رئیس کل بانک مرکزی: سرپرست یکی از موسسات مالی و اعتباری که دیپلم هم نداشت مسلح وارد بانک می شد و تهدید می کرد
همدلی| فاطمه آقاییفرد: این داستان واقعی است؛ دیروز ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی در جلسه غیر علنی مجلس گفته است: یکی از موسسات مالی و اعتباری 12 هزار میلیارد تومان پول مردم را در حالی جمع کرده بود که سرپرست آن دیپلم هم نداشت و مسلح وارد بانک مرکزی میشد، حتی من را هم تهدید میکرد.» یک گانگستر بازی تمام عیار. از صحبتهای دیروز سیف باید اینطور برداشت کرد که هفت هزار موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز نه تنها از دهه 70 بدون ترس از نظارت و بازخواستی از سوی بانک مرکزی و ارگان های نظارتی مردم را اغوا کردهاند بلکه ششلول بند هایی بوده اند که با تهدید و شاید حتی ارعاب شبکه پولی را تحت تاثیر قرار می دادند. هرج و مرج های امروزی در حوزه پولی کشور به طور قطع می تواند نتیجه همان رفتار ششلول بندهای نظام مالی کشور باشد...
اینروزها شاید بعد از بحران ارز، موسسات مالی و اعتباری، فاجعهبارترین اتفاق اقتصادی باشند. بانک مرکزی حالا دو سالی میشود که با بحرانی شدن اوضاع این هفت هزار موسسه مالی و اعتباری غیرمجاز، دست و پنجه نرم میکند. تا حالا رئیس کل بانک مرکزی در منگنه است؛ مردم، بهارستانیها و البته برخی از مدیران و سهامداران همین غیرمجازها. نگاهی به آرشیو اخبار رسانهها از دو سال گذشته حکایت اخبار موسسات ورشکستهای را به یاد میآورد که در اکثر قریب به اتفاق آنها یا فریاد اعتراض مالباختگان در نقاط مختلف شهر، دامن ولیالله سیف را گرفته یا بهارستانیها را برای استعفای هر چه سریعتر رئیس کل بانک مرکزی وادار کرده است.
ابهام های بسیاری در این باره وجود دارد وسوالهایی که بیجواب ماندهاند.به راستی چه باید کرد برای سپردهگذارانی که به موسسات با رقم سوددهی بالا اعتماد کردهاند؛ آنهم در شرایطی که مهر بانک مرکزی را بر پیشانی خود داشتند؟ در این اقتصادی که حالا با کمبود بودجه مواجه است، چگونه میتوان تاوان اعتماد مردم به موسسات مالی و اعتباری را داد؟ در این میان نقش بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات مالی و اعتباری چیست؟ به باور بسیاری از کارشناسان اقتصادی، بانک مرکزی هیچگاه گزینه مناسبی برای پرداخت پولهای از دست رفته سپردهگذاران نیست. از آنجایی که در صورت استفاده از منابع بانک مرکزی برای جبران سپردههای از دست رفته، تورمی به اقتصاد تحمیل میشود که دود آن چشم همه مردم کشور را میسوزاند.
دیروزنمایندگان مردم او را احضار کرده بودند تا در خصوص عملکرد خود توضیح دهد و یکی از روزهای پراسترس برای رئیس کل بانک مرکزی بود.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفتوگو با خانه ملت، در تشریح نشست دیروزفراکسیون مستقلین ولایی با حضور رئیس کل بانک مرکزی، اظهار داشت: « مطالب بسیاری در این نشست مطرح و به سوالات بخش اعظمی از نمایندگان پاسخ داده شد.»
