اقتصادبازار: : مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با تاکید بر اینکه آینده مدیریت منابع آب کشور وابسته به کنترل هاست، گفت: دستور عملیات اجرایی سد بهشت آباد توسط وزارت نیرو به شرکت آب نیرو داده شده است.
مسعود میرمحمدصادقی در حاشیه هفتمين نمايشگاه صنعت آب و تأسيسات آب و فاضلاب اصفهان در جمع خبرنگاران، با اشاره به اهمیت حوزه آب در استان اصفهان، اظهار کرد: رویکرد وزارت نیرو در دولت یازدهم از دیدگاه سخت افزاری به نرم افزاری تغییر کرده بنابراین برپایی این نمایشگاه اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
وی به خدمات وزارت نیرو و استان اصفهان در بحث توسعه منابع آب، سدها، احداث تونل های انتقال آب و ... اشاره کرد و گفت: در حال حاضر موضوع مدیریت منابع آب در کشور مورد اهمیت است بنابراین بیشترین صرفه جویی منابع آب را باید داشته باشیم.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان، پروژه تعادل بخشی آب های زیرزمینی یکی از مهمترین طرح های وزارت نیروست و کنترل این منابع و آب های سطحی بسیار مورد توجه است بر این اساس برای نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه ها دست یاری به سوی صنعتگران دراز کرده ایم.
وی بیان کرد: متاسفانه در کشور با کمبود تولیدکنندگان این کنتورها مواجه هستیم و با توجه به نیاز شدید به ابزارهای دقیق اندازه گیری، کنترل و ...در نظر داریم با استفاده از توان متخصصان و صاحب نظران داخلی به خودکفایی برسیم.
به گفته میرمحمدصادقی، امروزه در این حوزه موضوع کنترل و نگهداری تعمیرات در سازه های موجود مورد توجه است علاوه بر این بحث صرفه جویی در صنایع مختلف و کشاورزی و همچنین بخش شرب بسیار اهمیت دارد.
نرسیدن آب به پل شهرستان مربوط به مدیریت شهری است
وی همچنین درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا آب در پل شهرستان و روبروی نمایشگاه بین المللی جاری نشد، گفت: این موضوع مربوط به مدیریت شهری است و آب منطقه ای جلو جریان آب را نگرفته و مدیریت شهری باید دریچه ورود آب به پل شهرستان را باز می کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان همچنین در خصوص وضعیت بارش های استان، گفت: هم اکنون در استان اصفهان میزان بارش ها به طور متوسط حدود 50 میلیمتر و مشابه سال گذشته بوده است.
به گفته وی، با توجه به اینکه میزان بارش های استان در درازمدت 57 میلیمتر بود وضعیت استان خوب نیست اما شاهد بارش های نسبتا مناسبی در غرب استان بودیم.
میرمحمدصادقی افزود: میزان بارش ها در سرشاخه های زاینده رود حدود میانگین بلندمدت و معادل 460 میلیمتر بوده است اما میزان آب برف نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشته و در مجموع میزان بارش ها در سال گذشته 10 میلیمتر بیشتر بود.
وی در خصوص میزان آب رها شده در رودخانه بعد از بستن سد زاینده رود، تاکید کرد: هر آبی که از سد زاینده رود در رودخانه رها می شود براساس مصوبه شورای هماهنگی حوضه زاینده رود با حضور وزیر نیرو و استانداران یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری و معاونان چند وزارتخانه، سازمان محیط زیست و مدیریت و برنامه ریزی است و شرکت آب منطقه ای اصفهان تنها اجراکننده تصمیمات این شورا است.
جاری شدن زاینده رود به معنای آب زیست محیطی است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با تاکید بر اینکه جاری شدن آب محیط زیست به معنای احیای تالاب گاوخونی نیست، افزود: آب جاری شده در زاینده رود، آب زیست محیطی نامیده می شود چرا که رودخانه و تالاب 176 میلیون مترمکعب آب نیاز دارند و آب رها شده تنها در سطح شهر اصفهان جاری است.وی با بیان اینکه برای حیات زاینده رود حدود 4 متر مکعب آب خروجی سد زاینده رود است، گفت: در حال حاضر ذخیره سد زاینده رود 247 میلیون متر مکعب است.
میرمحمدصادقی در ادامه در خصوص پر کردن چاه های غیرمجاز، افزود: مطابق دستور وزارت نیرو برای طرح تعادل بخشی زاینده رود، امسال باید حدود 400 حلقه چاه پر می شد اما هدف گذاری استاندار اصفهان پر کردن 700 حلقه چاه بود که تاکنون 500 حلقه چاه مسدود شده است.
وجود 50 هزار چاه مجاز و غیر مجاز در استان
به گفته وی، در استان اصفهان 50 هزار حلقه چاه مجاز و غیرمجاز وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با تاکید بر اینکه کاهش آب های زیرزمینی به عنوان یکی از مشکلات ملی کشور که برای تعادل بخشی نیازمند تدوین برنامه ای ملی است، افزود: برنامه وزارت نیرو برای تعادل بخشی آب های زیرزمینی 5 ساله است و باید طبق برنامه ای 20 ساله میزان آب های زیرزمینی به عدد قبلی بازگردد.
وی همچنین با اشاره به اینکه تاکنون 500 کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز نصب شده است، گفت: طبق برنامه ریزی وزارت نیرو تا پایان امسال باید 4 هزار کنتور هوشمند بر چاه های مجاز نصب شود.
میرمحمدصادقی بیان کرد: متاسفانه سازندگان کنتور در کشور معدود هستند و ظرفیت تولید آنها پایین است و طبق قانون مردم باید هزینه خرید کنتورها را پرداخت کنند و براین اساس مطابق دستورالعملی توسط وزارت نیرو این هزینه به صورت وام به مردم پرداخت می شود و هم اکنون در حال عقد قرارداد هستیم.
استقرار مدیریت یکپارچه حوضه زاینده رود
وی با تاکید بر ضرورت همکاری کشاورزان، صنایع و آب و فاضلاب در این خصوص، بیان کرد: آینده مدیریت منابع آب کشور وابسته به کنترل هاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه قیمت این کنتورهای هوشمند برای نصب بر روی چاه ها حدود 5 تا 6 میلیون تومان است، تصریح کرد: برای کمک به کشاورزان قرار است این هزینه به صورت وام سه ساله به کشاورزان پرداخت شود.
وی همچنین در خصوص میزان برداشت آب در بالادست زاینده رود، گفت: مطابق مصوبه 9 ماده ای شورای عالی آب، مدیریت یکپارچه حوضه زاینده رود طی دو سال گذشته در شرکت مدیریت منابع آب مستقر شده که وظیفه کنترل و پایش برداشت ها را دارد.
به گفته میرمحمدصادقی، مدیر حوضه زاینده رود تعدادی مشاور را برای انجام دو وظیفه گشت زنی در مناطق مشترک آبی و همچنین کنترل میزان برداشت ها مستقر کرده است.
سهم 237 میلیون مترمکعبی چهارمحال و بختیاری از حوضه زاینده رود
وی افزود: میزان برداشت آب در بالادست و پایین دست سد زاینده رود در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری رصد می شود و تمام برداشت های حوضه زاینده رود شفاف شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با تاکید بر اینکه مطابق مصوبه 9 ماده ای احیای حوضه زاینده رود هر گونه بارگذاری جدید بر حوضه زاینده رود از سوم دی ماه 92 به بعد ممنوع است، تصریح کرد: بارگذاری ها در قالب تخصیص های داده شده به استان ها است.
به گفته وی، سهم استان چهارمحال و بختیاری از حوضه زاینده رود 237 میلیون متر مکعب است و حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان سهم اصفهان و یزد است.
میرمحمدصادقی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان پیشرفت مصوبه 9 ماده ای احیای حوضه زاینده رود، گفت: بنا به درخواست مدیر حوضه قرار است با ارائه گزارش ها سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری میزان پیشرفت این مصوبه مشخص شود.
به گفته وی براساس این مصوبه تونل گلاب مصوب شده همچنین دستور عملیات اجرایی سد بهشت آباد به شرکت آب نیرو وابسته به وزارت نیرو داده شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان تاکید کرد: مهمترین قسمت بهشت آباد اجرای سد آن است که با نامه استانداران 4 استان به وزیر نیرو عملیات احداث آن آغاز شد و هم اکنون در حال تعیین پیمانکاران است.
وی افزود: کل برداشت ها از پروژه بهشت آباد 580 میلیون متر مکعب تعیین شده که سهم اصفهان 250 میلیون متر مکعب است.