• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: یکشنبه 22 تیر 1404, 17 محرم 1447, Sunday 13 July 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 9330
منتشر شده در دوشنبه, 15 مهر 1398 09:10
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
دبیر انجمن برنج مدعی شد

برنج ایرانی تقلبی زیر سر تهرانی‌هاست

توضیحات

 اختلاط‌ برنج ایرانی و خارجی موضوعی است که این روزها چالش بیشتری برای مشتریان ایرانی داشته است. مشتریانی که ذائقه‌شان به برنج ایرانی عادت دارد و حالا گستردگی این تقلب صدایشان را درآورده است. با این حال دبیر انجمن برنج معتقد است که این تقلب نه از قطب برنج ایران یعنی شمال که از تهران ریشه می‌گیرد.

 

جمیل علیزاده شایق، دبیر انجمن برنج درباره مباحث مطرح‌شده مبنی بر این‌که برنج‌های وارداتی از بندر چابهار به شمال کشور منتقل و در آن‌جا با انواع ایرانی مخلوط می‌شود، گفت: «چنین چیزی صحت ندارد و این شایعات برای تخریب و زیرسوال‌بردن کیفیت برنج‌های شمال مطرح می‌شود.» شایق در این زمینه به شهروندآنلاین می‌گوید: «در شمال به‌مراتب کمتر چنین اتفاقی می‌افتد، زیرا تولید برنج در شمال هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی در 10‌سال گذشته بی‌سابقه بوده است. البته ممکن است به ندرت این اتفاق بیفتد اما درتهران و شهر‌های بزرگ این اتفاق در حجم گسترده‌ای اتفاق می‌افتد، زیرا در انبار‌ها این اختلاط صورت می‌گیرد و سپس در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.»

دبیر انجمن برنج در ادامه توضیح می‌دهد: «در رابطه با برنج‌های وارداتی، توزیع این برنج‌ها اعم از تهران و شهرستان‌ها با توجه به افزایش تولید برنج در ‌سال‌جاری تا آبان‌ماه انجام نمی‌شود. همچنین معاون بازرگانی وزارت صمت در طی صحبت‌هایی که داشتیم، چنین قولی را دادند که فعلا برنج‌های وارداتی توزیع نمی‌شوند، بنابراین برنجی توزیع نمی‌شود تا اختلاطی صورت بگیرد اما درعین حال اگر حتی یک مورد این اختلاط صورت بگیرد، سازمان‌های نظارتی مجبورند این موضوع را بررسی کنند.»

او ادامه می‌دهد: «از ‌سال92 که برنج‌های آلوده هندی را با برنج‌های ایرانی مخلوط کردند و در کیسه‌هایی با برند ایرانی ارایه دادند و ملت هم آن را خریداری کردند و متوجه آلودگی آن شدند، از همان زمان انجمن برنج نسبت به این موضوع هشدار و تذکر داد که سازمان‌های نظارتی به صورت جدی‌تری به کار خود مشغول باشند که البته سازمان‌های نظارتی به درستی ایفای نقش نمی‌کنند.»

اما چرا کاهش قیمت دلار و البته افزایش تولید برنج ایرانی نتوانست قیمت‌ها را کاهش دهد؟ علیزاده شایق درباره این موضوع توضیح داد: «برنج‌های داخلی از کیفیت خوبی هم برخوردارند، اما قیمت تمام‌شده بالایی هم دارند؛ یعنی هزینه تولید برنج ایرانی به دلیل این‌که نتوانستیم به کشاورز‌ها کمک کنیم و در کنار آنها قرار گیریم، بالا رفته؛ ما داشتیم کشت برنج را به صورت مکانیزه پیش می‌بردیم که به خوبی هم پیش می‌رفت اما متاسفانه یکی دو‌سال است که از تولیدکنندگان ماشین‌آلات داخلی حمایت نمی‌شود، همچنین چون قیمت ارز بالا رفته، واردات ماشین‌آلات هم به‌صرفه نیست؛ در نتیجه کشاورز‌ها کمتر می‌توانند از ماشین‌آلات استفاده کنند و دوباره به دوران گذشته بازگشته‌ایم.»

او ادامه می‌دهد: «امسال شالیکاران به جای استفاده از ماشین‌آلات از نیروی انسانی استفاده می‌کنند و مانند گذشته خانم‌ها و نیروی جوان به مزرعه‌ها نمی‌روند و تعداد انگشت‌شماری که به این کار مشغولند، قیمت را بالا می‌برند. امسال هزینه تولید برنج بالا بود درحالی ‌که قیمت جهانی برنج‌های صادراتی امسال کاهش داشت. به عبارتی برنج‌هایی که در دنیا صادر می‌شود، چندسالی است که کاهش قیمت دارند؛ بنابراین برنج ارزان وارد می‌شود و چه بهتر که با برنج‌های با کیفیت ایرانی مخلوط شود و با قیمت برنج گران فروخته شود، درصورتی که برنج با برند‌های ایرانی فروخته می‌شود. برای همین است که برای واردات برنج همه در تلاشند؛ چراکه از نظر مالی مقرون به‌صرفه است.»

دبیر انجمن برنج همچنین توضیح داد: «برنج جزو معدود محصولات کشاورزی است؛ زمانی که برداشت می‌شود، به صورت مستقیم عرضه نمی‌شود، برای همین افراد مجبورند شالیزار‌ها را به کارخانه‌های شالیکوبی ارایه دهند، که تبدیل به برنج شود، به همین جهت کشاورز به جای این‌که یک‌بار به کارخانه ارایه دهد و کارمزد بالایی از آنها بگیرد که البته جایی برای فروش ندارد، مقوله‌ای که در کره‌جنوبی شرایط آن به راحتی برای کشاورزان فراهم شده است و کشاورزان به صورت اشتراکی مغازه‌ای را باز کرده‌اند و به صورت اشتراکی مستقیم محصولات خود را به فروش می‌رساندند، اما چنین پتانسیلی درکشور ما وجود ندارد که درصورت وجود آن دیگر تقلب و اختلاط برنج صورت نمی‌گرفت.»

دیدگاه‌ها  

0 #1 درکام 1398-07-15 16:35
برنج ایرانی اگر قاطی داشته باشه از پختش معلوم میشه. یا خوب درنمیاد یا اگر قاطی برنج هاشمی درجه یک مثلا برنج شیرودی زده باشن بعد از پخت برنج خشک میشه. با دقت به این موارد میشه از خرید جنس تقلبی جلوگیری کرد.
نقل قول کردن
بازآوری فهرست دیدگاه‌ها

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

استمرار و نظم در اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق برای حفظ تاب‌آوری شبکه ضروری است
۷۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست اجراست
هدف‌گذاری گروه فولاد مبارکه برای تحقق تولید فولاد سبز
حرکت فولاد مبارکه برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در راستای کاهش ناترازی‌های انرژی و حمایت از صنعت کشور است
در بهار امسال درآمد گمرکات استان اصفهان ۵۳ درصد رشد داشت
رویای چینی و روسی
بازگشت ابربحران به برق
قله‌زنی بیت‌کوین
نقره چگونه طلایی شد؟
بازار بي‌لنگر
ریال‌گریزی مهاجران
طلا و ارز پناهگاه سرمايه حقيقي‌ها
نه جهش، نه تولید، نه مسکن!
وفاق با صف‌های فروش!
دغدغه‌ها، چالش‌ها و راهکارهای پیش‌روی صنعت فولاد
بودجه ۲,۸۰۰ میلیارد تومانی برای پروژه‌های محله‌محور در اصفهان
کشف ۱۵ دستگاه ماینر غیرمجاز در یک واحد گلخانه‌ای در شهرستان چادگان
استان اصفهان قطب صادرات محصولات شیلاتی کشور
گزارش تفصیلی عملکرد بانک قرض‌الحسنه مهر ایران استان اصفهان در سه‌ماهه اول سال 1404
هم‌افزایی، توانمندسازی و ایجاد تعاملات حرفه‌ای سه وظیفه اصلی انجمن دانش‌بنیان استان اصفهان
پيشنهادهايي براي تاب‌آوري اقتصاد ايران
فشار حداكثري يا آغاز بازي تازه؟
تراژدی راه‏‏‌آهن سریع‌السیر
فراخوان نصب سامانه‌های خورشیدی پشت بامی
بریکس در غیاب سران
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا