم‌اکنون بیشتر فعالان اقتصادی با مشکل بزرگ عدم تخصیص ارز مواجه هستند و تأثیر این بی‌نظمی در تخصیص ارز ظرف چند ماه آینده و با بحران جدی در تأمین مواد اولیه و تولید عیان می‌شود؛ بنابراین این سازوکارها باید به سرعت مورد بازبینی قرار گیرد.
مسعود گلشیرازی با اشاره به شرایط مشابه در سال‌های قبل که مشورت با بخش خصوصی و اقدام به‌موقع موجب گره‌گشایی از آن بحران شد، ادامه داد: علاوه بر تأخیر در تخصیص ارز، حتی در مواردی که تخصیص صورت گرفته فعالان اقتصادی موفق به خرید ارز از سامانه و خرید مواد اولیه موردنیاز بنگاه‌های خود نشده‌اند؛ کما اینکه عدم خرید ارز در موعد مقرر مشمول جرائم پلکانی می‌شود و تولیدکنندگان و صنعت‌گران را  با چالش تأمین سرمایه در گردش روبرو نموده است.
دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان درباره مطالبات انباشته شرکت‌های صنعت پخش دارو و تجهیزات پزشکی تأکید کرد در این حوزه باید اصلاحات بنیادی صورت گیرد، چون به نظر می‌رسد بدرفتاری تجاری با صنعت دارو در سال‌های گذشته یکی از دلایل افزایش قیمت دارو در کشور و لحاظ هزینه مالی به‌عنوان بخش مهم قیمت دارو باشد که نیاز به بازنگری کلی در حمایت از کلیه ذینفعان دارد. 
در ادامه روح‌الله میرزاامیری، مدیر اجرایی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به تجربه موفق نامگذاری روز ملی فرش دستباف در تقویم ملی با پیشنهاد شورای گفت‌وگوی اصفهان، به پیشنهاد انجمن صنعت پخش در خصوص نامگذاری روز مشخصی در تقویم کشور به نام این حوزه اشاره کرد.
وی درباره چالش‌های شرکت‌های صنعت پخش دارو و تجهیزات پزشکی در خصوص وصول مطالبات دولتی بیان کرد: این موضوع به دلیل اهمیت بالای آن، کل بخش خصوصی و جامعه را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد که ضرورت چاره‌اندیشی برای رفع این مشکل در جلسه شورای گفت‌وگوی استان را دوچندان کرد تا از بروز بحران‌ احتمالی در حوزه دارو در استان جلوگیری شود. هم‌اکنون بدهی تأمین اجتماعی به دانشگاه علوم پزشکی به بیش از 800 میلیارد تومان و بدهی دانشگاه علوم پزشکی به شرکت‌های پخش دارو به حدود 714 میلیارد تومان رسیده که عملاً شرکت‌های پخش را با چالش مواجه کرده است. از طرفی پرداخت این دیون با توجه به مانده بودجه علوم پزشکی قابل‌مقایسه با سطح دریافت دارو و تجهیزات از شرکت‌های پخش نیست و مطالبات شرکت‌های پخش از دانشگاه علوم پزشکی با توجه به افزایش قیمت دارو و تجهیزات، انباشته شده که بخشی از آن مربوط به بدهی سازمان‌های بیمه‌گر به علوم پزشکی و چالش‌های تسویه اوراق گام است.
گفتنی است؛ در این جلسه از زحمات رسول جهانگیری رئیس و هوشنگ شیشه‌بران نایب‌رئیس پیشین اتاق اصناف اصفهان نیز تقدیر به عمل آمد.