اقتصاد بازار: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: ۳۰۰۰ نفری که در پلاسکو بیکار شده اند در صورتی که بیمه تامین اجتماعی داشتند مشمول بیمه بیکاری اندو حکم پرداخت مستمری به حادثه دیدگان بدون روال قانونی صادر می شود.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی شامگاه گذشته در ارتباط تلفنی با برنامه تیتر امشب گفت: از اولین ساعات وقوع این حادثه تمامی واحدها به حال آماده باش درآمده است، تمام هزینه ها رایگان خواهد بود، حکم پرداخت مستمری حادثه دیدگان نیز بدون روال قانونی پرداخت می شود.
تقی نوربخش افزود: برآوردها نشان می دهد که بیش از 3000 نفر در این واحدها مشغول به کار که البته بیمه هم بوده اند می توانند از یکشنبه به اداره کار در تهران مراجعه کنند که مشمول بیمه بیکاری و یا به کاری معرفی می شوند.
وی افزود: ابعاد این حادثه بسیار گسترده بوده، حدود 1500 میلیارد تومان سرمایه از بین رفته است، من از مردم می خواهم که از فردا تا شب عید تنها پوشاک ایرانی بخرند و عملا از تولیدکنندگان حمایت کنند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از مردم خواست برای رونق کسب وکار و حمایت ازتولید در کشور تا شب عید از کیف وکفش ایرانی و تولید داخل خرید کنند.
رئیس اتاق اصناف و دیگر مهمان برنامه افزود: گروهی باهدف تحریک و یا دلسردی مردم گام برمی دارند که باید جلوی آنها گرفته شود اینکه خسارت ها زیاد است و یا اینکه کسی به فکر اصناف نیست و غیره، برخی از جریانات سیاسی هم به این حادثه دامن می زنند که نباید به این موضوع توجه و یا دامن زد.
علی فاضلی گفت: 560 بنگاه با سرمایه شخصی دست به اشتغال زده اند، بیش از 3000 نیروی کار از فردا بیکار شده اند، بیش از 98 درصد از مجموعه پخش کننده تولیدات خود بودند و عملا کارگاه ها در این ساختمان کم بوده اند. ما کمیته ای را از روز قبل تشکیل دادیم تا ببینیم میزان سرمایه تلف شده چقدر بوده است؟ اعم از سرقفلی و پوشاک؛ ما تا ظهر فردا میزان خسارت ها را برآورد می کنیم.
وی افزود: این بنگاه ها حتما اطلاعات لازم را از طریق اتحادیه های صنفی خود در اختیار اصناف بگذارند، اتحادیه پیراهن دوزان بیشترین آسیب را دیده است که بیش از 400 بنگاه را شامل می شده است.
فاضلی گفت: ملک این واحدها بیمه نبوده است بلکه حدود 100 واحد تولید در پلاسکو بیمه داشته اند که حدودا یک ششم از 560 واحد را شامل می شده است. اینها تولیدکنندگان بودند که محصولات خود را پخش می کردند، فعلا مشکلات این کارگاه ها در حال احصا است.
رئیس کل بیمه مرکزی در ارتباط تلفنی گفت: البته الان صحبت از بیمه زود است، در باره بیمه باید گفت این ساختمان ایمنی لازم را نداشته است، با توجه به اینکه بیمه اتش سوزی اختیاری است و اجباری نیست.
همتی افزود: از 560 واحد تولیدی که درپلاسکو مشغول بودند فقط 160 واحد بیمه بودند که 25 درصد مجموعه را تشکیل می دادند.
وی بیان داشت: سقف تعهدی بیمه ها نیز کم بوده است و نمی توان کامل پرداخت کرد. مجموع تعهدی که بیمه نسبت به این ساختمان دارد کمتر از 40 میلیارد تومان است. سرقفلی نیز بیمه نشده است چون سرقفلی از بین نمی رود و اگر ساختمان ساخته شود ارزش همان ملک برای مالک حفظ می شود. امیدواریم اینگونه حوادث باعث شود که نسبت به بیمه توجه بیشتری شود.
وی افزود: همه شرکت های بیمه ای آمادگی دارند که خسارت را در اسرع وقت پرداخت کنند اما ارزش جان عزیزانی که فداکاری کردند و متاسفانه در میان ما نیستند سازمان اتش نشانی نیز مسولیت را پذیرفته که به موقع رسیدگی می شود و از نظر بار مالی انجام و پرداخت خواهد شد.
همتی در ادامه افزود: ایران یکی از ده کشور حادثه خیز جهان است درصدد هستیم که بیمه زلزله را اجباری کنیم اما بیمه آتش سوزی اختیاری است چون شخص مال خودش را بیمه می کند و نمی توان اجبار کرد. اما فکر می کنم وظیفه نهاد های صنفی است که تاکید شود مراکز تجاری نسبت به بیمه آتش سوزی اقدام کنند. ما می گوییم بیمه هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است، بنابراین ما نیز آمادگی همکاری داریم تا پوشش بیمه در کشور بیشتر شود.