درحالیکه طی روزهای گذشته خبری مبنی بر اخذ مالیات از تراکنشهای کارت به کارت دست به دست میشود، اما بررسی اطلاعیه سازمان امور مالیاتی نشان میدهد این موضوع حاصل یک سوءبرداشت بوده و منظور این است که سازمان امور مالیاتی همه تراکنشهای واریزی به یک حساب از جمله کارت به کارت را برای محاسبه مالیات کل مبنا قرار میدهد.
مطابق اطلاعیهای که طی روزهای اخیر منتشر شد، سازمان امور مالیاتی تاکید کرده بود که درحالی برخی فروشندهها تصور میکنند واریزیهای کارت به کارت به حساب تجاری مبنای محاسبه مالیات نیست که سازمان امور مالیاتی تمامی واریزیها به حسابهای تجاری را بهعنوان فروش اعلام کرد.بر این اساس با توجه به قوانین و مقررات موجود، کلیه وجوه واریزی به حسابهای بانکی تجاری از کلیه طرق از جمله درگاههای الکترونیکی پرداخت، دستگاههای کارتخوان، کارت به کارت، ساتنا، پایا و ... بهعنوان فروش تلقی شده و مبنای محاسبات مالیات قرار میگیرد. همچنین به گفته این سازمان بدیهی است حسابهای بانکی غیرتجاری نیز بهصورت مستمر پایش شده و چنانچه مبالغی بابت فعالیتهای تجاری به آنها واریز شود، درآمد کتمانشده تلقی و مشمول مالیات و جرائم متعلقه خواهد شد.
طی سالهای گذشته، تمرکز بر رشد درآمدهای مالیاتی در بودجه دولت بسیار بالا بوده است. در همین راستا در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، درآمدهای مالیاتی نسبت به بودجه سال جاری رشد نزدیک به ۵۰درصدی را ثبت کرده است اما درآمدهای نفتی نسبت به سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۱.۶درصدی را نشان میدهد. یکی از دلایل سیاستگذار برای رشد درآمدهای مالیاتی، تحقق بالای این درآمدها در سال ۱۴۰۲ بوده است. براساس آخرین آمار منتشرشده از سوی سازمان امور مالیاتی، در ۹ماهه ۱۴۰۲، حدود ۵۵۰هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی توسط دولت اخذ شده است که بیانگر تحقق ۶۵درصدی درآمدهای مالیاتی تا پایان آذرماه است. براساس قانون بودجه ۱۴۰۲، دولت مکلف است تا پایان سال جاری ۸۳۸هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی اخذ کند. از این میزان، ۳۴۰هزار میلیارد تومان آن مربوط به مالیاتهای مستقیم و ۲۰۸هزار میلیارد تومان آن مربوط به مالیات بر کالاها و خدمات بوده است. همچنین در این مدت دولت از مشاغل مختلف ۳۹هزار میلیارد تومان مالیات دریافت کرده و در مقابل مالیات دریافتی از کارمندان بخش دولتی و خصوصی ۵۹هزار میلیارد تومان بوده است
منبع: دنیای اقتصاد