پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: جمعه 10 فروردین 1403, 19 رمضان 1445, Friday 29 March 2024
کد خبر: 12880
منتشر شده در شنبه, 17 خرداد 1399 23:55
تعداد دیدگاه: 0

قیمت جهانی مواد غذایی برای چهارمین ماه متوالی در ماه مه کاهش یافت. به گزارش سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو)، این کاهش قیمت‌ها به خاطر شیوع و همه‌گیری ویروس کووید-۱۹ بوده که کوچک شدن اقتصادها را به همراه داشته و منجر به عرضه کالاها بیش از میزان تقاضا برای آنها شده است.  

شاخص قیمت مواد غذایی فائو که با بررسی قیمت‌های بین‌المللی کالاهای معامله شده متداول به دست می‌آید نشان می‌دهد این شاخص در ماه مه به‌طور متوسط با ۵/ ۱۶۲ امتیاز، ۹/ ۱ درصد نسبت به ماه قبل پایین‌تر بوده و به کمترین میزان خود از دسامبر ۲۰۱۸ رسیده است. به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل روزنامه «دنیای اقتصاد» شاخص قیمت لبنیات فائو از ماه آوریل ۳/ ۷ درصد کاهش یافته است که منجر به افت شدید قیمت‌های کره و پنیر، به دلیل عوامل عرضه فصلی و کاهش تقاضای واردات شده است و به‌طور متوسط ۶/ ۱۹ درصد پایین‌تر از سال گذشته است. قیمت شیرخشک کمی تعدیل شد، اما شروع مجدد فعالیت‌های اقتصادی در چین باعث رشد تقاضا شد.  شاخص قیمت شکر روند صعودی داشت و نسبت به ماه قبل ۴/ ۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد. نیمی از کاهش قیمت‌ها در ماه آوریل به دلیل رشد مجدد قیمت‌های جهانی نفت خام و همچنین برداشت‌های کمتر از حد انتظار در هند به‌عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده و تایلند به‌عنوان دومین صادر‌کننده بزرگ جهانی جبران شد. بر این اساس، شاخص قیمت غلات از ماه آوریل ۰/ ۱ درصد کاهش یافته است. شاخص قیمت روغن نباتی نیز با ۸/ ۲ درصد کاهش به پایین ترین سطح ۱۰ ماه اخیر رسید.  شاخص قیمت گوشت در ماه مه ۸/ ۰ درصد کاهش یافت و نسبت به ماه مه سال گذشته به‌طور متوسط ۶/ ۳ پایین‌‌تر بوده است و این در حالی است که قیمت گوشت گاو افزایش یافته و قیمت گوشت مرغ و خوک همچنان در حال سقوط است.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید