• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: دوشنبه 26 آبان 1404, 26 جمادی‌الاول 1447, Monday 17 November 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 16882
منتشر شده در دوشنبه, 28 تیر 1400 08:20
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
دومین افت پیاپی اسکناس آمریکایی ثبت شد

بی‌محلی دلار به اخبار

توضیحات

در دومین روز هفته، حرکت نزولی دلار ادامه یافت. روز یکشنبه‌ اسکناس آمریکایی ۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۴ هزار و ۶۲۰ تومان رسید. دلار در روز ابتدایی هفته نیز ۳۰ تومان افت را به ثبت رسانده بود. با این حال‌ افت روز یکشنبه بازار برای شماری از معامله‌گران عجیب بود.

این دسته انتظار داشتند که بازار در واکنش به اخبار سیاسی، با افزایش قیمت مواجه شود. با این حال‌ معامله‌گران دلار اخبار را جدی نگرفتند. در اواخر روز شنبه عنوان شد که ایران تا زمان آغاز به‌کار دولت جدید رغبتی به ازسرگیری گفت‌وگوهای هسته‌ای ندارد و این موضوع را به مقامات اروپایی نیز منتقل کرده است. به نوشته رویترز بعید است که مذاکرات وین تا قبل از اواسط ماه آگوست از سر گرفته شود. معاون سیاسی وزیر خارجه نیز عنوان کرد که روشن است که گفت‌وگوهای وین باید منتظر دولت جدید در ایران بماند.

برخی از معامله‌گران تصور می‌کردند که با تعویق مذاکرات هسته‌ای، خریداران به یکباره به بازار بازخواهند گشت و قیمت دلار افزایشی خواهد شد. با این حال‌ روز یکشنبه خبری از خریداران در بازار نبود و قدرت به دست فروشندگان بازار افتاده بود.

دلیل عرضه‌ای افت قیمت دلار

به گفته فعالان، برخی از معامله‌گران تصور می‌کنند که عرضه ارز توسط بازارساز در سطح بالایی قرار دارد؛ گفته می‌شود که این موضوع موجب شده است که این دسته  تمایلی به خرید ارز نداشته باشند. دیروز صرافی‌های بانکی قیمت فروش دلار خود را پایین آوردند و در محدوده‌های ابتدایی کانال ۲۴ هزار تومانی اقدام به عرضه ارز کردند. ساعت ۴ بعدازظهر دیروز،‌ قیمت فروش ارز بر تابلوی صرافی‌های بانکی ۲۴ هزار و ۱۵۰ تومان بود که ۲۵۰ تومان کمتر از روز شنبه بود.

کاهش تقاضای حواله‌ای

دیگر عاملی که در افت قیمت دلار در روز یکشنبه نقش داشت،‌ نزول تقاضای حواله‌ای بود. به گفته بازیگران باتجربه ارزی،‌ دیروز تقاضای خاصی برای حواله درهم وجود نداشت و کاهش حجم معاملات ارز کشور همسایه بسیار مشهود بود. معامله‌گران سنتی باور دارند، زمانی که تقاضا برای درهم قابل توجه نیست، قیمت دلار در بازار داخلی نیز توان صعود خاصی را نخواهد داشت. در واقع از نگاه این گروه، قیمت حواله درهم و دلار در بازار داخلی رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و از هم اثرپذیر هستند. در این میان، شماری از معامله‌گران معتقدند که ممکن است در آخرین روزهای کاری دولت دوازدهم میزان عرضه ارز در بازار افزایش پیدا کند. آنها به‌دلیل چنین هراسی سعی کرده‌اند که در بازار فعالیت خاصی نداشته باشند. به گزارش اقتصادنیوز،  گروهی از معامله‌گران باور دارند، ممکن است بازارساز برای اینکه آمار بهتری از خود برجا بگذارد، بخشی از ارزهای ذخیره‌شده را روانه بازار کند و حتی قیمت دلار را به‌سوی ابتدای کانال ۲۰ هزار تومانی سوق دهد. چنین تصوری حتی در اواسط اردیبهشت‌ماه با شدت از سوی برخی مخالفان سیاسی مطرح شد.