25 درصد از نقدینگی کشور در موسسات مالی جریان داشت
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این نشست آقای سیف مطرح کرد که در اولین جلسه با مقام معظم رهبری برگزار شد،ایشان دستور به ساماندهی موسسات مالی دادند و از آن زمان برنامه کاری خود را آغاز کرده اند، گفت: سیف اعلام کرد که متاسفانه موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز حجم بسیار زیادی مشکل ایجاد کرده بودند و 25 درصد از نقدینگی کشور در این موسسات در حال گردش بود. طی اقدامی بزرگ میزان نقدینگی در دست موسسات به صفر رسیده است.
سرپرست یکی از موسسات مالی غیرمجاز مسلح وارد بانک مرکزی میشد
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، گفت: رئیس کل بانک مرکزی در این نشست مطرح کرد که یکی از موسسات 12 هزار میلیارد تومان پول مردم را درحالی جمع کرده بود که سرپرست آن دیپلم نیز نداشت و مسلح وارد بانک مرکزی میشد و حتی من را نیز تهدید میکرد.
15 هزار میلیارد تومان از خسارت ضرردیدگان موسسات مالی پرداخت شده است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آقای سیف مطرح کرد که تا کنون یک نفر در قوه قضائیه محکوم نشده است، تصریح کرد: وی در ادامه اعلام کرد پرداخت خسارت به ضرر دیدگان از خطوط اعتباری صورت میگیرد که پشتوانه آن از داراییهای موسسات است و از جیب مردم برداشته نشده و حدود 23 هزار میلیارد تومان با توجه به دارایی موسسات خط اعتباری تشکیل شده که حدود 15 هزار میلیارد تومان آن تا به حال پرداخت شده است. جعفرزاده، ادامه داد: رئیس کل بانک مرکزی در این نشست مطرح کرد که برای حل مشکلات کشور نیاز به انسجام، وفاق و وحدت داریم تا با یکدیگر مشکلات موسسات را حل کنیم و نباید تحت تاثیر جوسازیها قرار بگیریم و باید رفتار عاقلانه داشته باشیم.
ترازنامههای حسابداری کشور مورد تایید مجامع بینالمللی نیست
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آقای سیف در جلسه اعلام کرد که مشکلات ارتباطات با بانکهای جهانی باید حل شود که یکی موانع آن ساختار بانکهای ما است که بسیار قدیمی هستند، گفت: رئیس بانک مرکزی در این نشست ادامه داد یکی دیگر مواردی که باید اصلاح شود استانداردهای حسابداری است، ترازنامههای حسابداری کشور به روز و مورد تایید مجامع بینالمللی نیست.
یک میلیارد و 200میلیون دلار برای خرید کالاهای اساسی و دارو پرداخت شده است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سیف اعلام کرد که تاکنون حدود 7 میلیارد دلار ارز 4 هزار و 200هزار تومان برای تامین نیازهای واقعی کشور تخصیص داده شده و بیش از یک میلیارد و 200میلیون دلار برای کالاهای اساسی و دارو پرداخت شده است، عنوان کرد: همچنین وی ادامه داد با اجرای سیاستهای جدید ارزی طی یک ماه اخیر حدود 1 میلیارد و 200میلیون دلار دیگر ارز از صادرکنندگان غیرنفتی از طریق سامانه نیما و سامانه بانکی خریداری شده است.
وی افزود: سیف در پایان مباحث خود عنوان کرد که سامانه نیما به بانک مرکزی اجازه میدهد تا ارز حاصل از صادرات غیر نفتی کشور را مدیریت کند و برای این منظور تقریبا 4 ماه کار شبانهروزی انجام شده اما متاسفانه توسط برخی از رسانهها دست مایه تمسخر قرار گرفته است.
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه در نشست امروز فراکسیون مستقلین ولایی مقرر شد جلسات کارشناسی بیشتری را با بانک مرکزی برقرار کنند، خاطرنشان کرد: در این جلسات اگر نیاز به قوانین جدید و اصلاح قوانین دارند که باید انجام شود مسئولیت انجام آن را فراکسیون مستقلین قبول کرد و تا زمانی که موضوع موسسات مالی غیر مجاز تعیین تکلیف شود این راه ادامه دارد.