طراح دکوراسیون داخلی موفق کسی است که با اصول طراحی دکوراسیون آشنایی کافی داشته و توانایی اجرا و چیدمان مطابق با فضا و سبک مورد نظر را داشته باشد. امروزه هنر دکوراسیون داخلی بسیار مورد توجه قرار دارد، به طوری که افراد زیادی به صورت حرفه‌ای به این کار مشغول هستند. جهت داشتن دکوراسیون منزل زیبا باید قبل از همه چیز به اصول مهم در طراحی دکوراسیون واقف بود. رعایت برخی اصول ساده و کاربردی در نحوه چیدمان می‌تواند تأثیر شگرف در دکوراسیون داشته باشد.

یکی از مزیت‌های ویژه طراحی دکوراسیون ایجاد تنوع و حس تازگی در افراد است. خانه جایی است که افراد اوقات زیادی را در آن می‌گذرانند، از این‌رو داشتن فضایی دلنشین و جذاب موجب ایجاد روحیه شاداب و باطراوت می‌شود.

تغییر دکوراسیون منزل می‌تواند علاوه بر تغییر فضای داخلی تأثیر مثبتی بر روحیه و تفکرات شما نیز برجای می‌گذارد. قبل از شروع به کار باید عناصر مهم دکوراسیون داخلی را بشناسید پس با ما همراه باشید.

عناصر مهم دکوراسیون داخلی

عناصر مهم دکوراسیون داخلی تأثیر زیادی در اجرای بی عیب و نقص و ایده آل خواهند داشت. هر کدام از این عناصر چنانچه نادیده گرفته شوند، اجرای دکوراسیون به طور کامل انجام نخواهد شد.

نور و روشنایی: یکی از عناصر مهم در طراحی دکوراسیون بشمار می‌رود. داشتن نور کافی و نورپردازی از اصول مهم دکوراسیون بوده که جلوه و نمای خاصی به اشیا می‌دهد. هر مکانی نیاز به نور مختص خود دارد. به عنوان مثال میزان نور اتاق خواب با اتاق نشیمن و یا اتاق مطالعه متفاوت است.

رنگ: عنصر مهم دیگر در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده از رنگ‌ها است. رنگ عنصر ارزان قیمت ولی بسیار پرکاربرد است، پس تا می‌توانید از معجزه رنگ‌ها در دکوراسیون منزل نهایت استفاده را داشته باشید. رنگهای گرم مانند قرمز، رنگهای سرد مانند آبی و رنگهای خنثی به تناسب انرژی که به محیط اطراف خود می‌دهند در مکان‌های مختلفی استفاده می‌شود. رنگ‌ها موجب کوچک یا بزرگ دیده شدن محیط می‌شوند و تأثیرات مستقیم بر روی افراد دارند.

ایجاد تعادل: از دیگر عناصر مهم در طراحی دکوراسیون داخلی، ایجاد تعادل در محیط است. حفظ تعادل در نحوه چیدمان یکی از جنبه‌های زیبایی شناختی محیط است.

هارمونی اجزای دکوراسیون: نکته مهم دیگر در طراحی دکوراسیون داخلی رعایت هارمونی اجزا است. چنانچه از هر سبک دکوراسیون استفاده می‌کنید و یا در انتخاب وسایل، نحوه چیدمان، استفاده از رنگهای متضاد و یا بکارگیری بافت‌های گوناگون باید هماهنگی را در نظر بگیرید. هماهنگی مبلمان با فضای محیط، هماهنگی رنگ و مدل پرده‌ها با مبلمان و یا هماهنگی رنگ و اندازه کف پوش‌های خانه با متراژ برخی از این موارد است.

انواع سبک دکوراسیون منزل

انواع سبک دکوراسیون داخلی با توجه به نوع و سبک به کار بردن عناصر اصلی در طراحی دکوراسیون تعریف می‌شود. بنابراین هر یک از انواع سبک دکوراسیون با الهام گرفتن از ایده‌ای خاص اجرا می‌گردد. انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی بسیار متنوع هستند به طوری که بیش از ۴۰ نوع سبک دکوراسیون داخلی وجود دارد. برخی از انواع رایج سبک دکوراسیون به شرح ذیل معرفی می‌شود:

سبک دکوراسیون مدرن: در سبک دکوراسیون مدرن از مبلمان و لوازم استیل، فلزی و شیشه‌ای استفاده می‌شود. طراحی ساده، لوازم براق و شفاف و خطوط منظم و استفاده از رنگهای سفید و رنگی ساده از ویژگی‌های بارز این سبک است. در سبک مدرن اشکال هندسی و منحنی کاربرد زیادی دارند.

سبک دکوراسیون کلاسیک: در این نوع سبک رنگ‌های ملایم و طرح و نقش‌های ظریف بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد.

سبک دکوراسیون روستیک: در این سبک از بافت‌ها و مواد برگرفته از طبیعت استفاده زیادی می‌شود. انواع نی، چوب وحصیر و لوازم چوبی در این سبک جهت طراحی دکوراسیون داخلی منزل بکار می‌روند.

سبک دکوراسیون تلفیقی:  در سبک تلفیقی می‌توانید از تمام اجزای سبک‌های دیگر که مورد پسند شماست در آن استفاده کنید. در این نوع سبک همه چیز آزاد است ولیکن باید مواردی مانند هارمونی رنگ، اجزا و بافت را در نظر داشته باشید.

سبک ایرانی اسلامی: در سبک ایرانی از رنگ‌ها و نقوش ایرانی استفاده می‌گردد. از نقوش ایران باستان تا گلیم‌ها و قالی‌های ایرانی و با رنگهای شاد و سرزنده. در سبک ایرانی می‌توانید با بکارگیری هوشمندانه لوازم و چیدمان درست یک سبک ایرانی و مدرن داشته باشید.

سبک‌های دکوراسیون داخلی منزل بسیار زیاد هستند که می‌توانید از آنها با توجه به فضا و نوع سلیقه خود استفاده نمائید. از دیگر سبک‌های دکوراسیون منزل می‌توان سبک مدیترانه‌ای، مینی‌مال، صنعتی، اسکاندیناوی، سنتی، شرق دور، فرانسوی، بوهمیان، شبی شیک، ساحلی، معاصر و … را نام برد.