اقتصادبازار: سرپرست رفتگران طبیعت استان اصفهان با تاکید بر اینکه بیشه زیبای ناژوان تا 20 سال آینده به طور کامل نابود می‌شود، گفت: باغات این منطقه به عمد از سوي مالكان خشكانده مي‌شود تا كاربري زمين‌ تغيير كند.

زهره نادریان در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با تاکید بر اهمیت زیست محیطی بیشه ناژوان در حاشیه زنده‌رود، اظهار کرد: با توجه به موقعيت اين منطقه قصد مالكان از خشكاندن باغ‌ها فروش زمين براي برج‌سازي است.

وی با تاکید بر اینکه این بیشه زیبا با روند فعلی تا 20 سال آینده به کلی نابود و به برج و آپارتمان بدل می‌شود، افزود: استانداری اصفهان باید با جديت جلوی این امر را بگیرد چراکه شهرداری‌ها با انواع قوانین و تبصره‌ها می‌توانند کاربری باغات را برای ساخت‌وساز تغییر دهند.

سرپرست رفتگران طبیعت استان اصفهان هم‌چنين از برگزاری همایش مردمی "پاک‌سازی ناژوان" با همکاری و تعامل بین شورای شهر اصفهان و این سازمان مردم نهاد در تاریخ – پنج تیرماه امسال- خبر داد و گفت: این عمل در راستای آگاه‌سازی جامعه در نظافت و حفظ این بیشه است.

نادریان گفت: با کمال تأسف زباله ریزی و سوزاندن درختان امری رایج در ناژوان است و حتی مشاهده مي‌شود که صندلی‌های چوبی قسمت‌های پارک نیز خرد و طعمه آتش شده است.

چالش زباله و پلاستیک ريزي در ورودی شهرها

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: متاسفانه زباله و پلاستیک ریزی در ورودی شهرهای استان مسئله‌ای بغرنج شده و باید مسئولان چاره‌ای برای آن بیاندیشند.

این فعال محیط زیست با تاکید بر اینکه اصفهان در کشور به عنوان شهری تمیز زبانزد است، خاطرنشان کرد: البته نظافت خوب داخل شهر و پارک‌ها را انکار نمی‌کنیم اما ورودی شهری مثل بهارستان یا در جاده خروجی به سمت سپاهان شهر و ... انواع ظرف و زباله‌های پلاستیکی ریخته شده است.

نادریان تاکید کرد: در حال حاضر منظره ورودی شیراز بسیار از اصفهان تمیزتر است و این نکته را در حین مسافرت به آن شهر می‌توان مشاهده کرد.

آموزش حفاظت محیط زیست در مدارس

وی درباره برنامه آموزش حفظ محیط زیست در مدارس گفت: گروه رفتگران طبيعت از سال گذشته تاکنون در تعدادی از مدارس و در تمام مقاطع تحصیلی اقدام به آموزش دانش آموزان دختر کرده است.

سرپرست رفتگران طبیعت استان با بیان اینکه آموزش به دانش‌آموزان پسر نیز در دستور کار این سازمان مردم نهاد قرار خواهد گرفت، افزود: به‌طورکلی دانش آموزان دبستانی را بهتر از دبیرستانی‌ها می‌توان آموزش داد چراکه دبیرستانی‌ها به نوعی از دوره کودکی عبور كرده‌اند و آموزش آنان تلاش بیشتری را نیاز دارد.

نادریان درباره بازخورد آموزش محیط زیست به دانش آموزان خاطرنشان كرد: بر اساس شنیده‌های والدین این محصلان دریافته‌ایم که کودکان پس از تعلیم با مشاهده زباله ریزی در پارک، معابر و... با پافشاری تمام از پدر و مادر درخواست جمع‌آوری و يا نریختن آن را می‌کنند.

وی از همایش جمع‌آوری زباله به نفع بیماران سرطانی در تاریخ - 26 تیرماه- خبر داد و تصریح کرد: این عمل اولين بار در ارومیه انجام شد و زباله‌ها پس از جمع‌آوری به یک کارخانه بازیافت تحویل داده شد که در ازای آن مبلغ 12 میلیون و 600 هزار تومان دریافت و به درمان بیماران سرطانی اختصاص یافت.

اين فعال محيط زيست خاطرنشان کرد: گروه رفتگران طبیعت استان اصفهان نیز سال گذشته طرح جمع‌آوری درب پلاستیکی نوشابه توسط دانش آموزان را داد که طبق این برنامه پس از تحویل درب بطری‌ها یک دستگاه ویلچر توسط کارخانه بازیافت به یک فرد معلول اعطا می‌شود.

نگاه مثبت دولت به محیط زیست

نادریان در خاتمه سیاست دولت فعلی درباره توجه به محیط زیست را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این موضوع را از تلاش‌های رییس سازمان حفاظت محیط زیست در راستای احیای تالاب گاوخونی و دریاچه ارومیه مشاهده می‌کنیم.

وی افزود: دولت نهم و دهم به موضوع محیط زیست بی‌توجهی می‌کرد اما خوشبختانه این روند تغییر یافته و حتی شاهد ورود بازیگران، ورزشکاران و سایر افراد مشهور در برنامه‌های تلویزیونی مربوط به حفاظت محیط زیست هستیم.