• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: دوشنبه 8 دی 1404, 9 رجب 1447, Monday 29 December 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 12684
منتشر شده در جمعه, 02 خرداد 1399 23:51
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل

بورس نتوانست نقدینگی را سر به راه کند

توضیحات

در حالیکه گفته می‌شود رشد بورس می‌تواند نقدینگی را به این بازار هدایت کند و مانع حرکت به بازارهایی چون طلا و ارز شود، افزایش قیمت روزهای اخیر این بازارها نشان می‌دهد که این ایده عملی نشده و یک کارشناس اقتصادی نیز معتقد است که باید نقدینگی و رشد آن کنترل شود و نه تنها بورس بلکه بازارهای دیگر هم نمی‌توانند آن را هدایت کنند زیرا، مردم براساس سوددهی سرمایه خود را حرکت می‌دهند.

 

پس از عرضه سهام اموال دولتی در بورس و آزادسازی سهام عدالت که در آینده امکان مدیریت این سهام را از سوی دارندگان آن فراهم خواهد کرد، گفته می‌شد که بر اثر این تحولات در این بازار و رشد شاخص آن نقدینگی به سمت بورس حرکت خواهد کرد و مانع از هدایت آن به سمت بازارهایی همچون طلا، ارز، سکه و... خواهد شد؛ به گونه‌ای که یک کارشناس اقتصادی_لطفعلی بخشی یکی از تاثیرات مثبت عرضه سهام دولت در بورس را این می‌داند که در پی رشد بورس کسانی که می‌خواهند پول و سرمایه خود را سرمایه گذاری کنند سراغ ارز، طلا و مسکن نمی‌روند و این موضوع برای اقتصاد ما مفید است.   

در حالیکه اکنون که در روزهای اخیر بورس با مقداری افت مواجه شده،  بازار طلا و ارز تحت تاثیر آن افزایش قیمت پیدا کرده‌اند و با این حساب، این قضیه که رشد بورس مانع از حرکت نقدینگی به سمت بازارهای دیگر می‌شود در محل تردید قرار می‌گیرد زیرا  این بازار هم همانند سایر بازارها دچار تحولات و نوسانات می‌شود.  

نقدینگی کنترل شود نه هدایت 

در این زمینه کامران ندری به ایسنا توضیح داد: زمانی که نقدینگی ایجاد می‌شود، قابل مدیریت نیست و مردم با انجام معاملات خود مسیر حرکت آن را مشخص می‌کنند. بنابراین، باید رشد نقدینگی کنترل شود و هدایت آن چه به دست بورس یا هر بازار دیگری میسر و از نظر علم اقتصاد منطقی نیست. آنچه که مهم است این است که رشد نقدینگی باید متناسب با رشد اقتصادی کشور باشد، در غیر اینصورت موجب افزایش تورم و قیمت‌ها خواهد شد.  

وی ادامه داد: این تصور غلط است که اگر قیمت سهام در بورس به صورت غیرطبیعی رشد کند، مشکلی در اقتصاد ایجاد نخواهد شد بلکه، در صورت افزایش قیمت سهام به صورت غیرطبیعی یا باید سقوط کند یا قیمت‌ها در سایر بازارها هم به همان نسبت افزایش پیدا کند.  

رشد قیمت در بورس، قیمت سایر بازارها را هم افزایش می‌دهد 

در ادامه این کارشناس اقتصادی افزود: نمی‌شود رشد قیمت‌ها در بازاری بالا باشد اما در سایر بازارها ثابت باشد زیرا، در یک زمانی این رشد متوقف می‌شود و سرمایه‌ها به سایر بازارها حرکت می‌کند.  

به گفته این استاد دانشگاه افرادی که در بازار سرمایه سود زیادی کسب کرده باشند، طبیعتا سرمایه خود را به بازارهای دیگری چون طلا، ارز، سکه و... می‌برند تا سود چندین برابر کسب کنند. گاهی ترس و نگرانی از سقوط بورس باعث می‌شود که سرمایه خود را به بازارهای دیگر منتقل کنند و این اتفاق در حال رخ دادن است.  

باید رشد قیمت در بورس متعادل شود 

ندری با بیان اینکه راه حل مناسب در این زمینه متعادل کردن رشد قیمت‌ها در بازار سرمایه است، گفت: یک مدت بازارهای طلا و ارز از نظر قیمتی پیشی می‌گیرند و پس از مدتی بازار سرمایه در این زمینه پیشی می‌گیرد که این عمل یک مارپیچ است و در نهایت قیمت دارایی‌ها در تمام بازارها رشد می‌کند.  

وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: اقدام موثر در این زمینه متعادل کردن رشد قیمت‌ها در بورس بود که باید رشد بورس با رشد اقتصادی هم همخوانی داشته باشد. نمی‌شود که رشد اقتصادی صفر باشد و قیمت سهام شرکت‌ها به طور میانگین افزایش پیدا کند. اکنون هم می‌توان رشد بورس را متعادل کرد.  

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

تثبیت در داخل؛ جهش در صادرات
پایداری تولید و کنترل کیفیت در شرایط جوی دشوار فولاد مبارکه
ترسیم راهبردهای آینده فولاد مبارکه با نگاه سیستمی و توجه به سرمایه انسانی
انتخاب گروه فولاد مباركه به‌عنوان كارفرمای پژوهشی برتر استان اصفهان
توزیع بیش از ۴۴هزار تن کود شیمیایی یارانه ای
ضدعفونی هزار ان خودرو و 250 هزار مترمربع از کشتارگاه، ایستگاه های جمع آوری شیر و دامداری ها
بازدید دادستان شهرستان نایین از کشتارگاه دام این شهرستان
ماتريس بازي در ايران
گذار پارادايمي از اقتصاد يارانه‌اي به واقع‌گرايي انقباضي
هزینه تصمیمات غلط روی دوش مردم
تحقق امنیت غذایی کشور نیازمند تدابیر دولت در تامین به موقع نهاده ها است
رشد تولید در گروه فولاد مباركه
دادستانی کل کشور حامی معنوی اولین المپیاد ملی حقوق شد
نقش کلیدی بازچرخانی پساب در حفاظت از منابع آبی
جشنواره آفتاب امید و توانمندی را در آیینه ی هنر بازآفرینی می کند
چالش‌های نوین صادرات در ترازوی گمرک و انجمن صادرکنندگان اصفهان
تخصیص ۵۵۰۰تن انواع کودهای یارانه دار در استان اصفهان
تقدیر استاندار اصفهان از مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان دبیر جشنواره کارآفرینان برگزیده هفته پژوهش و فناوری استان اصفهان
قطع برداشت آب زاینده‌رود توسط پالایشگاه اصفهان
بررسی روند اجرایی فعالیت‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان
بی‌قانونی، آفتی بزرگ‌تر از قانون ناقص
انتخاب گروه فولاد مبارکه به‌عنوان کارفرمای پژوهشی برتر استان اصفهان
کاهش انباشت ضایعات و ارزش‌آفرینی با همکاری فولاد مبارکه و آتیه‌فولاد
سومین جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب با محوریت توسعه فرهنگ علمی در اصفهان برگزار می‌شود
نوسازی ناوگان نظافت شهری اصفهان با سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیارد تومانی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا