• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: دوشنبه 16 تیر 1404, 11 محرم 1447, Monday 7 July 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 12892
منتشر شده در دوشنبه, 19 خرداد 1399 00:57
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
قیمت سکه اصلاح شد

روزهای بی‌زور در بازار ارز

توضیحات

در دومین روز هفته، بازارها جانی برای نوسان قابل توجه نداشتند و در بازه محدودی تغییرات خود را به ثبت رساندند. روز یکشنبه‌، دلار در دامنه ۱۷ هزار و ۶۷۰ تا ۱۷ هزار و ۷۳۰ تومان زندانی بود و حرکات رفت و برگشت اندکی را در این دامنه انجام می‌داد. حدود ساعت ۴ بعدازظهر، شاخص ارزی روی عدد۱۷ هزار و ۶۸۰ تومان قرار گرفت که افزایشی ۱۰ تومانی نسبت به روز ابتدایی هفته داشت.

با این حال،‌ چنین رشدی نیز نتوانست تغییری در سمت و سوی انتظارات بازیگران ارزی ایجاد کند. اکثر آنها عنوان می‌کردند بازار نه جانی برای بالا رفتن دارد و نه توانی برای پایین رفتن. وضعیت بازار در دو روز ابتدایی هفته نیز صحبت آنها را تایید می‌کرد. به نظر می‌رسد، در شرایط فعلی معامله‌گران باید صبر کنند که تکلیف دلار در دامنه ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومانی روشن شود. بازار از هر سمت این بازه خارج شود، انتظارات کاهشی یا افزایشی بیشتر مشخص خواهند شد. در حال حاضر معامله‌گران از نبود توانایی در سمت عرضه و تقاضا برای ایجاد تغییرات قابل توجه صحبت می‌کنند.

در شرایط کنونی، افزایشی‌های بازار به‌طور مشخص به رفتار صعودی نرخ حواله درهم خوشبین هستند. از نظر آنها نرخ حواله درهم مدت‌هاست بالای محدوده ۴ هزار و ۸۵۰ تومانی نوسان می‌کند و در مواقعی حتی خود را بالای مرز ۴ هزار و ۹۰۰ تومانی تثبیت کرده است. درهم ۴ هزار و ۹۰۰ تومانی به معنای آن است که دلار در بازار داخلی توان آن را دارد که بالای محدوده ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومانی قرار بگیرد. با این حال، در روزهای اخیر بازار داخلی با این سطح از قیمت درهم خود را هماهنگ نکرده است و همین مساله از نگاه کاهشی‌های بازار نشان می‌دهد که تقاضای نقدی خاصی در بازار وجود ندارد. حتی تقاضا از شرایط عادی هم کمتر است و نمی‌تواند افزایش درهم را در بازار داخلی اثرگذار کند. البته عده‌ای هم باور دارند عرضه بازارساز و سیاست‌های او در کاهش نوسانات بازار موثر بوده است. بازارساز بر تابلوی صرافی‌های منتخب سعی کرد قیمت دلار را به نرخ بازار نزدیک کند و از این طریق مانع ورود تقاضای کاذب به بازار شود. دیروز دلار در صرافی ملی ۱۶ هزار و ۹۳۰ تومان به فروش می‌رفت که ۵۰ تومان کمتر از روز شنبه بود. کاهش قیمت دلار در صرافی‌های منتخب سیگنالی به بازیگران بازار است که بازارساز به دنبال افت قیمت بیشتر است. همچنین بالاآمدن قیمت دلار در سامانه نیما انگیزه صادرکنندگان برای عرضه ارز را افزایش داده است.  بیشتر معامله‌گران باور دارند،‌ آنچه در اردیبهشت ماه موجب شد نوسان قیمتی دلار و سکه افزایش پیدا کند، تحرک سمت تقاضا نبود و بیشتر ضعف عرضه بود که محرک بالا رفتن قیمت‌ها شد. از نظر این دسته از معامله‌گران، در خردادماه ‌وضع عرضه ارز کمی بهترشده است و همین عامل آرامش بیشتری را بر بازارها حاکم کرده است. البته وضعیت در بازارهای موازی نیز به گونه‌ای نبوده است که سرمایه‌ای به سوی بازار ارز و سکه سرازیر شود. در این میان محدود شدن نوسان نیز موجب شده است که افراد کمتری تمایل برای حضور در این بازارها داشته باشند.  در این میان، در بازار سکه نیز همچون دلار نوسان زیادی وجود نداشت. روز یکشنبه فلز گرانبهای داخلی ۳۰ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۷ میلیون و ۳۳۰ هزارتومان رسید. این افزایش در حالی رقم خورد که سکه تمام بهار آزادی در اولین روز هفته ۱۴۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود و برخی فعالان انتظار داشتند که بازار به سطح حمایتی ۷میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی حرکت کند. با این حال، دیروز وقت اصلاحی برای سکه بود و معامله‌گران در انتظار روند بازار طلای جهانی در روز جاری خواهند بود. در صورتی که طلا بتواند بار دیگر خود را به سطح هزار و ۷۰۰ دلاری نزدیک کند، احتمال افزایش بیشتر قیمت سکه دور از ذهن نیست ولی افت اونس، سکه را تحت فشار بیشتری قرار خواهد داد. به گفته فعالان، بازار سکه برای رشد نیاز به محرک‌های قوی‌تری دارد، ‌مخصوصا که قبلا نسبت به دلار بیشتر رشد کرده بود.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

پيشنهادهايي براي تاب‌آوري اقتصاد ايران
فشار حداكثري يا آغاز بازي تازه؟
تراژدی راه‏‏‌آهن سریع‌السیر
فراخوان نصب سامانه‌های خورشیدی پشت بامی
بریکس در غیاب سران
سرزمینی با اینترنت ۲سرعته!
جو‌سازی برای حمله به آثار تاریخی؟
براي همه يا خواص؟
لطفا «لاتاری» بورس را متوقف کنید
برگرد به آفریقای جنوبی
انجمن دانش‌بنیان اصفهان؛ موتور محرکه‌ نوآوری و توسعه
تداوم اقتدار شبکه‌ی تعاون در خدمت‌رسانی به مردم؛ از دوران دفاع مقدس تا امروز
صعود چین به جمع بزرگ‌ترین تاجران اسلحه
حراست بندر از اقتصاد
بازارها روی دور تند
نیاز به آتش‌بس فوری در بورس!
اقتصاد در تله نااطمینانی
ترکش به بورس
خاورمیانه جدید؛ از رویا تا واقعیت
ترکش جنگ به بورس
«خودرو» در سایه جنگ
تورم در مرز ۴۰درصد
چراغ سبز ترامپ به صادرات نفت نخواستن يا نتوانستن؟
۳۰ همت نقدینگی ناقابل!
هوش‌مصنوعی در عرصه نبرد
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا