• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 17 تیر 1404, 12 محرم 1447, Tuesday 8 July 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 16664
منتشر شده در سه شنبه, 01 تیر 1400 08:13
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
بانک مرکزی اژدهای زرد به جنگ با بیت‌کوین می‌رود

سایه سنگین چین بر سر رمزارزها

توضیحات

بیت‌کوین گرفتار فشارهای چینی شده است. ممنوعیت استخراج رمزارز در یکی از مراکز مهم چینی و حس بازار مبنی بر سرکوب بیت‌کوین از سوی اژدهای زرد آسیایی موجب شد که معامله‌گران در موقعیت خروج از بازار قرار بگیرند و رمزارزها افت شدیدی پیدا کنند. تا ساعت ۵بعدازظهر دیروز بیت‌کوین تا سطح ۳۲هزار دلاری پایین رفت و اتریوم مرز ۲هزار دلاری را از دست داد.

ممنوعیت استخراج رمزارز در سیچوان

نوسانات اخیر بازار رمزارزها روی نمودارها هیچ نوع پتانسیل افت قیمت را نشان نمی‌دهد، بااین‌حال بیت‌کوین روز دوشنبه با ۹درصد نزول به ۳۲هزار و ۵۰۰دلار رسید. به گفته فعالان بازار، این ریزش ناشی از وجود نقدینگی ناچیز در بازار و گسترش سرکوب استخراج بیت‌کوین از سوی چین است. سرکوب استخراج از سوی چین موجب شد تا بزرگ‌ترین رمزارز در کمترین قیمت ۱۲روز گذشته قرار بگیرد. این در حالی است که هفته‌ گذشته این رمزارز تلاش می‌کرد از ناحیه مقاومتی ۴۲هزار دلاری عبور کند. بیت‌کوین طی هفته گذشته ۱۷درصد افت قیمت داشت و از سقف قیمتی ۶۵هزاردلاری خود که در ماه آوریل به آن رسیده بود، فاصله ۵۰درصدی گرفت.

مقامات مالی در استان سیچوان چین واقع در جنوب‌غربی این کشور روز جمعه دستور دادند تا پروژه‌های استخراج رمزارزها بدون استثنا در این ناحیه متوقف شوند. شورای دولتی کابینه چین در نشستی با بانک کشاورزی این کشور (AGBank) و Alipay، در ماه گذشته متعهد شد که به‌عنوان بخشی از اقدامات کنترل ریسک‌های مالی، استخراج و تجارت بیت‌کوین را کاهش دهد. در همین راستا بانک مرکزی خلق چین از موسسات مالی مرتبط خواست تا برای شناسایی افراد درگیر در معاملات رمز دیجیتال، حساب‌های مشتریان را به‌طور کامل بررسی و بلافاصله کانال‌های پرداخت آن را قطع کنند. بانک مرکزی خلق چین در بیانیه‌ای گفت: «تجارت سوداگرانه با ارزهای مجازی نظم اقتصادی و مالی را به خطر می‌اندازد، خطرات فعالیت‌های جنایی مانند انتقال غیرقانونی دارایی و پولشویی را ایجاد می‌کند و ثروت مردم را به خطر می‌اندازد.»  این در حالی است که بیش از نیمی از استخراج جهانی بیت‌کوین در چین انجام می‌شود. طبق اطلاعات جمع‌آوری‌شده از سوی دانشگاه کمبریج، سیچوان دومین استان بزرگ استخراج بیت‌کوین در چین است. در این استان به علت بارش زیاد باران نیروی برق‌آبی بسیار ارزان‌قیمت است. برخی از استخراج‌کنندگان با انتقال دستگاه‌های استخراج‌کننده به این استان با استفاده از منابع آبی فراوان ناشی از باران، از نیروی برق‌آبی استفاده می‌کنند. بانک مرکزی چین هم در راستای سیاست‌های ضد صنعت رمزارز خود، دستور تعطیلی تمامی مزرعه‌های استخراج این استان را صادر کرده است. بن سبلی از شرکت رمزنگاری بی‌سی‌بی گروپ (CB Group) مستقر در لندن گفت: «برخورد با استخراج‌کنندگان چینی ممکن است به این معنی باشد که آنها رمزارزها را به بازار عرضه کنند و بازار را به پایین بکشند.» شرکت‌هایی که بیت‌کوین استخراج می‌کنند، به‌طور معمول ذخایر زیادی از رمزارز در اختیار دارند و هر اقدامی که منجر به عرضه شدید شود، باعث کاهش قیمت می‌شود. برخی از مفسران گفته‌اند که هش‌ریت چین - قدرت محاسباتی مورد استفاده برای استخراج رمزارزها و پردازش معاملات بلاک‌چین - در میان نظارت شدیدتر نظارتی و سروصدای سرمایه‌گذاران، رو به کاهش است.