آزادسازی برخی منابع بلوکه شده

عده‌ای از معامله‌گران باور دارند، آزادسازی برخی منابع بلوکه‌شده ارزی ایران برای پرداخت شماری از بدهی‌های خارجی در افت قیمت دلار در روزهای اخیر اثر داشته است. از نگاه آنها، این موضوع از دو جهت بازار را تحت‌تاثیر قرار داد. از یکسو امیدواری‌ها نسبت به احتمال احیای برجام را برای برخی از معامله‌گران بالا برد و از سوی دیگر گروه دیگری از فعالان باور دارند که دست بازارساز برای مداخله در بازار آزاد را بالا می‌برد.

افت سکه با فشار دلار

افت قیمت دلار در روز یکشنبه موجب شد که سکه امامی نیز به حرکت کاهشی خود ادامه دهد. فلز گرانبهای داخلی دیروز ۱۰ هزار تومان افت را به ثبت رساند و به بهای ۱۰ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رسید. تحلیلگران باور دارند که سکه وضعیت حساسی در آستانه حمایت ۱۰ میلیون و۵۰۰ هزار تومانی دارد و در صورت شکست آن، با افزایش فروش‌ها مواجه خواهد شد. افت قیمت سکه در روز یکشنبه موجب شد که حباب این فلز گرانبها نیز به سمت صفر میل کند. ساعت ۴ بعدازظهر روز گذشته حباب سکه در محدوده ۲ دهم درصدی قرار گرفت.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

افشای اطلاعیه بسیار مهم نفت سپاهان بر روی سامانه کدال؛
فولاد مبارکه یکی از نقاط امیدآفرین صنعت کشور است
استاندار اصفهان، برگزیده ملی «جوانی جمعیت» شد
نظام بانکی باید شریک باشد، نه ناظر
۲.۵ میلیون راس دام در اصفهان علیه بیماری «تب برفکی» واکسینه شدند
رفع بخش عمده ای از مشکلات پروژه عظیم «خورشید شهر»
ثبت سه رکورد تولید درکارگاه های نورد ذوب آهن اصفهان
کلنگ پروژه «پارکینگ مکانیزه مشارکتی میدان شهدا» بر زمین می خورد
سی و هشتمین نشست کمیسیون فناوری و اطلاعات شهر هوشمند
هفته نکوداشت خورزوق، فرصتی برای حفظ هویت و میراث ملموس و ناملموس
رنگ نو بر زنجیره ارزش جهانی فولاد ورق رنگی صنعت فولاد جهان در حال عبور از مرزها
«تأکید دادستان اصفهان بر دقت در صدور قرارها به ویژه قرارهای منتهی به بازداشت»
پروژه برگردان مخابرات پروژه‌ای ملی و فراتر از یک شرکت است
راه‌اندازی سامانه جدید «مدیریت مراکز معاینه فنی» از ماه آینده
منطقه دو عملیات انتقال گاز، ایمن و پر توان به استقبال فصول سرد سال می رود
پایان عملیات تعویض پوشش خط لوله دوم سراسری انتقال گاز در منطقه صعب العبور پتاوه
فولادمبارکه الگوی ملی در استقرار نظام‌های نوین کیفیت و پایداری
درخشش شرکت ایران‌ ذوب در عرصه صادرات
مسئولیت جمعی؛ راهی برای تعالی سازمانی
میهمانان این هفته: كاركنان واحد اكسیژن و هیدروژن
درخشش شرکت گلنور اصفهان در عرصه تولید چراغ‌های روشنایی و ورزش قهرمانی
رتبه دوم استان اصفهان از حیث تعداد شرکت های دانش بنیان در کشور
تأمین بیش از 40 هزار تن انواع کودهای یارانه‌ای در استان اصفهان تا نیمه پاییز ۱۴۰۴
نصب تجهیزات اکستراکتورهای پروژه TDAE در پالایشگاه نفت سپاهان
تبدیل سند دفترچه‌ای به سند تک‌برگ هیچ مالیاتی ندارد
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا