با وجود گسترش سفرهای ماجراجویانه اما تعداد مکان های ممنوعه و یا ضوابط چگونگی ورود و دسترسی به مناطقی که در حوزه استحفاظی دستگاه هایی غیر از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند، مشخص نیست. کویر لوت، چشمه های باداب سورت، پارک ملی کویر، قرق های حیات وحش و اراضی و مناطق حفاظت شده از جمله مکان هایی هستند که گردشگر برای ورود به عمق آن ها و یا حتی دسترسی اولیه، به مجوز سایر نهادها و هماهنگی با آنها نیاز دارد.

موارد زیادی پیش آمده که گردشگر به چشمه های «باداب سورت» مراجعه کرده اما با فنس کشی و مهار مواجه شده است، اما در هیچ کجا اطلاعاتی درباره ضرورت دریافت مجوزِ ورود به حریم این چشمه ها منتشر نشده است. درباره «کویر لوت» نیز شرایط مشابهی حاکم است، طبق زون بندی این کویر، تنها ورود به بخش هایی از آن برای گردشگر امکان پذیر است و برای دسترسی به عمق این کویر، هماهنگی با نهادهای محلی و حتی انتظامی ضرورت دارد. برای ورود به منطقه ای چون «پارک ملی کویر» و دسترسی به کاروانسرای «قصر بهرام» هم حتما باید با سازمان حفاظت محیط زیست هماهنگی کرد.

به طور معمول در مناطقی با حساسیت بالا، تابلوهای «عکاسی ممنوع» نصب می شود اما کم پیش آمده در مناطقی که به عنوان جاذبه گردشگری معرفی شده اند و یا از گذشته در مسیر سفر بوده اند ولی اینک ورود به آن ها محدود و یا ممنوع شده، تابلو و یا نشانه ای برای آگاهی از شرایط ورود به آن مناطق نصب شده باشد.

برخی از این مکان ها به لحاظ طبیعی شرایط ایمنی ندارند مثل محیط های باتلاقی در دل کویرها که جان بسیاری از گردشگران را به خطر انداخته اما حتی یک تابلو به منزله هشدار در آن مناطق نصب نشده است. بعضی از مناطق هم به دستور محاکم قضایی به طور "موقت" ورود ممنوع می شوند که درباره آن ها معمولا اطلاعاتی منتشر نمی شود. چنین اطلاعاتی را تنها از گردشگرانی که پیش تر به این مناطق رفته اند و دچار مشکل شده اند می توان به دست آورد.

ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در این باره به ایسنا گفت: ما این وظیفه را برای خود قائلم که به گردشگر اعلام کنیم به کدام مناطق می تواند وارد شود یا نباید وارد نشود و در چه مناطقی همراهی راهنمای گردشگری ضرورت دارد.

او ادامه داد: معمولا بیشتر تصمیم گیری ها درباره تعیین ضوابط ورود به یک منطقه خاص در داخل استان گرفته می شود، برای همین مقرر شد در جلسات کمیسیون ارتقای امنیت گردشگران، تصمیم گیری سایر نهادها و دستگاه ها در ارتباط با اعمال محدودیت و ممنوعیت ورود گردشگران به مناطق استحفاظی آنها، به این وزارتخانه اطلاع داده شود تا ما هم متعاقب آن اطلاع رسانی عمومی کنیم.

معاون گردشگری همچنین گفت: پروژه مشترکی را نیز با یکی از سازمان ها پیش می بریم تا مکان هایی که ورود گردشگر به آنها ممنوع است و یا محدودیت دارد مشخص شود. سامانه ای را نیز طراحی می کنیم که این مکان ها در آن قرار داده شود تا گردشگر از ضوابط و شرایط ورود به آن ها مطلع شود. در این پروژه حریم و ضوابط ورود به مناطق ممنوعه گردشگری مشخص خواهد شد.