در اولین روز هفته، دلار معاملات خود را با کاهش قیمت آغاز کرد و از مرز ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان پایینتر رفت. با این حال، این ارز توانست در نقطه ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان با حمایت خریداران مواجه شود و با کمی افزایش ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۴ هزار و ۳۵۰ تومان به کار خود پایان دهد. این قیمت ۲۰۰ تومان کمتر از قیمت بسته شده آخرین روز کاری هفته گذشته (سهشنبه) بود.
در این روز سکه تمام بهار آزادی نیز در مسیر کاهشی قرار گرفت و به مرز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نزدیکتر شد. روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی ۱۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۴ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان رسید. بسیاری از معاملهگران بازار معتقدند، بازیگران ارزی بهدنبال آن هستند که در صورت افزایش قیمت سکه خریدهای خود را افزایش دهند. به گفته این دسته، از آنجا که دستگیریهای دلالان ارزی در یک ماه گذشته زیاد شد، نوسانگیران دلار باور دارند اگر قرار باشد قیمتها نوسان خاصی را آغاز کنند، این تغییرات نوسانی از بازار سکه آغاز خواهند شد. به باور آنها، هر زمان شرایط ارزی امنیتی میشود، معاملهگران خریدهای خود را در بازار سکه صورت میدهند، در نتیجه اگر قیمت سکه افزایشی شود، میتوان این نتیجه را گرفت که تقاضای جدیدی از معاملهگران وارد بازار شده است و سمت انتظارات کمی تغییر پیدا کرده است. با این حال، در اولین روز هفته نهتنها تقاضای جدیدی وارد بازار سکه نشد، بلکه قیمت این فلز گرانبها دومین کاهش متوالی را تجربه کرد. برخی از معاملهگران باور داشتند افت اونس به محدوده هزار و ۲۰۰ دلاری نیز در کاهش قیمت سکه اثرگذار بود.
مقاومت دوباره در مرز ۱۴ هزار و ۲۰۰
دلار هفته گذشته نیز یک بار در کانال ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان با حمایت معاملهگران مواجه شده بود. به این ترتیب، کاهشیهای بازار باور دارند تا این نقطه از دست نرود، قیمت ظرفیت فروش بیشتر برای رفتن به مرز ۱۳ هزار تومانی را نخواهد داشت. در آن سو البته نیروهای افزایشی نیز در روزهای اخیر چندان در بازار فعال نبودهاند و از نظر بازیگران باتجربه بازار، بازار ارز با کمبود متقاضی روبهروست. برخی از فعالان عنوان میکنند، واردکنندهها تمایل چندانی ندارند که با قیمتهای فعلی فعالیت خاصی را صورت دهند و خریداران احتیاطی نیز یا ارز مورد نیاز خود را تهیه کردهاند و دیگر ریالی ندارند به دلار تبدیل کنند یا پس از کاهش قیمت شدید مهرماه و امنیتی شدن فضای بازار ترجیح میدهند سرمایه خود را در شرایط فعلی به بازارهای دیگر منتقل کنند که مطمئنترند. دسته متاخر به نظر میرسد تا قیمت دلار جهش خاصی از خود بروز ندهد، به این بازار باز نخواهند گشت. اکنون بیشتر معاملهگران در انتظار آن هستند که ببینند نتیجه صادرات نفتی و میزان درآمدهای ارزی پس از آغاز تحریمها به چه شکل خواهد بود. اولین سیگنالها از این موضوع میتواند نقش تعیینکنندهای در رفتار معاملهگران ایفا کند. در این میان، بخشی از کارشناسان باور دارند، معاملهگران و افراد عادی که بازار ارز را رصد میکردند، دیگر ریال چندانی برای مداخله در معاملات ندارند. از نظر این عده، باید در شرایط کنونی از حضور سایر افراد عادی در بازار جلوگیری شود و انتظارات را بهگونهای تنظیم کرد که تقاضای جدیدی از سوی این دسته از افراد وارد بازار نشود؛ چراکه ورود تقاضای جدید میتواند قیمت را با جهشهای تازهای مواجه کند. در این میان، برخی فعالان نیز یادآوری میکنند که در یک ماه اخیر دستگیری بسیاری از دلالان در ثبات بازار تا حدی اثرگذار بود ولی اگر تقاضاهای جدیدی وارد بازار شود، سمت عرضه برای پاسخگویی به آن ضعیف خواهد بود، مگر آنکه بانکمرکزی ذخایر ارزی زیادی را برای مدیریت نوسانات به کار ببرد.گروهی از فعالان نیز باور دارند در دو هفته گذشته بانک مرکزی میزان ارز نسبتا مناسبی را روانه بازار کرد و همین عامل موجب شد که قیمت دلار دچار نوسان خاصی نشود. این دسته از فعالان بیشتر از سمت تقاضا به تقویت سمت عرضه اشاره میکنند.