سخنگوی دولت، روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود، در واکنش به هجمههایی که به بهانه خروج آمریکا از برجام به دولت وارد میشود، گفت: «اکنون وقت آن نیست که ذهن مسئولان دیپلماسی کشور را که درگیر سیاستهای جهانی هستند، با بیان این مطالب مشغول کرد. ما نباید جز به منافع ملی به چیز دیگری فکر کنیم».
به گزارش «ایسنا» محمدباقر نوبخت، افزود: «اگر دولت هیچ اقدامی نمیکرد، قطعا تاریخ ما را نمیبخشید. ما باید اثبات میکردیم که فعالیت هستهای ما نظامی نیست و این تأیید را از آژانس گرفتیم. برجام اقدام درستی بود که از سوی دولت انجام گرفت. دولت را وادار نکنید برخی مسائل را بیان کند؛ چرا ما را وادار میکنید که حرفهایی بزنیم که موجب سوءاستفاده دشمن شود».
نوبخت تأکید کرد: «البته اگر منافع ما ایجاب کند، حتما از برجام خارج میشویم. بازگشت به گذشته برای ما مشکل نیست. غنیسازی را در آن شرایط با هر درصدی که تشخیص دهیم، انجام میدهیم و وقتی هم از برجام خارج شدیم، هیچ نیازی نیست که فعالیتهای هستهای ما تحت نظر طرف مقابل انجام شود. با ازبینرفتن برجام آنها هستند که ضرر میکنند و ما برای بازگشت به شرایط سال 92 مشکل نداریم؛ البته اگر تحریم برای عدهای منافعی دارد، برای مردم زیان خواهد داشت. بنابراین ما در دولت تلاش میکنیم زورگوییهای آمریکا به نتیجه نرسد».
سخنگوی دولت گفت: «رهبری بارها از رهبران دیپلماسی ما به نیکنامی یاد کردهاند. ما در برجام چیزی از دست ندادیم بلکه منافع زیادی به دست آوردهایم. تاریخ هم دکتر روحانی را تکریم میکند؛ به خاطر شجاعت و خدمت به مردم».
او در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر تحریمهای احتمالی آمریکا بر کشور گفت: «با وضع مجدد تحریمها، ممکن است سختیهایی در کشور ایجاد شود ولی این تحریمها موجب تسلیم یا فلجشدن کشور نمیشود و دولت شرایط را مدیریت میکند».
بودجه در سایه و اضطراری داریم
خبرنگاری با اشاره به تخریبهایی که علیه دولت به بهانه برجام انجام میشود، پرسید آیا این مسائل در شورای عالی امنیت ملی مطرح میشود که نوبخت در پاسخ گفت: «این مسائل در حوزه شورای عالی امنیت ملی نیست. افکار عمومی ما باوجود تخریبهایی که انجام میشود، به خوبی در انتخابات سال گذشته خادمین خود را تشخیص داد و مردم پشت رئیسجمهور خود هستند. آنقدر مشکلات وجود دارد و ما خود را باید برای هر شرایطی آماده کنیم و دیگر وقتی نداریم كه از یک سو با دشمنان برخورد کنیم و از سویی به دوستان خود نگاه داشته باشیم تا از پشت به ما خنجر نزنند».
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که در صورت لغو قرارداد با شرکتهای خارجی از این شرکتها غرامت دریافت خواهد شد، عنوان کرد: «باید قرارداد به قرارداد و شرکت به شرکت بررسی کنیم. همه تلاش ما در زمان عقد این قراردادها این بود که این قراردادها بهگونهای تنظیم شود که اگر تحریمها بازگشت، متضرر نشویم».
او در پاسخ به پرسشی درباره اقدام دولت در مقابل احتمال تحریم نفت و تأثیر آن در بودجه کشور، گفت: «ما بودجه در سایه و بودجه اضطراری هم داریم و اگر نیاز به مصوبه جدیدی باشد، از مجلس اخذ میکنیم».
برخی به خاطر جهل
منافع ملی را زیر ذرهبین میبرند
او همچنین درباره گزارش مجلس درباره مدیران دوتابعیتی گفت: «از طرف دولت وزارت اطلاعات موظف به پیگیری مسائل بود. قوه قضائیه نیز این پرونده را دنبال میکند. دولت به قانون منع استفاده از دوتابعیتیها احترام گذاشته و هیچکدام از مدیران دولت دوتابعیتی نیستند و اگر هم موردی اثبات شد دولت طبق قانون عمل میکند».
نوبخت درباره گزارش مجلس درباره فرزندان دوتابعیتی برخی مسئولان دولتی و وزرا افزود: «ما بخشی از ابزارهای خود را سوزاندیم. من سربسته میگذرم اما وقتی تحریم میشوید، مسیر رسمی جواب نمیدهد. موضوع را من بیشتر نسوزانم. گاهی به خاطر جهل یا کینه نسبت به دولت، برخی حاضرند منافع ملی را از بین ببرند».
سخنگوی دولت در واکنش به گزارش تحقیق و تفحص مجلس که مطرح کرده وزارت اطلاعات همکاری لازم در پرونده دوتابعیتیها نداشته، افزود: «وزارت اطلاعات معتقد است در این پرونده نهایت همکاری را کرده است».
در روزهای اخیر گزارشی از هیئت تحقیقوتفحص درباره دوتابعیتیها منتشر شده است. اعضای این هیئت در گزارش تفحص خود ادعاهایی را درباره فرزندان برخی مسئولان فعلی و سابق و مسئولان قبلی کشور مطرح کردهاند. برای مثال در این گزارش از حسین موسویان، دیپلمات و مذاکرهکننده ارشد هستهای سابق ایرانی نام برده شده بود که او در نامهای سرگشاده به رئیس مجلس و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، موارد نسبتدادهشده به خود را رد و تکذیب کرد.