اتریوم نیز (دومین رمزارز بزرگ بازار) همراه با بیت‌کوین افت کرد. اتریوم بعد از دست‌دادن مقاومت مهم ۲هزار و ۲۰۰دلاری با افت ۶/ ۷درصدی بعد از یک ماه دوباره به زیر کانال ۲هزاردلاری رسید.

احیای موقتی طلای جهانی

با آغاز هفته جدید کاری بعد از جلسه فدرال رزرو، بازار کامودیتی‌ها و طلای جهانی احیای کوچکی را تجربه کردند. فلز زرد به سطح مهم مقاومتی هزار و ۷۶۵دلاری خورد و تا قیمت هزار و ۷۸۵ دلار نیز بالا رفت. این رفت و برگشت زمانی رخ داد که شاخص ارزش دلار آمریکا نیز بعد از رشد ۵/ ۱ درصدی، کمی از ارزش خود را از دست داد و به ۰۸/ ۹۲واحد رسید.  سوال اصلی این است که آیا اکنون بازار تمایلات صعودی دارد یا نزولی. سرنخ اصلی در صورت شکست پایین‌ترین سطح حمایت هزار و ۶۷۷دلار در هر اونس خواهد بود. در صورت تمایلات صعودی، اگر منطقه مقاومت در برابر هزار و ۸۴۰دلار در هر اونس شکسته شود، می‌توان به صعود امیدوار بود.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

هم‌افزایی، توانمندسازی و ایجاد تعاملات حرفه‌ای سه وظیفه اصلی انجمن دانش‌بنیان استان اصفهان
پيشنهادهايي براي تاب‌آوري اقتصاد ايران
فشار حداكثري يا آغاز بازي تازه؟
تراژدی راه‏‏‌آهن سریع‌السیر
فراخوان نصب سامانه‌های خورشیدی پشت بامی
بریکس در غیاب سران
سرزمینی با اینترنت ۲سرعته!
جو‌سازی برای حمله به آثار تاریخی؟
براي همه يا خواص؟
لطفا «لاتاری» بورس را متوقف کنید
برگرد به آفریقای جنوبی
انجمن دانش‌بنیان اصفهان؛ موتور محرکه‌ نوآوری و توسعه
تداوم اقتدار شبکه‌ی تعاون در خدمت‌رسانی به مردم؛ از دوران دفاع مقدس تا امروز
صعود چین به جمع بزرگ‌ترین تاجران اسلحه
حراست بندر از اقتصاد
بازارها روی دور تند
نیاز به آتش‌بس فوری در بورس!
اقتصاد در تله نااطمینانی
ترکش به بورس
خاورمیانه جدید؛ از رویا تا واقعیت
ترکش جنگ به بورس
«خودرو» در سایه جنگ
تورم در مرز ۴۰درصد
چراغ سبز ترامپ به صادرات نفت نخواستن يا نتوانستن؟
۳۰ همت نقدینگی ناقابل!
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا