اقتصادبازار: ابر پروژه شهرک سلامت اصفهان با فکر و اندیشه ای خلاق در سال 1391 با سرمایه گذاری شرکت پرستیژلند ایران و شهرداری اصفهان در راستای قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی، با مجوز وزیر اقتصاد و دارائی و تأیید هیات وزیران و بر اساس رویکردی مبتنی بر استفاده از فناوری های جدید و کاربردی نه تنها با هدف دسترسی بیشتر مردم شهر اصفهان و تمام کشور به امکانات درمانی، که با محوریت جذب گردشگر درمانی از سراسر دنیا، به صورت طرحی کلان آغاز به کار کرد. گفتگویی ما با مسعود صرامی مجری ساخت شهرک سلامت و مدیرعامل شرکت پرستیژلند حاوی نکات ارزشمندی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی بود.

اقتصادبازار: آقای صرامی چرا برای سرمایه گذاری در پروژه شهرک سلامت شهر اصفهان را انتخاب کردید؟
هیچ شهری بهتر از اصفهان برای سرمایه گذاری نیست چرا که شهرهای دیگر از هتل و مراکز تفریحی تقریبا به اشباع شده اند. باید تاکید کنم که اصفهان تشنه سرمایه گذاری است. سرمایه گذار ابتدا باید بازارش را پیدا کند و بعد به دنبال تولید باشد. ما در اصفهان مصرف کننده را داریم پس اکنون نوبت تولید است.

اقتصادبازار: در حال حاضر شرایط را برای سرمایه گذاری در اصفهان مناسب می دانید؟
باید بگویم شرایط هیچ استانی برای سرمایه گذاری بهتر و البته سخت تر از اصفهان نیست. البته در شرایط کنونی حدود 60 درصد مشکلات موجود بر سر راه سرمایه گذاران را با اجرای پروژه های بزرگی همچون سیتی سنتر و شهرک سلامت از میان برداشته ایم اما باید با سرمایه گذاران با احترام برخورد کرد و راه را برای آنها باز کرد.

اقتصادبازار: فضا را برای حضور سرمایه گذاران خارجی در اصفهان مهیا می بینید؟
به اعتقاد بنده افراد و موسسات کوچک نباید با هیچ سرمایه گذاری تماس بگیرند چرا که دیدگاه تنگ نظرانه این افراد موجب طرد و پس راندن سرمایه گذاران می شود. البته سرمایه گذاری در تمام شهرها مشکلات خاص خودش را دارد اما مثلا در تهران دید افراد به سرمایه گذاران بازتر و حسادت ها نسبت به آنها کمتر است. در صورتی که با سرمایه گذاری در شهر علاوه بر کارآفرینی موجب از بین رفتن فقر در آن منطقه می شویم. پس در وهله نخست باید تعریف غلط "سرمایه گذار، سرمایه دار است" را اصلاح کنیم.

اقتصادبازار: شما برای انجام پروژه کلان شهرک سلامت، شهرداری اصفهان را انتخاب کردید. ورود شما به این پروژه با چه انگیزه ای بود و چقدر از این همکاری رضایت دارید؟
دلیل وارد شدن شهرداری به پروژه شهرک سلامت این بود که مشکلاتی که برای سیتی سنتر ایجاد شد دیگر رخ ندهد چرا که وقتی شهرداری درگیر پروژه ای باشد مشکلات سد راه را خودش از میان بر می دارد. همچنین یک سری امکاناتی را که در اختیار شهرداری است در اختیار سرمایه گذار خود قرار می دهد. علاوه بر این، دلیل دیگر این همکاری آرزوی دیرینه شهرداری و شورای شهر بود که در چگونگی اجرای شهرک سلامت با مشکل مواجه بودند.

sarami

اقتصادبازار: جرقه ایجاد شهرک سلامت در رینگ شمال شرقی اصفهان چگونه زده شد؟
فکرهای بسته ای می خواست ایجاد شهرک سلامت را در مرکز شهر ایجاد کند. اما ما معتقد بودیم که باید این پروژه در رینگ بیرونی شهر سرمایه گذاری گردد. چرا که پیش بینی می شود تا 10 سال آینده بیشتر خانه ها درگیر سرطان و بیماری های ناشی از آلودگی هوا باشند. بنابراین باید سطح شهر را از ترافیک و آلودگی هوا و تجمع در نقاط بسته شهر دور کنیم تا بتوانیم رفاه بیشتری را در اختیار مردم قرار دهیم. در این راستا تصمیم بر آن شد که به جای سرمایه گذاری در چهارباغ بالا، در رینگ شمال شرقی شهرک سلامت را ایجاد کنیم و برای رسیدن به این هدف و جلوگیری از موازی کاری به شهرداری پیشنهاد دادیم که شهرک سلامت در نقطه ای مکان یابی شود که سهل الوصول ترین نقطه برای مصرف کننده باشد.

اقتصادبازار: تا جه اندازه با اجرای پروژه شهرک سلامت به اهداف خود دست یافته اید؟
علاوه بر کاهش آلودگی هوا و تمرکز امکاناتی همچون بیمارستان، هتل، مراکز درمانی، خدمات، و ... به رینگ کناری شهر اصفهان، موجب کاهش ترافیک در محدوده مرکزی شهر می شویم. همچنین اقتصاد شهر را متحول می کنیم یعنی 5 برابر مبلغی که دولت یارانه می دهد را با اجرای این پروژه به مردم بازمی گردانیم.

اقتصادبازار: امکانات شهرک سلامت بعد از تکمیل چگونه است؟
با احداث یک بیمارستان هزار تخت خوابی و یک هتل ۱۲۰ تخت خوابی در مجاورت آن، جدای از اینکه می تواند محور توسعه شهری و تقویت گردشگری باشد، می تواند در راستای تقویت توریسم درمانی نیز نقش مهمی را ایفا کند. شهرک سلامت شامل مجموعه ای از کلینیک ها همچون فیزیوتراپی، هیدروتراپی، توانبخشی و بازتوانی، روانپزشکی، روانشناسی، نفرولوژی، ارولوژی، جراحی گوارش، داخلی گوارش، روماتولوژی، ارتوپدی، انکولوژی، کلینیک درد، داخلی غدد و... و همچنین بخش پاراکلینیکی شامل مرکز جامع پرتو پزشکی شامل امکانات تشخیصی و درمانی مانند ام آر آی، سی تی اسکن مولتی اسلایس، بخش رادیولوژی تمام دیجیتال، پت اسکن ، اسپکت سیتی، دستگاه های رادیوتراپی، بخش شیمی درمانی و سایبرنایف. مجتمع آزمایشگاهی شهرک سلامت اصفهان شامل آزمایشگاه های کلینیکال، پاتولوژی و سیتولوژی، ژنتیک، مولکولار، مواد غذایی و آب با آخرین فناوری های جدید تشخیصی منطبق بر اتوماسیون و استانداردهای ملی و بین المللی، داروخانه مراکز مجهز توانبخشی و فروشگاههای مرتبط و کلینیک ویژه و سرویس هایی همچون هتل 4 ستاره برای بیماران و همراهان آنها از داخل و خارج کشور، داروخانه و دراگ استور، مرکز خدمات پرستاری، نمازخانه، نمایندگی بیمه، سالن کنفرانس، بانک، رستوران های ارگانیک، هایپر سلامت، شهربازی و ... است.

اقتصادبازار: سیاست کلان و اصلی مجموعه شهرک سلامت اصفهان چیست؟
حرکت در مسیر برنامه های کلان کشور یکی از سیاست های مجموعه شهرک سلامت است. به طوری که توسعه صنعت گردشگری به عنوان خط اول توسعه استان محسوب و این مجموعه نیز با طراحی و ساخت هتلی در کنار خدمات درمانی و بیمارستانی و رعایت استانداردهای سازمان های معتبر بین المللی و اخذ مجوزهای لازم ازآنها، برای ارتباط سریع و راحت با بیمه های کشورهای مختلف برای جذب بیماران از کشورهای متعدد انجام شده است. علاوه بر این انتخاب یکی از دانشگاه های معتبر دنیا به عنوان پشتوانه علمی مجموعه برای فراهم کردن زمینه برگزاری دوره های refresh course برای پزشکان برای به روز شدن دانش آنها و درمان بیماران با آخرین متد علمی است. همچنین با فراهم کردن سیستم ارتباطی منحصر بفرد امکان دریافت نظر پزشکان معتبر جهان به جای اعزام بیمار به کشورهای دیگر فراهم شده است.